Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Πικρός καφές για τον Ακη!

Ομόφωνα «όχι» απάντησαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής (κάθειρξη 20 ετών) που έχει επιβληθεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Ομόφωνα «όχι» απάντησαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής (κάθειρξη 20 ετών) που έχει επιβληθεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Το δικαστήριο… κέρασε πικρό καφέ στον πρώην υπουργό, ο οποίος άκουσε τα νέα μόνος σε μια σχεδόν άδεια δικαστική αίθουσα, αφού έλειπε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ήταν παρόντες μόνο οι τρεις δικηγόροι του αλλά και (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) συγγενείς και φίλοι του.

Επειτα από διάσκεψη που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση του πρώην υπουργού, ο οποίος περίμενε εναγωνίως την κρίση της προέδρου και των τεσσάρων εφετών. Κατά τη διάρκεια της αναμονής ζήτησε από έναν φίλο του να του φέρει ελληνικό καφέ από το κυλικείο του Εφετείου, ενώ την ίδια στιγμή αγνάντευε από τα μεγάλα παράθυρα της δικαστικής αίθουσας τα μισοτελειωμένα κτίρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά γίνανε επί της υπουργίας του Βαγγέλη του Γιαννόπουλου, τσακ-μπαμ, με Προεδρικά Διατάγματα»!

Απογοήτευση

Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση, η απογοήτευση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ ήταν διάχυτη, παρόλο που (όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι) είναι πολύ πιθανό να αποφυλακιστεί έως το τέλος του έτους.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας. Θέλω να σας εξηγήσω ότι ζητάω την αποφυλάκισή μου, διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει “ως εδώ”. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ» είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μόλις του ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα μαντάτα.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την παραμονή του πρώην υπουργού στη φυλακή με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το δικαστήριο έδωσε ραντεβού για τέλη Σεπτεμβρίου, όταν αρχίσουν οι απολογίες του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...