Κανένα ελαφρυντικό για την «παρέα» του «Noor One»

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην «παρέα» του ναρκόπλοιου «Noor One»! Ποιοι αντιμετωπίζουν ισόβια

Η παρουσίαση της φιλανθρωπικής προσφοράς (μέσω Εκκλησίας!) της «παρέας» του «Noor One» στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν έπεισε την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που χθες είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Πρότερος έντιμος βίος, ειλικρινής μεταμέλεια και έμπρακτη μετάνοια ήταν τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλειονότητα των καταδικασθέντων και τα οποία απορρίφθηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση μία περίπτωση, όπου υπήρξε μειοψηφία.

Συγκεκριμένα, οι διαβεβαιώσεις για τις… ελεημοσύνες του πρώην πλοιοκτήτη Παναγιώτη Φάρου φαίνεται πως έπεισαν την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος, αφού κατά την άποψή της «αποδείχθηκε το φιλανθρωπικό του έργο».

Αυτή τη φορά, όμως, η έδρα ήταν αυστηρότερη από την εισαγγελέα, η οποία είχε προτείνει την απόδοση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας μόνο στους Σταύρο Λάγιο και Κωνσταντίνο Καρτσώνη, που είχαν εισφέρει πληροφορίες.

Μετά την απόρριψη των ελαφρυντικών, τόσο ο εφοπλιστής Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης, στη βίλα του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, όσο και ο «κάπτεν Τζωρτζ» της δικογραφίας Γιώργος Μπουρδούβαλης αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργήματα του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και επιπλέον χρόνια για επιμέρους αδικήματα. Το ίδιο ισχύει για τους τρεις Τούρκους αποθηκάριους, αλλά και τον φυγόδικο ιδιοκτήτη της νταλίκας που θα μετέφερε τα ναρκωτικά στο Βέλγιο.

Στόχος, η αναστολή

Το αδίκημα της απλής συνέργειας στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών που βαρύνει τρεις από τους πρωταγωνιστές στο βαπόρι της ηρωίνης επισύρει ποινή με «ταβάνι» τα 12 χρόνια.

Ο πρώην επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Παναγιώτης Φάρος και ο Βασίλης Κουρούβανης «απειλούνται» με τη 12ετία, αλλά το κομβικό σημείο στην ετυμηγορία βρίσκεται στην αναστολή.

Σκοπός των συνηγόρων υπεράσπισής τους είναι να επιτύχουν χαμηλότερη ποινή, με στόχο να κερδίσουν από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσής της ως την εκδίκαση της έφεσης. Αν αυτό επιτευχθεί, οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι ως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, η έδρα έχει μετατρέψει την έκδοση της απόφασης σε «μαραθώνιο», αφού όρισε ακόμη δύο συνεδριάσεις (27 και 29 Ιουλίου) προκειμένου να ανακοινωθούν οι ποινές στους 14 ενόχους στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ