Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το χρίσμα στον Πάουλο Μπέντο

Ο Πορτογάλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό, που με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισε και τον Μάρτινς

Ο Πορτογάλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό, που με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισε και τον Μάρτινς

Ρεπορτάζ
Χάρης Δάντσης

Ηρθε, προλαβαίνοντας στην στροφή τον Λεονάρντο, συμφώνησε και από αύριο ο Πάουλο Μπέντο σηκώνει μανίκια προκειμένου να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των επιτυχιών. Στα ερυθρόλευκα ντύνεται και ο 26χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος Αντρέ Μάρτινς.

Ο 47χρονος τεχνικός, ο οποίος γίνεται ο τέταρτος Πορτογάλος (μετά τους Ζαρντίμ, Περέιρα, Σίλβα) που αναλαμβάνει το τιμόνι των «ερυθρολεύκων», θα παρουσιαστεί από την ΠΑΕ την Τετάρτη κι έπειτα θα προπονήσει πρώτη φορά την ομάδα του Πειραιά. Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς καλείται σε μία εβδομάδα να… μεταμορφώσει τους Πειραιώτες (ήταν τραγικοί στα ματς με την Μπερ Σεβά), ώστε να πάρουν την πρόκριση επί της Αρούκα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Σύμμαχοι» στην προσπάθεια του Μπέντο θα είναι οι βοηθοί του Σέρχιο Κόστα και Ρικάρντο Πέρες, ο γυμναστής Πέδρο Περέιρα και ο αναλυτής Βίτορ Σιλβέστρε. Με το επιτελείο αυτό είχε εργαστεί και στην Κρουζέιρο, από την οποία απολύθηκαν (ύστερα από 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 14 παιχνίδια) τον Ιούλιο.

Στην προπονητική καριέρα του ο Μπέντο έχει περάσει επίσης από τους πάγκους της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (97 νίκες, 41 ισοπαλίες, 34 ήττες, κατακτώντας δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ) και της Εθνικής Πορτογαλίας (26 νίκες, 11 ισοπαλίες, 10 ήττες). Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επιλέγει να χρησιμοποιεί το 4-2-3-1. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβανομένων και των Ρονάλντο και Νάνι) που έχουν συνεργαστεί μαζί του τον χαρακτηρίζουν «μετρ της ψυχολογίας». Ατζέντης του είναι ο Κάρλος Γκονσάλβες που εκπροσωπεί και τον Μάρκο Σίλβα. Γι’ αυτό άλλωστε η υπόθεσή του προχώρησε αμέσως μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε ο άλλοτε κόουτς των Ιντερ και Μίλαν, Λεονάρντο.

Οσον αφορά τον Μάρτινς, που αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στα προκριματικά με την Αρούκα, καθώς βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ολυμπιακή ποδοσφαιρική ομάδα της πατρίδας του. Και ο Σαλίνο -εκτός απροόπτου- θα ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ χθες επισημοποιήθηκε η παραχώρηση του Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ. Από τη μεταγραφή αυτή ο πειραϊκός σύλλογος θα εισπράξει 7.150.000 ευρώ.

* Μετά το «φλερτ» που είχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Ολυμπιακό και τις αντιδράσεις από τον κόσμο του Πανιωνίου, η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με τον 47χρονο τεχνικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...