«Μαραθώνιο» συγκέντρωσης χρημάτων πραγματοποιεί Βρετανός μαραθωνοδρόμος, για να μπορέσει να ξαναβρεί τον τετράποδο φίλο που γνώρισε ενώ συμμετείχε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα δρόμου στην Κίνα
«Μαραθώνιο» συγκέντρωσης χρημάτων πραγματοποιεί Βρετανός μαραθωνοδρόμος, για να μπορέσει να ξαναβρεί τον τετράποδο φίλο που γνώρισε ενώ συμμετείχε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα δρόμου στην Κίνα. Ο Ντίον Λέοναρντ συμμετείχε στο 4ο Desert Race, όταν γνώρισε την Γκόμπι στο ορεινό κομμάτι της διαδρομής, στην οροσειρά Τιαν Σαν.
Η Γκόμπι ακολούθησε βήμα προς βήμα τον μαραθωνοδρόμο για επτά ολόκληρες μέρες και 250 χιλιόμετρα! Ωστόσο, ο Ντίον αναγκάστηκε να την αφήσει πίσω, για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Εδιμβούργο. Δεν μπόρεσε όμως να αντέξει μακριά της και ξεκίνησε μια προσπάθεια crowdfunding (κάτι σαν έρανο), για να συγκεντρώσει 5.900 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με τα έξοδα για την ιατρική εξέταση αλλά και την καραντίνα της Γκόμπι.
Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Αυτή η ιστορία συγκίνησε πολύ κόσμο και το ποσό έχει ήδη συγκεντρωθεί και με το παραπάνω. Διακόσιοι τριάντα ένας άνθρωποι έχουν δώσει μέχρι στιγμής πάνω από 9.100 ευρώ!
«Ετρεχε μαζί μου, μπροστά από εμένα, και με περίμενε 20 με 30 μέτρα, σαν να μου έδινε θάρρος να τη φτάσω. Είναι τόσο μικρός σκύλος, αλλά έχει τεράστια καρδιά» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Ντίον, ο οποίος εξήγησε ότι η Γκόμπι παραμένει στην έρημο της Κίνας, όπου απολαμβάνει τις φροντίδες ενός φίλου του. Εχει δε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της μεταφοράς της στο Πεκίνο και φιλοδοξεί να την έχει στην αγκαλιά του μέχρι τα Χριστούγεννα.

