Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η… σκυτάλη στη «Mirror» για Μαρινάκη

Μετά τον «Guardian», νέο ρεπορτάζ-φωτιά για τον εφοπλιστή ότι «κατηγορείται ως ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης»

Ενα νέο κείμενο-φωτιά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη δημοσιεύει η βρετανική «Mirror»! Η διαφαινόμενη απόκτηση των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού απασχολεί έντονα εδώ και καιρό τον βρετανικό Τύπο. Σε δημοσίευμά της, λοιπόν, η «Mirror» στέκεται στις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Μάλιστα, κάνει μια καταγραφή των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Ο εφοπλιστής ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέλιξη στην Ελλάδα, η Football League είναι ανίκανη να μπλοκάρει την αγορά της Φόρεστ». Συνοπτικά, το δημοσίευμα της «Mirror» αναφέρει: «Η “Daily Mirror” αποκάλυψε τον Μάιο ότι ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ Φαουάζ αλ Χασάου βρίσκεται σε επαφές για την πώληση των δις πρωταθλητών Ευρώπης στον Ελληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Τον ιδιοκτήτη του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι τον 18ο τίτλο του τα τελευταία 20 χρόνια, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Ομως αυτή η επιτυχία έχει αλλοιωθεί από την ποινική έρευνα, βάσει της οποίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται ως ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης η οποία είναι γνωστή ως «το σύστημα» και η οποία φέρεται ότι έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Τον Ιούνιο του 2015, ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ μετά τις πέντε κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Αυτές είναι:

 Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
 Απάτη
 Απόπειρα εκβιασμού
 Δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων
 Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Ο Μαρινάκης ήταν ένας από τους δεκάδες ποδοσφαιρικούς παράγοντες που βρίσκονται υπό έρευνα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ιδιοκτήτες συλλόγων και διαιτητές.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και ισχυρίζεται ότι ο εισαγγελέας που απήγγειλε τις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι «γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού». Πρόσφατα κατέθεσε το ενδέκατο κατά σειρά αίτημα εξαίρεσής του, καθώς τα προηγούμενα δέκα έχουν αποτύχει. 

Ωστόσο, ασχέτως του ποια θα είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχει το ενδεχόμενο η Football League να μην μπορεί να κάνει κάτι για να μπλοκάρει την εξαγορά της Φόρεστ» τονίζει στο κείμενο η «Mirror» και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο Μαρινάκης είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει την αγγλική ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει καταδικαστεί.

ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ

Παρών ζήτησε να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην 11η αίτηση εξαίρεσης του Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που έχει υποβάλει και έχει αρχικά απορρίψει στην εισήγησή του ο εισαγγελέας Χρ. Κουμπής. Την οριστική απόφαση για την αίτηση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, δηλαδή συνδέεται με εργασιακή σχέση με την ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα, οι αιτήσεις από τους εμπλεκομένους της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», προκειμένου να εξαιρεθεί από την υπόθεση ο εισαγγελέας που τη χειρίζεται, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, με συνέπεια να καθυστερούν οι εξελίξεις. Η 12η αίτηση εξαίρεσης του Δασκαλόπουλου ανήκει στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αρη Σταθόπουλο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...