Ψάχνουν κατάλληλο σπίτι για την Ασπασία

Ο αγώνας για να μεταφερθεί η 19χρονη από το κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας στην Αργολίδα

Ο αγώνας για να μεταφερθεί η 19χρονη από το κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας στην Αργολίδα

Τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρεθεί «ειδικό» σπίτι έχει ανάγκη η Ασπασία από το Αργος, η οποία τον Αύγουστο του 2013 δέχτηκε δύο σφαίρες από το πιστόλι του πατέρα της που κρατούσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η μητέρα της 19χρονης Σπυριδούλα Φατούρου αποφάσισε ότι είναι καλύτερο για τη μοναχοκόρη της να φύγει πια από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» της Λάρισας, προκειμένου ο ξανθός άγγελος να νιώσει τη θαλπωρή και την ασφάλεια ενός σπιτικού, όπου θα έρχονται συνέχεια συγγενείς και φίλοι του.

«Είναι όμορφη ως σκέψη για να νιώσει καλύτερα η κόρη μου, αλλά στην υλοποίηση παρουσιάζονται τρομερές δυσκολίες» λέει στην «Espresso» η κυρία Φατούρου και προσθέτει: «Η Ασπασία έχει κουραστεί πολύ και πρέπει να μεταφερθεί πια σε ένα σπίτι που, όμως, να πληροί τις προϋποθέσεις για να ζήσει εκεί. Αυτό σημαίνει να έχει μεγάλο ασανσέρ, άνετους χώρους, μπάνιο που να χωράει το μεγάλο καροτσάκι». Οπως εξηγεί η ίδια, το ιδανικότερο θα ήταν ένα σπίτι στο Αργος ή στο Ναύπλιο, «αλλά τα ενοίκια είναι τεράστια και δεν μπορώ να αντεπεξέλθω».

Σύμφωνα με την μητέρα της γλυκιάς Ασπασίας, «δεν είναι μόνο το ενοίκιο αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα που θα προκύψουν, όπως μια νοσοκόμα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, οι γιατροί που θα την παρακολουθούν, οι αγορές των αναλώσιμων (σύριγγες για να τρώει από το γαστροστόμιο, πάνες, υποσέντονα κ.λπ.), ενώ θα πρέπει να συνεχιστούν οι φυσικοθεραπείες, οι λογοθεραπείες και οι εργοθεραπείες της». Συγκεκριμένα λέει: «Θα μπορούσα να της κάνω μια φυσικοθεραπεία και να ξεμπερδεύω, αλλά θέλω το καλύτερο για το παιδί μου και η αποκατάστασή της θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς. Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά, αλλά δεν έχω άλλες επιλογές».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ