Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ληστεία δύο ωρών με ομήρους κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας

►Τέσσερις πάνοπλοι που φορούσαν μάσκες με πρόσωπα πολιτικών (;) άδειασαν μέρα μεσημέρι χρηματοκιβώτια, θυρίδες και έφυγαν σαν κύριοι ► Οκτώ υπάλληλοι και πέντε πελάτες έζησαν αβοήθητοι τον απόλυτο τρόμο

►Τέσσερις πάνοπλοι που φορούσαν μάσκες με πρόσωπα πολιτικών (;) άδειασαν μέρα μεσημέρι χρηματοκιβώτια, θυρίδες και έφυγαν σαν κύριοι ► Οκτώ υπάλληλοι και πέντε πελάτες έζησαν αβοήθητοι τον απόλυτο τρόμο

Ανενόχλητοι έδρασαν μέρα μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας τέσσερις πάνοπλοι μασκαράδες που κράτησαν επί δύο ολόκληρες ώρες ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες μιας τράπεζας, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τη ΓΑΔΑ! Οι δράστες της πρωτοφανούς ληστείας, που έγινε κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας και «μυρίζει» τρομοκρατία, άδειασαν ανενόχλητοι τα γκισέ, τα χρηματοκιβώτια, ακόμη και τις θυρίδες, και έγιναν καπνός χωρίς να τους εμποδίσει κάποιος!

Των Θεοδόση Πάνου – Σοφίας Σπίγγου
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Η… απίθανη ληστεία έγινε σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους και με έντονη αστυνομική παρουσία δρόμους της πρωτεύουσας, τη λεωφόρο Κηφισίας 64, στους Αμπελόκηπους, ένα σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και μπροστά του περνούν διαρκώς μοτοσικλετιστές και περιπολικά. Στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς λίγα λεπτά μετά τις 2 χθες το μεσημέρι είχαν την ατυχία να βρίσκονται οκτώ υπάλληλοι και πέντε πελάτες που έκαναν τις συναλλαγές τους.

Μαυροφορεμένοι

Ολοι πάγωσαν, όταν είδαν ξαφνικά να κάνουν «ντου» τέσσερις μαυροφορεμένοι άντρες που φορούσαν στο πρόσωπο επαγγελματικές μάσκες! Κάποιοι είπαν αργότερα ότι ήταν μάσκες σιλικόνης και απεικόνιζαν πολιτικά πρόσωπα, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τις έρευνες. Οπως διαπίστωσαν με τρόμο, ήταν βαριά οπλισμένοι ληστές που μόλις βρέθηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας, έβγαλαν δύο πιστόλια και δύο υποπολυβόλα (κατά πάσα πιθανότητα καλάσνικοφ) και τους ακινητοποίησαν!

mg 7724

Ο ένας από τους ληστές φαινόταν να έχει το γενικό πρόσταγμα, καθώς μόνο αυτός μιλούσε και έδινε εντολές. Αυτός ζήτησε από τους πελάτες, τους υπαλλήλους και το διευθυντικό προσωπικό να κατεβούν όλοι μαζί στο υπόγειο. Εκεί ζήτησε από τη διευθύντρια του υποκαταστήματος να του δείξει σε ποιο δωμάτιο βρίσκονται οι θυρίδες και μάλιστα απαίτησε με την απειλή του όπλου του να του δώσει το κλειδί, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιούσε πως θα γίνει μακελειό, αν ειδοποιηθεί η Αστυνομία με το πάτημα κάποιου μυστικού μπουτόν!mg 7713
Ακολούθησαν δύο ώρες τρόμου για όσους βρίσκονταν υπό την απειλή των όπλων. Ο «αρχηγός» μαζί με έναν συνεργό του ξεκλείδωσε την πόρτα του δωματίου με τις θυρίδες, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους έκαναν νόημα στους ομήρους να ανέβουν στο ισόγειο του υποκαταστήματος.

Οι δύο ληστές που έμειναν πίσω άρχισαν να ανοίγουν τις θυρίδες χρησιμοποιώντας για αρκετή ώρα ένα τρυπάνι και μια μικρή συσκευή οξυγόνου, όπως ανέφεραν στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι υπάλληλοι και οι πελάτες που άκουγαν τον χαρακτηριστικό θόρυβο!

Οι δράστες παραβίασαν τουλάχιστον 15 θυρίδες και άρπαξαν από μέσα άγνωστης αξίας αντικείμενα και χρηματικά ποσά. Ομως δεν βιάστηκαν να φύγουν, καθώς κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι στην τράπεζα γινόταν ληστεία! Μόλις τελείωσαν τη «δουλειά» με τις θυρίδες, ανέβηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας και περίμεναν υπομονετικά να ανοίξουν οι χρονοδιακόπτες από τα δύο χρηματοκιβώτια! Οταν πια άνοιξαν, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν μπροστά τους και έφυγαν από το υποκατάστημα, αφού πρώτα έριξαν απολυμαντικό υγρό σε όλα τα σημεία που ακούμπησαν! Ηδη η ώρα είχε φτάσει 4 το απόγευμα!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τέσσερις κακοποιοί απομακρύνθηκαν πεζή, ωστόσο εκτιμάται πως είχαν κάποια μέσα διαφυγής, πιθανότατα δύο μοτοσυκλέτες. Η ληστεία αναδίδει έντονη «οσμή» τρομοκρατίας, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοιες σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, για τις οποίες αποδείχθηκε ερευνητικά πως είχαν γίνει για την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Το παρελθόν με τις μάσκες σιλικόνης

Διαρκή ενημέρωση ζήτησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τις εν εξελίξει έρευνες της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την απίστευτη ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους, καθώς εκτιμά ότι οι δράστες κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Αλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί μάσκες σιλικόνης για να κρύψουν και να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά τους οι δράστες ληστειών που είχαν γίνει κυρίως σε περιοχές τις Πελοποννήσου, όπως αυτές που έκαναν οι ληστές του Διστόμου με την προσθήκη του Νίκου Μαζιώτη.

Παράλληλα, και η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, είχε μείνει τουλάχιστον μία ώρα στο εσωτερικό του υποκαταστήματος τράπεζας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο λήστεψε τον Ιούνιο του 2015, περιμένοντας μαζί με έναν συνεργό της να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Αλλά και σε άλλες ληστείες που έχει αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με το «αντάρτικο πόλης» έχει συμβεί να απαχθεί ο διευθυντής τράπεζας, ενώ σε ένα υποκατάστημα στην Κλειτορία οι ληστές είχαν κρατήσει ομήρους τους υπαλλήλους για τουλάχιστον μισή ώρα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...