Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Μυστικά» για διακοπές χωρίς υπερβολικά έξοδα

«Μυστικά» για την «έξυπνη» επιλογή καλοκαιρινών προορισμών και «τρικ» οικονομίας για low budget αποδράσεις

Διακοπές με χαμηλό κόστος; Κι όμως γίνεται! Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, λέει ο θυμόσοφος λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Ακολουθήστε μικρές οδηγίες… οικονομίας και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να περάσετε εξαιρετικά, ακόμη και με λίγα χρήματα.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Βάλτε στις αποσκευές σας καλή διάθεση και όλα τα άλλα θα τα φέρουν… το κύμα και ο ήλιος! Ακόμη κι αν δεν έχετε πολυτέλειες, σίγουρα θα περάσετε πολύ πιο ωραία από το να καθόσασταν στο λιοπύρι της πόλης. Μην ξεχνάτε ότι οι κατάλληλες συνθήκες δεν πληρώνονται, δημιουργούνται!

rt34twe5 2

Κρατήσεις και προετοιμασία

Ταξιδέψτε τη χαμηλή τουριστική περίοδο. Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πότε θα πάτε διακοπές, ποντάρετε στη γοητεία και την οικονομία του Σεπτεμβρίου. Η πτώση των τιμών σε μεταφορικά, ξενοδοχεία, φαγητό φτάνει ως το 50%. Και όλα αυτά, με ιδανικό καιρό!
Επιλέξτε προορισμούς που δεν είναι στην top λίστα των ξένων τουριστών. Το καλοκαίρι πέφτουν οι τιμές των δωματίων σε ορεινά και ηπειρωτικά μέρη. Μπορείτε να κάνετε ωραιότατες διακοπές μισοτιμής σε ένα καταπράσινο μέρος με πισίνα, λίμνη ή ποταμό.
Λιγότερες ημέρες διακοπών δεν σημαίνει πάντα οικονομία. Κάντε έρευνα αγοράς μέσω ίντερνετ και ανακαλύψτε πακέτα που δίνουν καλύτερες προσφορές για ένα πενθήμερο, παρά για ένα τριήμερο.
Προτιμήστε καταλύματα που περιλαμβάνουν φαγητό ή έστω πρωινό. Εναλλακτικά, ένα δωμάτιο με κουζίνα είναι μια πολύ καλή λύση.
Αν επιλέξετε νησί, δείτε αν σας συμφέρει η μεταφορά με πλοίο ή αεροπλάνο. Οι προσφορές των αεροπορικών εταιριών μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα και να σας γλιτώσουν χρόνο και κόπο. Αν, τελικά, ταξιδέψετε με πλοίο, αποχωριστείτε το αυτοκίνητό σας.
Επιλέξτε να μείνετε εκτός της χώρας του νησιού. Τα ευρώ που θα εξοικονομήσετε θα υπερκαλύψουν το κόστος των μετακινήσεων.
Δοκιμάστε το ποδήλατο. Ορισμένες περιοχές, που δεν διαθέτουν ανηφορικές διαδρομές και δύσκολο έδαφος, ενδείκνυνται για ποδηλασία. Στα περισσότερα ferries που ταξιδεύουν στα νησιά μπορείτε να μεταφέρετε το δίτροχό σας εντελώς δωρεάν.
Μαζέψτε την παρέα σας και οργανωθείτε. Μοιραστείτε βενζίνες, δωμάτια και, φυσικά, στιγμές!
Εφοδιαστείτε από τη βάση σας με αντηλιακά και ένα μίνι φαρμακείο. Στα τοπικά μίνι μάρκετ των νησιών θα πληρώσετε σχεδόν διπλάσια τιμή.
Δοκιμάστε τη λύση του κάμπινγκ. Οικονομικό στην οργανωμένη μορφή του, εντελώς δωρεάν (αν και παράνομο) στην ελεύθερη έκδοσή του, είναι η πιο ανώδυνη λύση και μια αφορμή να επιστρέψετε στη φύση. Διαφορετικά, μπορεί να ισχύσει και η χαρακτηριστική φράση «το καλύτερο εξοχικό είναι του φίλου μου».

rt34twe5 1

Κατά τη διάρκεια της παραμονής

Πάρτε σέικερ και φτιάξτε το καφεδάκι σας. Κάντε τη βόλτα σας με το ρόφημά σας ανά χείρας αντί να καθίσετε σε μια καφετέρια, όπου ο ίδιος καφές θα σας στοιχίσει πενταπλάσια. Εφαρμόστε την ίδια τακτική στις παραλίες.
Εφοδιαστείτε με ομπρέλα και ψάθα, αντί να νοικιάσετε ξαπλώστρα.
Μη σνομπάρετε το street food. Το πατροπαράδοτο σουβλάκι είναι μια λύση που χορταίνει και στοιχίζει ελάχιστα.
Αν επιμένετε να πάτε σε μεζεδοπωλείο, μελετήστε τον κατάλογο που συνήθως υπάρχει έξω από κάθε μαγαζί, καθώς οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένες τις τιμές τους. Αν πάλι δεν υπάρχει τιμοκατάλογος, ακολουθήστε τον κανόνα της χωριάτικης. Αν η τιμή της είναι κάτω από 5 ευρώ, θα φάτε οικονομικά, αν είναι πάνω από 5 ευρώ, αντίστοιχης ακρίβειας θα είναι και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
Αντισταθείτε στα σουβενίρ. Στο τέλος, καταλήγουν ξεχασμένα κάπου μέσα στο σπίτι.
Μην ξοδεύετε τα megabytes σας άσκοπα. Ψάξτε για ελεύθερο Wi-Fi. Σε αρκετές περιοχές οι δήμοι έχουν εγκαταστήσει δωρεάν δημόσιο δίκτυο.
Αξιοποιήστε το smartphone σας. Ψάξτε μπαρ, εστιατόρια, παραλίες και αξιοθέατα της περιοχής με χαμηλές τιμές.
Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του δωματίου σας για κοντινά και φθηνά σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, μέσα μετακίνησης, καθώς και την πιθανότητα να σας μεταφέρουν δωρεάν από και προς το λιμάνι ή το αεροδρόμιο.
Κυνηγήστε τις τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια. Μουσική, χορός, κεράσματα από τους ντόπιους, από κρασάκι και ρακή μέχρι παραδοσιακά μεζεδάκια, αποτελούν τα συστατικά μιας δωρεάν νύχτας σε τοπική γιορτή.

rt34twe5 3

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...