Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Στο σφυρί» προσωπικές στιγμές της Τζέιν Φόντα

Μεταξύ των αντικειμένων της ηθοποιού που βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Julien’s Auctions είναι και το δαχτυλίδι αρραβώνων με τον Τεντ Τέρνερ

Τις αναμνήσεις μιας ζωής βγάζει στο σφυρί η Τζέιν Φόντα, ξεπουλώντας αντιπροσωπευτικά αντικείμενα από τις πιο κομβικές στιγμές του επαγγελματικού και του προσωπικού βίου της. Σε δημοπρασία που θα διοργανωθεί από τον Οίκο Julien’s Auctions στο δυτικό Χόλιγουντ στις 23 Σεπτεμβρίου, η 78χρονη πολυβραβευμένη ηθοποιός θέλει να απαλλαγεί από κοσμήματα, ρούχα αλλά και έργα τέχνης που έμειναν στην αποθήκη της για χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ανάμεσά τους είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της με τον τρίτο σύζυγό της, ιδρυτή του τηλεοπτικού δικτύου CNN Τεντ Τέρνερ, αλλά και το νυφικό που φόρεσε στον γάμο τους το 1991. Το κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων δαχτυλίδι με δύο διαμάντια θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα φέρει στο ζευγάρι «κακή τύχη», καθώς ο πολύτιμος λίθος ανάμεσα στα διαμάντια είναι φτιαγμένος από οπάλιο. Σύμφωνα με μια διαδεδομένη προκατάληψη από τη ρωμαϊκή εποχή, φέρνει γκαντεμιά, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το διαζύγιο του ζευγαριού το 2001.

ew5gwegh 2

ew5gwegh 7Ο οίκος εκτιμά ότι στη δημοπρασία θα πιάσει από 1.800 έως 3.640 ευρώ, τιμή που θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλή, αν λάβει κανείς υπόψη την ιστορία που κουβαλάει. Τα ίδια ακριβώς χρήματα υπολογίζει ο Julien’s Auctions ότι θα της αποφέρει και το νυφικό. Πρόκειται για φόρεμα στο χρώμα του ελεφαντόδοντου με σχέδιο που παραπέμπει στην εδουαρδιανή εποχή των αρχών του 20ού αιώνα.

Η Τζέιν Φόντα πουλάει επίσης το μυθικό κορμάκι αερόμπικ το οποίο φορούσε στο εξώφυλλο της βιντεοκασέτας «Γυμναστική με την Τζέιν Φόντα», που κυκλοφόρησε το 1982 κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Οι προσφορές για το κορμάκι με τις μαύρες και τις κόκκινες ρίγες εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 900 και 1.800 ευρώ. Το μαύρο σύνολο, δημιουργία Yves Saint Laurent, που φορούσε το 1972 όταν κέρδισε το βραβείο Οσκαρ, εκτιμάται ότι θα πιάσει από 5.466 ευρώ έως 7.290 ευρώ, ενώ το κίτρινο φόρεμα Versace που έβαλε στην απονομή των Οσκαρ το 1997 αλλά και το κόκκινο φόρεμα του ίδιου οίκου που φόρεσε στα Golden Globes το 2015 εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 2.730 ευρώ έως 4.555 ευρώ.Τα αντικείμενα που εκτιμά ο οίκος ότι θα πιάσουν αρκετά υψηλή τιμή είναι το πορτρέτο της, που φιλοτέχνησε το 1982 ο Αντι Γουόρχολ, καθώς υπολογίζει την αξία του από 22.700 ευρώ έως 27.300 ευρώ, πίνακας της Μάριον Γουότσελ με αξία 27.300-45.550 ευρώ και πίνακας του Φρεντ Μίτσελ αξίας 9.000-13.660 ευρώ. Αντίθετα, η σχολική επετηρίδα της ηθοποιού από το 1955 εκτιμάται ότι θα πιάσει από 364 έως 546 ευρώ, ενώ μεταξύ 730 ευρώ και 1.090 ευρώ εκτιμάται ότι θα κυμανθεί το σενάριο της ταινίας της «Στη χρυσή λίμνη», το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις των πρωταγωνιστών της. Η Φόντα βγάζει στο σφυρί και την πλακέτα που το 1986 επιβεβαίωνε την υποψηφιότητά της για το Οσκαρ καλύτερης ηθοποιού στην ταινία «Το επόμενο πρωινό», που εκτιμάται ότι και αυτό θα πιάσει από 730 έως 1.090 ευρώ, όσα και το βραβείο People’s Choice Award που κέρδισε το 1982, αλλά και το American Music Award του 1980.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός πουλάει ρολόι χειρός Rolex που είναι στολισμένο με διαμάντια και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 2.730 ευρώ έως 4.555 ευρώ, καθώς και διαμαντένιο ρολόι Chopard, με τον οίκο δημοπρασιών να προσδοκά τιμή μεταξύ 3.644 ευρώ και 5.466 ευρώ.

ew5gwegh 3

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...