Το πρόσωπο-κλειδί που δεν είπε στη δίκη όσα γνωρίζει

Οι μυστικές καταθέσεις του Γιαννουσάκη για τους «εγκεφάλους» του πλοίου της ηρωίνης

Οι μυστικές καταθέσεις του Γιαννουσάκη για τους «εγκεφάλους» του πλοίου της ηρωίνης

Αλυτος φαίνεται πως θα μείνει ο γρίφος με τα ονόματα «φωτιά», που φέρεται ότι είχε δώσει σε μυστικές καταθέσεις του o καταδικασμένος, πλέον, για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor One» Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 42χρονο εφοπλιστή (όπως και σε κανέναν από τους καταδικασθέντες), παρόλο που είχε αναδειχθεί σε πρόσωπο-κλειδί, όταν οι έρευνες για το κύκλωμα ήταν σε εξέλιξη, παραθέτοντας στοιχεία τα οποία πιθανότατα θα οδηγούσαν στους εγκεφάλους.

Η έκδοση της απόφασης για τις ποινές στους 14 ενόχους έχει εξελιχθεί σε μαραθώνιο, αφού θα γίνουν ακόμη δύο συνεδριάσεις – η πρώτη αύριο, που θα προτείνει ποινές η εισαγγελέας, και η άλλη την Παρασκευή. Ωστόσο, η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης θα πέσει με μια μεγάλη εκκρεμότητα, που αφορά τις αποκαλύψεις του Μάκη Γιαννουσάκη. Ο εφοπλιστής, στη βίλα του οποίου (στη Φιλοθέη) είχε βρεθεί μέρος του φορτίου του θανάτου, φέρεται ότι είχε κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε ξετυλίξει το κουβάρι των… αφανών πρωταγωνιστών της μεταφοράς ηρωίνης, με αποτέλεσμα να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και να αποφύγει τον Κορυδαλλό.

Ο εφοπλιστής φέρεται ότι κατονόμασε ως εγκέφαλο της υπόθεσης του ναρκόπλοιου συγκεκριμένο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος έπεσε στα μαλακά, σε αντίθεση με τον ίδιο, ενώ εμπλέκει και πασίγνωστο εφοπλιστή σε λαθρεμπόριο. Μετά την καταδίκη του 42χρονου και την απόρριψη αναγνώρισης ελαφρυντικών, φέρεται ότι οι συνήγοροί του ζήτησαν οι καταθέσεις αυτές να διαβιβαστούν στο δικαστήριο προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο Γιαννουσάκης βοήθησε στην εξιχνίαση και υπέδειξε τους χρηματοδότες.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή τόνισε πως ο Γιαννουσάκης επιχείρησε να συσκοτίσει την υπόθεση στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο εφοπλιστής κάρφωσε στις Αρχές τους συνεργούς του για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους «αόρατους» συντρόφους του, που ήταν (και παραμένουν) εκτός φυλακής, ότι θα «κελαηδούσε», αν δεν τον βοηθήσουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ