Ο «Garfield» του Μαξίμου και ο «Στέλιος» του Προέδρου

Ο τεμπέλης σκυλάκος και ο κοκκινοτρίχης γάτος που «αλητεύουν» καθημερινά στην Ηρώδου Αττικού

Ο τεμπέλης σκυλάκος και ο κοκκινοτρίχης γάτος που «αλητεύουν» καθημερινά στην Ηρώδου Αττικού

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τον αβάπτιστο γάτο «Ψιτ» κι ο Προκόπης Παυλόπουλος τον σκύλο που έχει όνομα και τον φωνάζουν «Στέλιο»! Δυο αδεσποτάκια, που διάλεξαν σπίτι στην πιο glamorous γειτονιά της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο γάτος του πρωθυπουργού, που είναι σαν κλώνος του Garfield, πρωτοεμφανίστηκε στου Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά αλλά, επειδή είναι «βαμμένος κοκκινοτρίχης» και… αριστερός, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στον κήπο, επί Τσίπρα. Δεν ζητάει σαλόνια κι ανέσεις. Οχι, δεν έχει καμιά σχέση με τον διεθνώς διάσημο Λονδρέζο Λάρι του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο δικός μας παραμένει «αλητάκος» του δρόμου και συχνά πυκνά εξαφανίζεται για μια δυο μέρες. Οταν λείπει όμως. αφήνει στο πόδι του μια γκρίζα ψιψίνα, που κι αυτή πηγαινοέρχεται στον κήπο, η οποία, όπως μας πληροφορούν οι γείτονες του πρωθυπουργού, μάλλον είναι η… επίσημη σύντροφός του.

Το πρώτο «σπίτι» του πρασινομάτη Garfield ήταν η πολυκατοικία δίπλα στο Μαξίμου με την υπαίθρια λιμνούλα (όπου πλατσούριζε ως μωρό). Μετά, όταν αποφάσισε να εξερευνήσει τον κόσμο, πέρασε τον φράχτη και πήγε… Μέγαρο. Το τι έχουν δει τα μάτια του μέσα από τους περιποιημένους θάμνους όπου παραμονεύει τα τελευταία χρόνια, δεν λέγεται!

Το ίδιο ισχύει και για τον «Στέλιο» του Προέδρου. Ο «Στέλιος», σε αντίθεση με τον Ψιτ, είναι πολύ τεμπέλης. Δεν απομακρύνεται ποτέ από την περιοχή. Τα μεσημέρια κοιμάται στο πεζοδρόμιο και το βράδυ μπαίνει στον κήπο. Κάποιες φορές τον διώχνουν, αλλά αυτός εκεί! Πιστός φίλος και φρουρός (χωρίς τσαρούχια). Τρελαίνεται να βλέπει τους Εύζωνες να εναλλάσσονται, και εκείνοι φυσικά τον λατρεύουν. Τον ταΐζουν και τον περιποιούνται. Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας γνωρίζουν τον Στέλιο, και μάλιστα είναι αυτοί που τον βάπτισαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ