Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Κολλητός του Ερντογάν «πολιορκεί» το Hilton!

Ο 52χρονος μεγιστάνας (στενός φίλος του «σουλτάνου» Ερντογάν) Φερίτ Σαχένκ στους «μνηστήρες» για το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Ο 52χρονος μεγιστάνας (στενός φίλος του «σουλτάνου» Ερντογάν) Φερίτ Σαχένκ στους «μνηστήρες» για το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Σε τουρκικά χέρια ενδέχεται να καταλήξει το ιστορικό «Hilton» της Αθήνας, το πρώτο ξενοδοχείο της φημισμένης παγκόσμιας αλυσίδας που λειτούργησε ποτέ! Με την απόκτησή του φαίνεται ότι «φλερτάρει» ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ, που είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας και στενός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 2,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το «Forbes», ο Σαχένκ επιλέγει συχνά για τις διακοπές του τα ελληνικά νησιά, ενώ φέρεται ότι έχει ήδη αποκτήσει ένα μεγάλης αξίας ακίνητο στην Ελλάδα. Μετά τη συνεργασία του με τον όμιλο Λάτση για τη διαχείριση της Μαρίνας Φλοίσβου, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Dogus έδωσε τα χέρια και με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, με την οποία συνέπραξε για να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου- ορόσημο για την Αθήνα.

Στο σχήμα ΤΕΜΕΣ – Dogus αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν επίσης δύο επενδυτικά funds, καθώς και ένας διεθνής όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων.
Ο «σπόρος» για τις επενδύσεις στην Ελλάδα είχε φυτευτεί προ τριετίας, όταν ο 52χρονος Τούρκος επιχειρηματίας είχε προτείνει τη σύμπραξη Ελλήνων και Τούρκων οικονομικών παραγόντων, με στόχο την ανάδειξη του Αιγαίου σε σημείο αναφοράς για πολυτελείς διακοπές. Η υλοποίηση του οράματός του περιλάμβανε την υλοποίηση περαιτέρω επενδύσεων σε luxury ξενοδοχεία αλλά και την αναβάθμιση των απαιτούμενων τουριστικών υποδομών.

Ηδη ο τουρκικός όμιλος, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding, συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, που ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ (εκτός της Μαρίνας Φλοίσβου) διαχειρίζεται ακόμη τρεις μαρίνες σε Πειραιά (Ζέας), Κέρκυρα (Γουβιών) και Λευκάδα. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περαιτέρω επέκταση των επενδύσεών του, εφόσον τελικά πλειοδοτήσει για την απόκτηση του «Hilton», αφού έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τους επόμενους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ!

Οι σχέσεις του Σαχένκ με τον «σουλτάνο» έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στη γειτονική χώρα, όπου είναι συχνά επικριτικά τα σχόλια για τη στήριξη που προσφέρει ο επιχειρηματίας στην κυβέρνηση Ερντογάν, από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο επιχειρηματίας είχε σταθεί στο πλευρό του Ερντογάν σε αρκετά ζητήματα, ενώ είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις η βαθιά υπόκλιση που του είχε κάνει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης!

Μόνη στιγμή που επισκίασε τη φιλία τους ήταν για το πασίγνωστο τουρκικό σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», που είχε προβληθεί και στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν είχε εμφανιστεί λάβρος εναντίον του, προσθέτοντας και τη δική του φωνή σε μια σειρά συντηρητικών παραγόντων που είχαν καταδικάσει τη δημοφιλή σειρά. Μάλιστα, στην εμφάνισή του στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Κιουτάχειας είχε δηλώσει: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού που την προβάλλει»!

 
04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...