Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Σε κατάσταση μιουμιοποίησης

Πολύ δύσκολο για τις Αρχές να βρουν πώς ο Κώστας Λοϊζίδης και η κόρη του Ελένη έχασαν τη ζωή τους στο Μπόρσι Ηλείας

Πολύ δύσκολο για τις Αρχές να βρουν πώς ο Κώστας Λοϊζίδης και η κόρη του Ελένη έχασαν τη ζωή τους στο Μπόρσι Ηλείας

Τα εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στα οποία έχουν σταλεί δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις που θα ρίξουν φως στην περίεργη υπόθεση θανάτου του 68χρονου Κώστα Λοϊζίδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης στο Μπόρσι Ηλείας.

Εύα Παπαδάτου

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, η κατάσταση των δύο νεκρών ήταν τέτοια που δυσχεραίνει το έργο των ειδικών, αφού δεν βρίσκονταν απλώς σε προχωρημένη σήψη, αλλά τμήματα των σωμάτων τους είχαν ήδη φτάσει σε κατάσταση μουμιοποίησης!
«Τα δύο αυτά περιστατικά έχουν την ιδιαιτερότητα ότι ήταν σε πολύ προχωρημένη σήψη. Από τη μία αποκλείονται οι κακώσεις, που σημαίνει ότι δεν ασκήθηκε βία σε κάποιον από τους δύο νεκρούς, από την άλλη όμως ξέρουμε ότι συνέβη κάτι στους οργανισμούς τους. Οι τοξικολογικές θα μας δώσουν σίγουρα ένα αποτέλεσμα και αναλόγως θα αξιολογηθεί. Δυστυχώς, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι από τις ιστολογικές, αν δηλαδή το πρόβλημα ήταν παθολογικό, για παράδειγμα, αν ο άντρας, που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, επειδή όλα τα όργανα ήταν σε σήψη. Εμείς πάντως έχουμε ζητήσει να μας παραδώσουν οι συγγενείς τα βιβλιάρια υγείας τους, για να δούμε τι φαρμακευτικές αγωγές ακολουθούσαν και από τι έπασχαν».

Μεγάλη αναμονή

Σύμφωνα με την κυρία Τζιόλα, για να βγουν τα αποτέλεσμα θα περάσει ένα τρίμηνο, αφού όλα στέλνονται στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο στην Αθήνα και υπάρχει μεγάλη αναμονή: «Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων αποκλείουμε τις κακώσεις. Δεν νομίζω να καταλήξουμε κάπου ειδικά. Η θερμοπληξία θα παραμείνει σενάριο, γιατί δεν θα έχω πού να το στηρίξω, λόγω της προχωρημένης σήψης και των τραγικών συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθαναν. Βρέθηκα στον χώρο επί δύο ώρες και το διαπίστωσα. Μέρη του πτώματος της κοπέλας, πέρα από τη σήψη, ήταν μουμιοποιημένα από τον θερμό και ξηρό αέρα. Κοντά της ήταν ένα παγούρι άδειο, ενώ ένα ίδιο βρέθηκε και μέσα στο όχημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ρεζερβουάρ βρέθηκε αρκετή ποσότητα βενζίνης, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο να έμειναν από καύσιμα.

Η ιατροδικαστής πρόσθεσε ότι στο σημείο όπου βρέθηκαν πατέρας και κόρη δεν μπαίνει κανονικά κάποιο όχημα: «Αυτός ο άνθρωπος, όντας πλήρως αποπροσανατολισμένος, μπήκε μέσα σε αυτή την έκταση και δεν κατάλαβε πού βρίσκεται για να βγει, παρά συνέχισε μέχρι το τέλος του χωραφιού, που είναι τεράστιο. Εμείς, φανταστείτε, φτάσαμε με αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο και μετά είχαμε και ποδαρόδρομο».

«Φάγαμε όλο τον κόσμο, αλλά τίποτα»

Συγκλονίζει η τραγική μητέρα και σύζυγος των αγνοουμένων που βρέθηκαν νεκροί τη Δευτέρα σε ερημική αγροτική περιοχή στο Μπόρσι και κηδεύτηκαν χθες μέσα σε κλίμα οδύνης. Οταν η Αγγελική Λοϊζίδη ενημερώθηκε για τα τραγικά νέα, αμέσως πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα για να πάει στην Ηλεία, όπου βρέθηκαν τα πτώματα του 68χρονου άνδρα και της 44χρονης κόρης της, 23 μέρες μετά την εξαφάνιση τους.

«Ηθελαν να πάνε στην εκκλησία, γιατί γιόρταζε η αγία Μαρίνα. Η κόρη μου μού είπε πως ήθελε να πάει να ανάψει ένα κερί και αμέσως ο πατέρας της τής είπε “θα σε πάω εγώ'”. Ηταν 400 μέτρα μακριά, αλλά από τότε εξαφανίστηκαν. Με τον αδελφό μου και τη νύφη μου αρχίσαμε να ψάχνουμε παντού, φάγαμε όλο τον κόσμο αλλά τίποτα. Ούτε η Αστυνομία και τα ελικόπτερα βρήκαν τίποτα» είχε δηλώσει η γυναίκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...