Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τα Pokemon ζουν ανάμεσά μας!

Υπερτροφικές μπλε νυχτερίδες, αγριεμένοι σκίουροι, πορτοκαλιοί δράκοι που βγάζουν φωτιές και άλλα απροσδιόριστης μορφής «τέρατα» εισέβαλαν στην Ελλάδα…

Υπερτροφικές μπλε νυχτερίδες, αγριεμένοι σκίουροι, πορτοκαλιοί δράκοι που βγάζουν φωτιές και άλλα απροσδιόριστης μορφής «τέρατα» εισέβαλαν στην Ελλάδα, προκαλώντας φρενίτιδα στους… εξολοθρευτές που προσπαθούν να τα σημαδέψουν με «όπλο» το smartphone!

Η μανία με το κυνήγι των πολύχρωμων «τεράτων τσέπης» εξαπλώνεται ραγδαία, όσο ο Πίκατσου και οι υπόλοιποι ήρωες της εφαρμογής Pokemon Go τρυπώνουν σε γραφεία, νοσοκομεία, κρεβατοκάμαρες και βέβαια σε πλατείες και πάρκα!

t253t24w5t 0Τις πρώτες ημέρες που η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη και στην Ελλάδα, πλήθος κόσμου (κυρίως 25άρηδες και έφηβοι) άρχισε να κυνηγά Pokemon στην πλατεία Συντάγματος!

Πλέον τα «τέρατα» είναι… παντού, ενώ χιλιάδες Αθηναίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Pokemon Go Night Tour στην πλατεία Μοναστηρακίου! Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αύριο το βράδυ στις 21.00 και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική σελίδα στο facebook, θα ολοκληρωθεί στις 8.00 το πρωί της Κυριακής!

Στο πρώτο οργανωμένο κυνήγι Pokemon στο κέντρο της Αθήνας είχαν προσκληθεί έως αργά χθες το βράδυ περισσότερα από 4.500 άτομα, με περίπου 1.000 να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο Μοναστηράκι και άλλα 2.100 να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη νυχτερινή «επιδρομή». Η μανία για τα Pokemon λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με χιλιάδες Ελληνες να συγκεντρώνονται καθημερινά σε πάρκα και πλατείες και να «σκανάρουν» πεζοδρόμια, παρτέρια και σιντριβάνια!

Αφού ενεργοποιήσουν την κάμερα του κινητού τηλεφώνου τους, περιμένουν μέχρι να… πεταχτεί στην οθόνη κάποιο Pokemon και να το σημαδέψουν με μία poke ball, προκειμένου να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

Εθιστική διαδικασία

Σύμφωνα με τους παίκτες, η διαδικασία είναι εθιστική, καθώς άνθρωποι, τοπία και αντικείμενα «παγιδεύονται» στην εικονική πραγματικότητα του Pokemon Go. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό έχουν ήδη καταγραφεί ατυχήματα και ευτράπελα, ενώ δεν λείπουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του παιχνιδιού.

Ενδεικτικά, πριν από λίγες ημέρες, ένας 18χρονος στη Γουατεμάλα έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων, που τον εντόπισαν μέσω της εφαρμογής. Ενας άνδρας στις ΗΠΑ πυροβόλησε εφήβους που κυνηγούσαν Pokemon έξω από το σπίτι του, επειδή τους πέρασε για κλέφτες, δύο νεαροί έπεσαν από βράχια ύψους 15 και 27 μέτρων στην προσπάθειά τους να συλλέξουν «τερατάκια» και τέσσερις άνδρες στο Μισούρι των ΗΠΑ συνελήφθησαν από την αστυνομία, επειδή έστηναν ενέδρα σε «κυνηγούς» για να τους ληστέψουν.

ge4t6her

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...