Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Που χάθηκε η Μαρία Σταματέρη

►Η αποχώρησή της από την τηλεόραση και το νέο της site gamosgala.gr
►Ο γάμος με τον Σταμάτη Μαλέλη και το εκρηκτικό διαζύγιό τους

Η αποχώρησή της από την τηλεόραση και το νέο της site gamosgala.gr
Ο γάμος με τον Σταμάτη Μαλέλη και το εκρηκτικό διαζύγιό τους

Αν και υπήρξε η ισχυρή γυναίκα πίσω από έναν εξίσου δυναμικό άνδρα, τον Σταμάτη Μαλέλη, η Μαρία Σταματέρη διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της τηλεόρασης ακόμη και μετά το διαζύγιό τους, αφού είχε την πλήρη στήριξή του στα μετέπειτα πρότζεκτ της.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η παρουσιάστρια ήταν εκείνη που λάνσαρε το lifestyle ρεπορτάζ στη μικρή οθόνη, μέσα από εκπομπές στις οποίες φιλοξενούσε συνεντεύξεις και κυρίως εξομολογήσεις από celebrities, που συζητήθηκαν. Σήμερα, έχοντας διαγράψει σημαντική πορεία στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ασχολείται με το site της gamosgala.gr, το οποίο «τρέχει» μαζί με την κόρη της Δέσποινα Μαλέλη. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που ασχολείται με τον γάμο, ενώ φιλοξενεί και θέματα lifestyle.

Αν κι αυτό το διάστημα η Μαρία βρίσκεται σε διακοπές, εξακολουθεί να οργανώνει την ύλη του «παιδιού» της, που έχει «στηθεί» με βάση το προσωπικό της γούστο. Αν και πολλές φορές νιώθει ότι της λείπει η τηλεόραση, η ίδια ανακαλύπτει ότι είχε στερηθεί πολλά πράγματα, απλά και καθημερινά, και έτσι τώρα προσπαθεί -όσο μπορεί- να καλύψει το κενό.

Η Μαρία Σταματέρη γεννήθηκε στη Λήμνο και είναι περήφανη για τις ρίζες της, αφού οι παππούδες της ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η οικογένειά της της έδωσε όλα τα εφόδια για να καλλιεργηθεί. Προτού ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της, αν και δεν ακολούθησε ποτέ τον δρόμο που της άνοιξαν οι σπουδές της. Τα φοιτητικά της χρόνια ήταν αξέχαστα όχι μόνο γιατί οι κόποι της ανταμείφθηκαν, αλλά γιατί εκεί, ως πρωτοετής φοιτήτρια, γνώρισε τον απόλυτο έρωτα και τον άνθρωπο που ονειρεύτηκε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής της.

Η γνωριμία

Ο Σταμάτης Μαλέλης, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας των ΜΜΕ, που έγινε γνωστός ως διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star (όταν έφερε στα τηλεοπτικά δρώμενα το νεανικό και ανατρεπτικό δελτίο, που σημείωνε εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης) και σήμερα κρατάει την ίδια θέση στον Σκάι, ήταν εκείνος που την έκανε να δει τη μικρή οθόνη με άλλο μάτι. Οπως έχει δηλώσει εκείνος, γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του σε μια διαδήλωση, όπου μάλιστα η Μαρία πετούσε… μολότοφ!

Ο γάμος τους δεν άργησε να έρθει και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση της κόρης τους, της Δέσποινας (ή Τέτη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της), η οποία ακολουθεί τα βήματά τους. Αν και στο κοινό η Μαρία έγινε γνωστή μέσα από την lifestyle εκπομπή «Gala» του Star, η πορεία της είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σε διαφορετική βάση. Αρχισε να εργάζεται στο Mega και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου. Ηταν εκείνη που πήρε την τελευταία συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη (μέσα στο αεροπλάνο που πετούσε για Μόναχο), αλλά και του Δημήτρη Χορν.

Η μετακίνηση του Σταμάτη Μαλέλη στο Star, το 2002, είχε ως αποτέλεσμα να τον ακολουθήσει και να βάλει μπρος τη δική της εκπομπή. Το «Gala» φιλοξένησε πρόσωπα του θεάματος, και όχι μόνο, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η δημοσιογράφος κατόρθωσε να πάρει συνεντεύξεις από ανθρώπους οι οποίο σπάνια μιλούσαν στα ΜΜΕ. Ετσι, η Μαρία απέκτησε το δικό της όνομα στον χώρο, εντελώς αποκομμένο από εκείνο του συζύγου της, βάζοντας τη σφραγίδα της στο επιτυχημένο lifestyle πρόγραμμα του σταθμού. Στη συνέχεια ήρθε το «Επτά», ένα επίσης lifestyle μαγκαζίνο, αλλά και τα πρώτα «σύννεφα» στον γάμο της. Η δημοσιογράφος και ο διευθυντής του Star αποφάσισαν να χωρίσουν, ενώ το διαζύγιό τους δεν ήταν «βελούδινο». Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, οι δυο τους επανέκτησαν την καλή τους σχέση.

Η αποχή από το πλατό

Το 2011 η Μαρία εντάχθηκε στην ομάδα της Τατιάνας Στεφανίδου, ως μέλος της εκπομπής «Μίλα». Οπως υποστήριξε αργότερα η ίδια, η εμπειρία της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα την έκανε να σκεφτεί την… αποχή της από την τηλεόραση. Ετσι και έγινε. Προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η σεζόν, η Σταματέρη αποφάσισε να αποχωρήσει και να απομακρυνθεί από τα τηλεοπτικά πλατό. Τότε ήταν που άρχισε να «παιδεύει» την ιδέα ενός ιστοτόπου, με αντικείμενο που θα προσέλκυε τις γυναίκες. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» το gamosgala.gr.

Εκτός από την τηλεόραση, η δημοσιογράφος εργάστηκε και στο ραδιόφωνο, κάνοντας μάλιστα εκπομπή στον Αθήνα 9,84, ενώ το όνομά της είχε συμπεριληφθεί σε εκείνα που ήταν υποψήφια για τηλεοπτικά πρότζεκτ στην κρατική τηλεόραση το 2013. Ωστόσο, εκείνη επέλεξε να μείνει μακριά από τις κάμερες και να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο -κυρίως- της κοινωνικής της ζωής.

Πλέον κάνει σπάνιες εμφανίσεις, όπως μετρημένες είναι και οι συνεντεύξεις που δίνει. Απολαμβάνει τις μέρες της στην πατρίδα της, τη Λήμνο, την οποία επισκέπτεται συχνά, καθώς και τις πολύτιμες στιγμές με την κόρη της.

Οσο για την προσωπική της ζωή; Η Μαρία φροντίζει να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (αν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια νέα σχέση στη ζωή της), ενώ διατηρεί άψογες σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της, αφού και οι δυο μοιράζονται την αγάπη τους για τη Δέσποινα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...