Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Περίεργη «επίσκεψη» «φουσκωτών» στην εισαγγελέα του Noor One

Η Αντιτρομοκρατική βλέπει συνεργασία ποινικών με νέο παρακλάδι της οργάνωσης στη βόμβα στην οικία του Εφέτη

Η Αντιτρομοκρατική βλέπει συνεργασία ποινικών με νέο παρακλάδι της οργάνωσης στη βόμβα στην οικία του Εφέτη

Η εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής για συνεργασία ποινικών με νεοσύστατο και άφθαρτο παρακλάδι της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενισχύεται μετά τον εντοπισμό «ορφανών» αποτυπωμάτων στο τρομοδέμα το οποίο εστάλη το πρωί της Πέμπτης στην κατοικία του εφέτη, δικαστή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που εκδικάζει η πολύκροτη υπόθεση του «Noor One».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο εφέτης παρέλαβε το δέμα στο σπίτι του στον Υμηττό, είδε ότι ως αποστολέας εμφανιζόταν ένας «καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών». Ωστόσο, φαίνεται πως έπιασε τόπο η ειδική εκπαίδευση της Αντιτρομοκρατικής σε δικαστικούς που χειρίζονται «καυτές» υποθέσεις, καθώς υποψιάστηκε κάτι. Ετσι, άφησε το δέμα έξω από το σπίτι και πληκτρολόγησε το όνομα του «πανεπιστημιακού»!

Γρήγορα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ακαδημαϊκός με τα συγκεκριμένα στοιχεία και κινήθηκε με ψυχραιμία. Μετέφερε το δέμα πίσω από ένα τοιχίο στο πίσω μέρος της αυλής του, απομάκρυνε την οικογένειά του από το σπίτι και ειδοποίησε την Αντιτρομοκρατική. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που προέβη σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Αποτυπώματα

Οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών φέρεται ότι ανίχνευσαν στο τρομοδέμα αρκετά αποτυπώματα, αλλά κανένα από αυτά δεν ανήκει σε άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Αποτυπώματα είχαν βρεθεί και στο προηγούμενο φονικό δέμα, που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα στις αρχές Ιουνίου. Ομως ούτε εκείνα ανήκουν σε σεσημασμένους.

Και σε εκείνη την περίπτωση, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σκαμμένο βιβλίο και είχε «εμπλουτιστεί» με ξυραφάκια και κροτίδες, με σκοπό να έβρισκε βέβαιο θάνατο ο παραλήπτης μόλις άνοιγε το δέμα! Πανομοιότυπης συνδεσμολογίας δέμα-βιβλίο είχε σταλεί στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας τον Απρίλιο του 2014 (εξουδετερώθηκε), ενώ ένα παρόμοιο δέμα είχε προκαλέσει στις 24 Ιουνίου του 2010 τον θάνατο του υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη.

Η αποστολή δεύτερου τρομοδέματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές και το δικαστικό σώμα, που έχουν στείλει με e-mail και εγγράφως ειδικές οδηγίες προς τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι χειρίζονται «δύσκολες» υποθέσεις. Στο «εγχειρίδιο» επισημαίνεται ότι πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε λαμβάνουν από ταχυδρομείο -και όχι μόνο-, καθώς και σε αγνώστους που τους επισκέπτονται ή τους πλησιάζουν έξω από τα σπίτια τους.

Επίσκεψη «φουσκωτών» στο σπίτι της εισαγγελέως

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει βρεθεί μια περίεργη επίσκεψη αγνώστων με «φουσκωμένα» μπράτσα στο σπίτι της εισαγγελέως Μαρίας Τρουπή, λίγες ώρες προτού σταλεί το παγιδευμένο δέμα στον εφέτη της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, μαζί με τον οποίο δικάζουν την υπόθεση του «Noor One»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο γεροδεμένοι άνδρες φέρονται ότι χτύπησαν το κουδούνι της εισαγγελέως και ζήτησαν ονομαστικά με απειλητικό ύφος τη δικαστική λειτουργό από στενό συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο θορυβήθηκε και κάλεσε την Αμεση Δράση. Ωσπου να φτάσουν οι αστυνομικοί, οι δύο άγνωστοι «χτιστοί» είχαν εξαφανιστεί και δεν εντοπίστηκαν, παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως.

Το περίεργο περιστατικό θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς προστίθεται σε μια μεγάλη λίστα θανάτων, απειλών και πιέσεων σε εμπλεκομένους και δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor One». Αλλωστε, η μυστηριώδης επίσκεψη των «φουσκωτών» έγινε μόλις ένα 24ωρο μετά την πρόταση της κυρίας Τρουπή να επιβληθούν οι ανώτατες προβλεπόμενες ποινές στους καταδικασθέντες κατηγορουμένους, ενώ για πέντε εξ αυτών πρότεινε μάλιστα την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης.

«Οι δικαστές θα διαφυλλάξουν την ανεξαρτησία τους»

«Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του εφέτη Πειραιά, ο οποίος είναι και μέλος της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που δικάζει την υπόθεση του πλοίου της ηρωίνης.

Σεβασμός

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και το υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζουν τον βαθύτατο σεβασμό τους προς τους δικαστές, που φθάνουν να διακινδυνεύουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους» επισημαίνουν στην κοινή δήλωσή τους.
Από την πλευρά της, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του εφέτη και βεβαιώνει ότι οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς «θα εξακολουθούν με την ίδια υπευθυνότητα να διακονούν το λειτούργημά τους και να διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους». Παράλληλα, αφήνει αιχμές για ευθύνες εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, που με δηλώσεις και συμπεριφορές τους υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...