Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ιντερπολ Βελιγραδίου και Λευκωσίας σε κόντρα για τον φόνο του Καλοψιδιώτη

Οι Σέρβοι ενημέρωσαν για το «συμβόλαιο» θανάτου, αλλά Κύπριος αστυνομικός ειδοποίησε άθελά του (!) τον οργανωτή του σχεδίου

Οι Σέρβοι ενημέρωσαν για το «συμβόλαιο» θανάτου, αλλά Κύπριος αστυνομικός ειδοποίησε άθελά του (!) τον οργανωτή του σχεδίου

Σάλο έχει ξεσηκώσει στην Κύπρο η επιβεβαίωση από την Αστυνομία τής αποκάλυψης για την «γκάφα» ενός αστυνομικού, ο οποίος φέρεται ότι ενημέρωσε άθελά του (!) τον οργανωτή της δολοφονίας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση δύο Σέρβοι εκτελεστές, οι οποίοι θα εκτελούσαν το «συμβόλαιο» θανάτου τον περασμένο Απρίλιο!

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η δολοφονία, όχι όμως και να ματαιωθεί, αφού το σχέδιο εξόντωσης του επιχειρηματία τέθηκε πάλι σε εφαρμογή τον Ιούνιο, αυτή τη φορά από Αλβανούς πληρωμένους εκτελεστές, που κατάφεραν να τον δολοφονήσουν! Οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν σε μία ιδιότυπη κόντρα το τμήμα Ιντερπόλ του Βελιγραδίου με την αντίστοιχη υπηρεσία της Κύπρου, καθώς οι Σέρβοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είχαν παράσχει πλήρη ενημέρωση στους Κύπριους συναδέλφους τους.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η κυπριακή Αστυνομία κάνει λόγο για λάθος (;) του αστυνομικού, ο οποίος, αντί να επικοινωνήσει με τον σύνδεσμο της Ιντερπόλ στο Βελιγράδι, επικοινώνησε με τον τηλεφωνικό αριθμό του οργανωτή της δολοφονίας που αναγραφόταν στο σχετικό σήμα, ενημερώνοντάς τον άθελά του πως οι δύο εκτελεστές ήδη παρακολουθούνται! Το θέμα αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που μάλιστα δημοσίευσε και τη σχετική εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ Λευκωσίας και Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Οι εκτελεστές

Ολα έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, όταν το γραφείο της Ιντερπόλ στο Βελιγράδι ενημέρωσε το αντίστοιχο γραφείο στη Λευκωσία για την επικείμενη άφιξη στο νησί της Αφροδίτης δύο Σέρβων πληρωμένων εκτελεστών, οι οποίοι θα εκτελούσαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη βάσει «συμβολαίου» θανάτου.

Οπως αποκαλύπτεται από την εσωτερική αλληλογραφία, οι Σέρβοι είχαν την πληροφορία λόγω της παρακολούθησης του οργανωτή της δολοφονίας, ο οποίος έπαιρνε εντολές από πρόσωπα τα οποία κινούνταν κοντά στον ηθικό αυτουργό του σχεδίου εξόντωσης του Κύπριου επιχειρηματία. Μάλιστα, στο διαβιβαστικό τους οι Σέρβοι ανέγραφαν τον τηλεφωνικό αριθμό του οργανωτή του εγχειρήματος.

Ο αστυνομικός που έλαβε το εσωτερικό έγγραφο πήρε τηλέφωνο στο Βελιγράδι, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους του πως οι κυπριακές Αρχές είχαν προετοιμαστεί για να θέσουν υπό παρακολούθηση τους επίδοξους εκτελεστές, οι οποίοι θα έφταναν την ίδια μέρα στο παράνομο αεροδρόμιο του Τύμπου με πτήση από τη Σερβία. Μόνο που ο συγκεκριμένος αστυνομικός πληκτρολόγησε κατά λάθος τον αριθμό τηλεφώνου του οργανωτή της φονικής απόπειρας και, νομίζοντας ότι μιλούσε με συνάδελφό του, του παρείχε πλήρως την απόρρητη ενημέρωση! Επειτα από αυτό, μόλις οι δύο Σέρβοι εκτελεστές έφτασαν στο αεροδρόμιο, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά πως το σχέδιο είχε «καεί» και έφυγαν με την αμέσως επόμενη πτήση από την Κύπρο για το Βελιγράδι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...