«Ανθρωποι του Θεού» στο βαπόρι της πρέζας

Κοτσώνης, Γιαννουσάκης και Φάρος επικαλέστηκαν τη φιλανθρωπία τους. Η μαρτυρία ιερέα, η βεβαίωση από μητρόπολη και η απόφαση σε… δόσεις για τις ποινές

Κοτσώνης, Γιαννουσάκης και Φάρος επικαλέστηκαν τη φιλανθρωπία τους. Η μαρτυρία ιερέα, η βεβαίωση από μητρόπολη και η απόφαση σε… δόσεις για τις ποινές

Βεβαιώσεις από μητροπόλεις για τη φιλανθρωπική προσφορά της «παρέας» του «Noor One», αλλά και τη μαρτυρία ενός ιερέα περιλάμβανε η χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Αν και αναμενόταν η επιβολή των ποινών για τους καταδικασθέντες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ασχολήθηκε με το ζήτημα των ελαφρυντικών. Οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης και Παναγιώτης Φάρος εμφανίστηκαν ως «άνθρωποι του Θεού», στοχεύοντας στην αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου!

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή επέμεινε στην αυστηρή τιμωρία των εμπλεκομένων στο βαπόρι της ηρωίνης, ενώ η απόφαση θα έρθει σε… δόσεις, αφού οι ποινές των κατηγορουμένων θα ανακοινωθούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα (έπειτα από τέσσερις συνεδριάσεις).

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα Αιμίλιου Κοτσώνη, του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και του πρώην πλοιοκτήτη Παναγιώτη Φάρου «πάτησαν» στη φιλανθρωπία των καταδικασθέντων, μέσω της Εκκλησίας. Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία περιλάμβανε και κατάθεση του πατέρα Διονυσίου για τον «εξαίρετο χαρακτήρα του κ. Γιαννουσάκη, τον οποίο γνωρίζω 20 χρόνια και είναι φιλάνθρωπος», ήρθε η σειρά του Αιμίλιου Κοτσώνη. Ο συνήγορός του Γιάννης Ηρειώτης προσκόμισε στο δικαστήριο βεβαίωση της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για το φιλανθρωπικό έργο του εντολέα του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, όμως, η εισαγγελέας πείστηκε για την αναγνώριση ελαφρυντικών μόλις δύο προσώπων. Κάθετη στην απόρριψη του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου ήταν στην πρότασή της για όλους, μεταξύ των οποίων και των Κοτσώνη, Γιαννουσάκη, Καρτσώνη, Φάρου και Μπουρδούβαλη. Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι μια τυπική συμπεριφορά δεν συνιστά θετική συμπεριφορά, ώστε να δοθεί το αντίστοιχο ελαφρυντικό.

 «Είδε» μεταμέλεια 

Αντίστοιχα, στα ίδια πρόσωπα -συμπεριλαμβανομένου του Σταύρου Λάγιου, οδηγού του Γιαννουσάκη- αρνήθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι βρίσκονται υπό κράτηση ή με περιοριστικούς όρους, άρα δεν δρουν ελεύθεροι, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους, ενώ εκείνοι που βρίσκονται εκτός φυλακής έχουν «διανύσει» μικρό χρονικό διάστημα, από το οποίο δεν μπορεί να προκύψει το είδος της συμπεριφοράς τους.

Αντίθετα, την ειλικρινή μεταμέλεια «είδε» στα πρόσωπα των Λάγιου και Καρτσώνη, γιατί όπως ανέφερε: «Ο Λάγιος από την κατάθεσή του φέρεται ότι εισέφερε στην υπηρεσία του πληροφορίες που βοήθησαν την έρευνα, ειδικά στο πρόσωπο του Κοτσώνη. Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης επέδειξε το μέρος όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο Κορωπί». Στον αντίποδα βρέθηκε ο κ. Γιαννουσάκης, για τον οποίο τόνισε ότι «επιχείρησε τη συσκότιση της υπόθεσης».

Επεσαν στα «μαλακά»

Το δικαστήριο, αντίθετα από την εισαγγελική πρόταση-φωτιά και από το κατηγορητήριο για τα πρόσωπα που κάθισαν στο εδώλιο, αθώωσε (τη Δευτέρα) τους 18 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ έριξε στα «μαλακά» και τους υπόλοιπους, με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης να… αγνοείται! Ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, ο «κάπτεν Τζωρτζ» της δικογραφίας Γιώργος Μπουρδούβαλης, οι τρεις Τούρκοι αποθηκάριοι και ένας φυγόδικος ιδιοκτήτης νταλίκας κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και ένταξη στην «ακέφαλη» οργάνωση. Οι υπόλοιποι βαρύνονται με συνέργειες σε μεταφορά, διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών. Από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Παναγιώτης Φάρος και Βασίλης Κουρούβανης.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ