Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μπουγάτσες και τρίγωνα στο BBC

Αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου και του αρχιμάγειρα Ρικ Στάιν στη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου και του αρχιμάγειρα Ρικ Στάιν στη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης

Το μυδοπίλαφο, το σαγανάκι, οι μπουγάτσες και τα τρίγωνα Πανοράματος είναι μερικοί από τους γευστικούς πειρασμούς που πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ που ετοιμάζει το BBC στη Θεσσαλονίκη!

Συνεργείο του βρετανικού δικτύου έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα για το μεγάλο αφιέρωμα στη γαστρονομική πλευρά της πόλης, που σίγουρα θα κάνει τα στομάχια των Βρετανών τηλεθεατών να… γουργουρίσουν!

1 330

Τα αλμυρά πιάτα και τα περίφημα γλυκά της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από την εκπομπή «Μακρά Σαββατοκύριακα» του σεφ Ρικ Στάιν, που θα προβληθεί τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Βρετανός αρχιμάγειρας με το συνεργείο του σαρώνουν την πόλη για να δοκιμάσουν τις σαλονικιώτικες σπεσιαλιτέ, αλλά και για να καταγράψουν τη διαδικασία παρασκευής τους.

3 113

Η μπουγάτσα με κρέμα και κιμά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα κεφτεδάκια με βουβαλίσιο κρέας, το μυδοπίλαφο, το τσουρέκι, τα τρίγωνα Πανοράματος και το σαγανάκι σε όλες τις μορφές του είναι μεταξύ των εδεσμάτων που θα παρελάσουν στις οθόνες των τηλεθεατών. Ηδη ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα σε τρία εστιατόρια, σε ένα ζαχαροπλαστείο και ένα μπουγατσάδικο, όπου καταγράφηκε το άνοιγμα του χειροποίητου φύλλου.

Φρέσκα ψάρια 

Γυρίσματα έγιναν επίσης στον Ναυτικό Ομιλο, όπου μαγειρεύτηκαν φρέσκα ψάρια. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε λαϊκές αγορές και παραδοσιακά παντοπωλεία, ένα αφιέρωμα σε συνταγές με ροδάκινα στη Νάουσα κ.λπ. Ξεχωριστή θέση θα έχει ο κρόκος Κοζάνης, που θα μαγειρευτεί σε στούντιο στη Βρετανία. «Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για να “πουλήσουμε” το γαστρονομικό προϊόν μας, που μπορεί να θεωρείται αυτονόητο για τους Ελληνες, όμως είναι παγκοσμίως άγνωστο» σημειώνει ο υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπασμαδέλης, που συνοδεύει την αποστολή.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388


 
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...