Θησαυρός στο Αριστοτέλειο!

Δύο κάτοικοι Θεσσαλονίκης έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να πάρουν την άδεια για τις ανασκαφές

Δύο κάτοικοι Θεσσαλονίκης έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να πάρουν την άδεια για τις ανασκαφές

Τον θησαυρό που κρύβεται κάτω από τα πόδια των… φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θέλουν να βγάλουν στην επιφάνεια δύο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς», ηλικίας 49 και 51 ετών, που φιλοδοξούν να πάρουν την απαιτούμενη άδεια!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Οι δυο άνδρες, που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, έχουν κινήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες για να εξασφαλίσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες την πολυπόθητη άδεια που θα τους επιστρέψει να κάνουν ανασκαφή στο οικόπεδο όπου βρίσκεται κτίριο της Κτηνιατρικής Σχολής. Στην αίτησή τους οι δυο χρυσοθήρες (ο 51χρονος Χ. Κ. και ο 49χρονος Κ. Γ.) αναφέρουν ότι η ανασκαφή που θα κάνουν θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο οικοπέδου που ανήκει στο ΑΠΘ, χωρίς να υπάρξει καμία μεταβολή επί των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Για να πάρει κάποιος άδεια να σκάψει για θησαυρό απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες. Οι δύο Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με το Press724.gr, βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ακόμη κληθεί οι υπεύθυνοι της σχολής, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως για τις ανασκαφές στο προαύλιο. Εξάλλου, σε αυτή τη φάση η αίτηση δεν έχει εξεταστεί ούτε από τον δήμο.

Εγκριση από τη Σύγκλητο

«Για να δοθεί άδεια, χρειάζεται απόφαση της γενικής συνέλευσης της σχολής και στη συνέχεια έγκριση από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Προς το παρόν, όμως, δεν έχουμε κάποιο αίτημα» διευκρίνισαν στην «Espresso» οι υπεύθυνοι της Κτηνιατρικής Σχολής.

Το οικόπεδο όπου θέλουν να κάνουν ανασκαφές οι κυνηγοί του θησαυρού βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Βουτυρά στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου στεγάζονται και οι κλινικές της Κτηνιατρικής. Αγνωστο παραμένει τι ακριβώς αναζητούν, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για κρυμμένο θησαυρό Εβραίων ή Γερμανών κατακτητών ή ακόμη και ανταρτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αντίστοιχη προσπάθεια. Το μακρινό 1954, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, τρεις άνδρες αναζήτησαν δύο τενεκέδες με χρυσά νομίσματα στα εργαστήρια της Κτηνιατρικής, χωρίς όμως να σταθούν τυχεροί. Μυστήριο καλύπτει ακόμη τι είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012, όταν κάποιοι έκαναν λαθρανασκαφές σε χώρους της σχολής, κατά την αργία των Τριών Ιεραρχών που το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί με καθυστέρηση τότε και η προσπάθειά τους είχε κρατηθεί μυστική.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ