Ο Βεργής «σαπίζει» στη φυλακή!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Ο προέδρος των Ελλήνων Οικολόγων, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 37 χρόνων για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας

Δύσκολες ώρες περνάει στις Φυλακές Κορυδαλλού ο Δημοσθένης Βεργής, μετά την απόρριψη της αίτησής του για αναστολή της ποινής του! Ο εκκεντρικός πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα (του βεβαιώθηκε ποσοστό αναπηρίας 75%), καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2014 σε κάθειρξη 37 χρόνων και έξι μηνών για την καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Πάει καιρός από τότε που ο Δημοσθένης Βεργής προκαλούσε αίσθηση ποζάροντας γυμνός σε αφίσα για τα Ιμια ή ορμούσε ως ατρόμητος ιππέας πάνω στον… δράκο της τρόικας! Τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον έχει καταβάλει σωματικά και ψυχολογικά.

Η εξασθενημένη υγεία του, άλλωστε, τον οδήγησε πριν από μερικά χρόνια στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς (τριπλό μπαϊπάς), και ήταν ο λόγος που μεταφέρθηκε από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό (στο αίτημα μεταγωγής επικαλέστηκε ως λόγο τη ζέστη), λίγο μετά την επεισοδιακή σύλληψή του δύο μήνες μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο οποίο δεν είχε δώσει το «παρών».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η κατάσταση της υγείας του 76χρονου πρώην πολιτικού και το αφιλόξενο κλίμα των φυλακών τον οδήγησαν πριν από μερικές μέρες στην απόφαση να καταθέσει αίτηση αναστολής της ποινής του. Σε αυτήν υπήρχε βεβαίωση αναπηρίας κατά 75% από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ενώ γινόταν αναφορά και στο προχωρημένο της ηλικίας του. Επιπλέον, διευκρινιζόταν πως δεν έχει πλέον καμία απαίτηση επί των συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων και αξίας άνω των 8.000.000 ευρώ ακινήτων, για τα οποία -όπως δέχτηκε το δικαστήριο- προέβαλλε ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας.

Η αίτηση συζητήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Πενταμελές Τμήμα Αναστολών, ωστόσο απορρίφθηκε για άγνωστο λόγο (η απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης ο 76χρονος ιδρυτής των Ελλήνων Οικολόγων κατέρρευσε, καθώς περίμενε πως το δικαστήριο θα έκανε δεκτούς τους λόγους υγείας που επικαλούνταν, ανοίγοντάς του την πόρτα των φυλακών.

Νομικές ενέργειες

«Κάνουμε μια προσπάθεια και πιστεύω πως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κυρίου Βεργή και των τεράστιων ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιείκεια» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του 76χρονου Γιάννης Αλετράς, ο οποίος ανέφερε πως ότι τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, όπως η υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο οποίο θα επικαλείται τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου για όσους έχουν διαγνωστεί με αναπηρία πάνω από 67%.

Η δίκη του Δημοσθένη Βεργή στο Εφετείο, όπου θα διεκδικήσει καλύτερη ποινική μεταχείριση ή ακόμα και την ελευθερία του, έχει προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2017. Προς το παρόν παραμένει κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας για στήριγμα τη σύζυγό του Σβετλάνα, η οποία όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του.

Σβετλάνα, ο φύλακας άγγελός του

Ο εκκεντρικός πολιτικός με τις επαναστατικές ιδέες και τον αντισυμβατικό λόγο έχει βρει τα τελευταία χρόνια τον φύλακα άγγελό του στο πρόσωπο της Σβετλάνα Λισαγκόρ-Βεργή (φωτό)! Η δυναμική και όμορφη Μολδαβή, η οποία είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνομολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», από την αρχή της γνωριμίας της με τον 76χρονο πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων στέκεται βράχος δίπλα του και τον στηρίζει. Μία από τις φορές εκείνες που δεν έφυγε στιγμή από δίπλα του ήταν τον Δεκέμβριο του 2013, όταν εισήχθη στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς (μπαϊπάς).

«Δεν υπήρξε κανένα κανονισμένο ραντεβού με τους γιατρούς, καθώς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να τον χειρουργήσουν. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης…» είχε δηλώσει στην «Espresso» η Σβετλάνα Βεργή, η οποία ακόμα και τώρα στηρίζει τον σύζυγό της στις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει και του δίνει δύναμη.

Οι ανατρεπτικές αφίσες και η πλαστογραφία

Ο ιδρυτής του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι (πρώην Ενωση Οικολόγων) υπήρξε αυτοαπασχολούμενος, συνδικαλιστής και δημοσιογράφος, με έφεση στις ξένες γλώσσες και υψηλές γνωριμίες από τον πολιτικό χώρο. Ωστόσο, οι περισσότεροι τον έμαθαν από το προκλητικό χιούμορ του, το οποίο εκδηλώθηκε στις ανατρεπτικές προεκλογικές αφίσες του κόμματός του. Αξέχαστη σε πολιτικούς και ψηφοφόρους θα μείνει η στιγμή που πόζαρε με αδαμιαία περιβολή για τα Ιμια χρησιμοποιώντας το σύνθημα: «Τσιλέρ, έλα να την πάρεις (τη βραχονησίδα)» ή ως άλλος… Οικολόγος Ρομπέν των Δασών ή ακόμα και ως ιππέας-τιμωρός, ο οποίος ανεβασμένος πάνω σε έναν ταύρο σκότωνε με ένα μακρύ δόρυ τον δράκο της τρόικας (από τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης)!

Σε κάθε συνέντευξή του δήλωνε ειρηνιστής, υποστήριζε την ανάγκη για απεριόριστο γυμνισμό και ελεύθερη ανθρώπινη έκφραση, αλλά και την ανάγκη νομιμοποίησης της κάνναβης, ενώ το 2012 προκάλεσε αίσθηση όταν τόλμησε να… δώσει τα χέρια με την Τζούλια Αλεξανδράτου μπροστά στη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «Κανένα έλεος στους κλέφτες που κυβέρνησαν»!

Τον Ιούνιο του 2014 απασχόλησε αρνητικά τα media, όταν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 37 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για απάτη και πλαστογραφία, καθώς κατηγορείται πως διεκδικούσε για λογαριασμό του και του πολιτικού κόμματός του ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στην περιφέρεια Σπατατζικίου, στον Αγιο Στέφανο Αττικής.

Ο ίδιος, πάντως, δεν ήταν στο δικαστήριο την ώρα της εκφώνησης της απόφασης και για δύο μήνες θεωρούνταν καταζητούμενος, ώσπου συνελήφθη τον ίδιο Αύγουστο στα Εξάρχεια. Οπως φέρεται ότι υποστηρίζει, δεν κρυβόταν. Αλλωστε οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων περίμεναν να καθαρογραφεί η απόφαση για να τον συλλάβουν.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Κορυδαλλό τέσσερα μέλη της συμμορίας του Πειραιά

Το βαρύ κατηγορητήριο, με ξυλοδαρμούς «απειθάρχων», αγοραπωλησίες όπλων, τοκογλυφία, κυνομαχίες και...

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! Ελληνίδες «ξεβρακώνονται» για λίγα ευρώ έξω από… εκκλησάκι

Δεν έχουν τον Θεό τους οι καλλίγραμμες νεαρές Ελληνίδες που προκαλούν...

Σφύριξε και έληξε ο Μαρινάκης για τα λεφτά του «Μένουμε σπίτι»

Τα πάνω κάτω φέρνει η ξαφνική κίνηση του Β. Μαρινάκη να...

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη χήρα της Κοιλάδας

Κατακεραύνωσε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου τη 42χρονη αποκαλούμενη...

Ο Ντόναλντ Τραμπ θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του

O Ντόναλντ Τραμπ υπέστη κακοποίηση ως παιδί στα χέρια του πατέρα...

«Λαθροτουρίστες»! Ουκρανοί ήρθαν για διακοπές παρά την απαγόρευση

Ουκρανοί ήρθαν για διακοπές παρά την απαγόρευση και παρέμειναν κρατούμενοι για...

Θησαύριζαν από ΑΤΜ! Τσάκωσαν τη σπείρα που είχε ρημάξει τη Φθιώτιδα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τουλάχιστον 15 μέλη, κυρίως Ρομά, που...

Παραολυμπιονίκης κατήγγειλε τη σύντροφό του για άγριο ξυλοδαρμό!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τη σύντροφό του καταγγέλλει ότι έπεσε ο...