Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Επιστολή ΣΟΚ για τη Μητρόπολη Κορίνθου

Ο 61χρονος ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και σχέδιο εξόντωσής του

Ο 61χρονος ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και σχέδιο εξόντωσής του

Σκοτεινό θρίλερ με πλοκή που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του μυθιστορήματος «Το όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Εκο διαδραματίζεται στην Κόρινθο με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιερέα Αθανασίου Αναγνωστόπουλου. Φάκελος «βόμβα» με καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα σε εκκλησιαστικά ιδρύματα της Μητρόπολης Κορίνθου έφτασε στα γραφεία της «Espresso» με φερόμενο αποστολέα τον 61χρονο εξαφανισμένο ιερέα!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «Το έργον του Αποστόλου Παύλου» εξαφανίστηκε στις 18 Ιουλίου και έως χθες εξακολουθούσε να θεωρείται αγνοούμενος, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Ομως, χθες το πρωί έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας επιστολή-σοκ (με ημερομηνία αποστολής την 27η Ιουλίου), υπογεγραμμένη από τον ιερέα.

Ο παπα-Θανάσης, όπως είναι γνωστός στην περιοχή, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και κατονομάζει, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμο κληρικό αλλά και τον «αόρατο ανιψιό» που κινεί τα νήματα για το σχέδιο εξόντωσής του. Ανάλογη επιστολή φέρεται ότι έχει αποστείλει στον εισαγγελέα: «Αυτοί είναι οι δολοφόνοι μου. Δεν είμαι τρελός, θέλουν να με κλείσουν στο ψυχιατρείο». Στις 10 Ιουλίου είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας. Τότε ένας άνδρας που συστήθηκε ως «ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος» είχε προαναγγείλει ότι θα αποστείλει τον εν λόγω φάκελο λέγοντας μόνο το εξής: «Δείτε τα έγγραφα. Τα εμπιστεύομαι σε σας, μήπως τα δουν αυτοί που πρέπει να τα δουν και τιμωρήσουν τους ενόχους».

 «Είμαι απελπισμένος» 

Η πολυσέλιδη επιστολή αρχίζει με τον 61χρονο να αναφέρει: «Θα πάω να βρω τη γυναίκα μου και την κόρη μου» (σ.σ.: έχουν πεθάνει)! Και συνεχίζει: «Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας, θέλω να ζήσω μια ήρεμη ζωή. Ομως ο… (σ.σ.: υψηλόβαθμος κληρικός) δεν θα με αφήσει σε ησυχία. Είμαι απελπισμένος (…) Υπεύθυνοι θα είναι, κατά σειρά ευθύνης, αν ενδεχομένως πραγματοποιήσω αυτό που σκέφτονται ως τελευταία επιλογή οι κάτωθι…»

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

Ειδικότερα κατονομάζει εννέα άνδρες, οι οποίοι -όπως ισχυρίζεται- τον έμπλεξαν και σε ερωτικές περιπέτειες και τον έβγαλαν τρελό, προκειμένου να καλύψουν περίεργες διαδρομές χρημάτων σε εκκλησιαστικά ιδρύματα: «Εργαζόμουν 20 χρόνια στη Μητρόπολη και 19 χρόνια στο Γηροκομείο Ανδρών. Από το Γηροκομείο δεν έπαιρνα, ούτε έχω πάρει, μια δραχμή ή ευρώ. Αντιθέτως, πλήρωνα από την τσέπη μου κινητά τηλέφωνα, για διάφορα θέματα που απασχολούσαν το Γηροκομείο και κυρίως με συγγενείς των τροφίμων (…) για να πηγαίνω να επιλύω προβλήματα, του Γηροκομείου, όπως Επίδαυρο, Ψάρι Κορινθίας, Μάτι Κορινθίας, χωριά της Νεμέας».

Στη συνέχεια αποκαλύπτει: «Τα ίδια έκαναν και στα προσκυνήματα. Μάλιστα, ο (…) μου έλεγε τι έφτιαχναν δήθεν στα διάφορα προσκυνήματα, χωρίς φυσικά να βάλουν ούτε ένα καρφί και έκαναν πλαστά τιμολόγια. Τα ημερολόγια τσέπης (…) πληρώνουν εφάπαξ οι ενορίες, ασχέτως αν πουλήσουν ή όχι τα ημερολόγια. Στη δική μου ενορία, που είναι η πιο φτωχιά της Κορίνθου, πληρώνω (825,00) ευρώ. Εγώ υπολογίζω μέσο όρο να έρχεται για κάθε ενορία (500,00) ευρώ. Αρα 80.000,00 τον χρόνο επί 10 χρόνια είναι 800.000,00 ευρώ. Και ερωτώ και να ρωτήσουν και οι υπεύθυνοι φορείς πού πάνε οι 800.000 ευρώ τον χρόνο; Πού είναι οι αποδείξεις ότι εισέπραξαν από τις ενορίες τόσα χρήματα; Μάλιστα, μια μέρα ένας Επίτροπος της Εκκλησίας μού είπε: “Για τα χρήματα που έδωσε για τα ημερολόγια πήρε απόδειξη;” Ποιος μπορεί να μου απαντήσει;».

Εξέταση

Ο 61χρονος υποστηρίζει στην επιστολή του ότι οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα προσπάθησαν να τον εξοντώσουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη. «Τρελοί θα γίνουν αυτοί που θα μπουν φυλακή, αν λειτουργήσουν σωστά οι αρμόδιες Αρχές» αναφέρει και ισχυρίζεται ότι κάποιοι έλεγαν ότι διατηρεί ερωτικό δεσμό με την… 85χρονη νεωκόρο! Πάντως, μεταξύ των εγγράφων υπάρχει και επιστολή προς τη Μητρόπολη Κορίνθου, με φερόμενη αποστολέα την κόρη του 61χρονου, Μαρία Αναγνωστοπούλου, που καταφέρεται κατά των ίδιων προσώπων: «Με καλέσατε και μου είπατε ότι ο πατέρας μου πρέπει να πάει σε ψυχολόγο και αν δεν τον πάμε εμείς, θα τον πάτε εσείς (…) Και πράγματι σήμερα 13/7/2016 μας κάλεσαν εμένα και την αδελφή μου να παρουσιαστούμε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί, μας είπαν ότι ο εισαγγελέας μάς ζητάει να εξετάσουμε αν ο πατέρας σας έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Αφού ο πατέρας μου είναι επικίνδυνος για τη Μητρόπολη και η απόλυσή του έγινε μόνο από τη Μητρόπολη αλλά όχι από το Γηροκομείο, για το γηροκομείο δεν είναι επικίνδυνος, που είναι τόσες ψυχές;»

Η εξαφάνιση και η τραγωδία με τον θάνατο της κόρης του

Το θρίλερ με τον αγνοούμενο 61χρονο ιερέα Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο στην Κόρινθο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου, όταν η κόρη του Μαρία πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας και δήλωσε την εξαφάνισή του. Οπως ισχυρίστηκε η γυναίκα, ο πατέρας της είχε να δώσει σημάδια ζωής από τις 13 Ιουλίου και εξέφρασε φόβους για την τύχη του. Εκτοτε ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου, οι οποίες όμως δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και, όπως διαβεβαίωσε ο αξιωματικός που χειρίζεται τον φάκελο της εξαφάνισης, ως αργά χθες το απόγευμα ο άντρας δεν είχε βρεθεί και εξακολουθούσε να θεωρείται αγνοούμενος. Επίσης, όπως επεσήμανε ο αξιωματικός, δεν είχε φτάσει στις Αρχές κάποιος φάκελος που να περιέχει έγγραφα ή επιστολή του 61χρονου.
Ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος είναι χήρος και έχει δύο κόρες, τη Μαρία και τη Μαρίνα, από τις οποίες έχει αποκτήσει τέσσερα εγγόνια. Το 1991 είχε χάσει άλλη μια κόρη του σε τροχαίο δυστύχημα. Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο θάνατός της ήταν και η αιτία που αρρώστησαν τόσο η γυναίκα του όσο και ο ίδιος, καθώς δεν κατάφεραν ποτέ να τον ξεπεράσουν.

Διονύσιος: «Είναι πολύ μπλεγμένα τα πράγματα με αυτή την ιστορία! Υπάρχει σοβαρό θέμα ψυχιατρικής υγείας»

Απάντηση σε όσα καταγγέλλει ο 61χρονος ιερέας έδωσε στην «Espresso» ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (φωτό). «Είναι πολύ μπλεγμένα τα πράγματα με αυτή την ιστορία. Είναι ένα λεπτό θέμα και πρέπει να το χειριστούμε με ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως για τον ίδιο τον άνθρωπο. Υπάρχει σοβαρό θέμα ψυχιατρικής υγείας» τόνισε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, υπάρχουν δικηγόροι, εισαγγελείς και από εκεί και πέρα το θέμα θα ρυθμιστεί όπως πρέπει. Δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για να μπει σε ψυχιατρική κλινική. Υπάρχει, όμως, εντολή να εξεταστεί από ειδικούς γιατρούς, διότι και αυτός και η οικογένειά του με τις ενέργειές τους και τα ψέματά τους δείχνουν ότι ο άνθρωπος πάσχει ψυχικά». Ο κ. Διονύσιος συνέχισε: «Οφείλουμε να προασπίσουμε το κύρος το δικό μας, της Εκκλησίας και των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει να σκανδαλίζονται από τις τρέλες του οποιουδήποτε».

Για την υπόθεση εξαφάνισης του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου η Μητρόπολη Κορίνθου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οταν διαπιστώθηκε η άνευ αδείας και μη δικαιολογημένη απουσία του Ιερέως από την εκτέλεση των Εφημεριακών – Υπηρεσιακών καθηκόντων του και η εκ μέρους του εγκατάλειψη της θέσεώς του ως υπευθύνου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών “Το Εργο Του Αποστόλου Παύλου”, όπου και διέμενε, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου τον αναζήτησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ακολούθως απευθύνθηκε στο συγγενικό του περιβάλλον, από το οποίο πληροφορήθηκε πως λίγο πριν υποβάλουν στην Αστυνομική Αρχή δήλωση εξαφάνισης του παραπάνω ιερέως, εκείνος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο, αναφέροντας πως ήταν “καλά”. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον έχει πράγματι υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης, η Μητρόπολη δεν γνωρίζει ούτε έχει ενημερωθεί για το ποια νεότερα γεγονότα οδήγησαν προφανώς τους συγγενείς του Ιερέως να δηλώσουν την “εξαφάνισή” του». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μητρόπολη έχει καταθέσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου όποια στοιχεία διέθετε «ώστε ν’ αξιολογηθούν αρμοδίως και να του παρασχεθεί η δέουσα αρωγή».

Δείτε την επιστολή «βόμβα» για τη Μητρόπολη Κορίνθου:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

«βόμβα»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...