Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

«Ντου» στις βίλες της Μυκόνου

Πάνω από 300.000 € η λεία των κακοποιών • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΥΜΑ, ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ • «Είμαστε τρομοκρατημένοι στο νησί» λέει ο Γιάννης Γαλάτης • Κραυγή απόγνωσης και από τον δήμαρχο: «Τρέχουν 18 αστυνομικοί για 100.000 κόσμο»

Ερμαια στις διαθέσεις οργανωμένης -όπως όλα δείχνουν- σπείρας διαρρηκτών γίνονται οι πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, με τα «χειρουργικά» χτυπήματα σε VIP στόχους να προκαλούν μεγάλη αναστάτωση. Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών φέρεται ότι έγιναν δύο διαφορετικά «ντου» των κακοποιών με λεία-μαμούθ άνω των 300.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ,
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚH

Τελευταίο θύμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα στον Ορνό, την πολυτελή κατοικία της οποίας «έγδυσαν» τη νύχτα της Τρίτης, δύο 24ωρα μετά την κλοπή μετρητών και χρυσαφικών συνολικής αξίας 130.000 ευρώ από το σπίτι ζευγαριού Γάλλων στην περιοχή της Αλεομάνδρας. Στην περίπτωση του 31χρονου Σαουδάραβα οι δράστες λειτούργησαν με επαγγελματικό τρόπο.

Η μεζονέτα στην οποία μένει με τη σύζυγό του και το έξι μηνών παιδί τους είναι σχετικά απομονωμένη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η εισβολή έγινε την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνταν.

Οι δράστες διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα του ισογείου και πατώντας στα νύχια ξάφρισαν κοσμήματα, ρολόγια, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους συνολικής αξίας 145.000 ευρώ! Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο Σαουδάραβας, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φέρεται ότι είχε προσλάβει ιδιωτικό σεκιούριτι, ο οποίος είχε και σκύλο. Κι όμως, οι «ποντικοί» κατόρθωσαν να ξεγλιστρήσουν και να κάνουν τη διάρρηξη κάτω από τη μύτη του ίδιου και μάλιστα την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Με «χοντρά» πορτοφόλια

Τόσο ο Ορνός όσο και η Αλεομάνδρα είναι «γειτονιές» της Μυκόνου που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών με «χοντρά» πορτοφόλια. Στις δύο περιοχές είναι χτισμένες πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες μπαίνουν στο στόχαστρο των επιτηδείων που στοχεύουν πλούσιες λείες. Σοκαρισμένος είναι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Γιάννης Γαλάτης (κεντρική φωτό δεξιά), που θεωρεί ότι αυτά δυσφημούν το κοσμοπολίτικο νησί.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι, ο κόσμος πρέπει να προσέχει τώρα πια, είτε επιλέγει να μείνει σε ξενοδοχεία είτε στις πολυτελέστατες βίλες. Η Μύκονος δεν είναι πια το κοσμοπολίτικο νησί που αγαπήσαμε» λέει στην «Espresso» και σημειώνει: «Εχουν ξεφύγει τα πράγματα και εδώ, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γλεντονήσι. Μέσα στην ποσότητα χάθηκε η ποιότητα. Νοσταλγώ τις ημέρες που η Μελίνα Μερκούρη μάς ταξίδευε με την κιθάρα της, η πριγκίπισσα Σοράγια μάς μεθούσε με το ανατολίτικο άρωμά της, ενώ η εξωπραγματική ομορφιά της Γκρέις Κέλι άφηνε λίγο από τον αέρα του Μονακό».

Στο μεταξύ, όπως προσθέτει ο ίδιος, οι εποχές με τους celebrities που γίνονταν ένα με τους κατοίκους ανήκουν πια στο παρελθόν: «Τώρα επικρατούν η απληστία και η μεγαλομανία. Οσοι έρχονται δεν κάνουν μόνο επίδειξη πλούτου, αλλά και συναγωνίζονται ποιος ζει πιο χλιδάτα. Το νησί το βλέπουν πια περισσότερο σαν μπίζνα παρά ως δημοφιλή ελληνικό προορισμό. Οσο κι αν προσπαθεί για το καλύτερο ο δήμαρχός μας, πέφτει συνεχώς σε εμπόδια. Ομως, πιστεύω ότι με εκείνον στο τιμόνι η Μύκονος θα βρει μέρος από την παλιά αίγλη της».

f3qwfertwΚραυγή απόγνωσης (και) από τον δήμαρχο: «Τρέχουν 18 αστυνομικοί για 100.000 κόσμο»

Για ανεπαρκή αστυνόμευση στο νησί των ανέμων μιλά στην «Espresso» ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, που βγάζει κραυγή απόγνωσης, επισημαίνοντας ότι οι μόλις 18 (!) μόνιμοι αστυνομικοί (ενισχύθηκαν με 20 δόκιμους από τις σχολές) τρέχουν σε εικοσιτετράωρη βάση για να αντιμετωπίσουν από τροχονομικές παραβάσεις μέχρι κλοπές: «Ενώ το νησί μας έχει καθημερινά περισσότερους από 100.000 ανθρώπους τη θερινή περίοδο, το αστυνομικό τμήμα δεν είναι στελεχωμένο για να καλύψει τις ανάγκες. Η Πολιτεία αντί να δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον στους “πρωταθλητές” του τουρισμού, λαμβάνοντας μέριμνα για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών, εκ του αποτελέσματος δείχνει διαφορετικά δείγματα γραφής».

«Ευάλωτο σε επιτήδειους»

Στη Μύκονο δεν λειτουργεί Τμήμα Ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. «Η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, όπου κανονικά αυτή τη δουλειά έπρεπε να έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία. Το νησί είναι ευάλωτο σε επιτήδειους, οι οποίοι δρουν εκμεταλλευόμενοι την ανεπαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Καλούμε την Πολιτεία να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα» προσθέτει ο κ. Κουκάς.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...