Μπλόκο στην περιουσία Αλαφούζου!

Η εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου και η άμεση αντίδραση του επιχειρηματία με ανακοίνωση

Η εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου και η άμεση αντίδραση του επιχειρηματία με ανακοίνωση

Εντολή δέσμευσης της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου έστειλε χθες το ΚΕΦΟΜΕΠ σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Η εντολή για το «μπλόκο» των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία δόθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία και αφορά τα 65 CD με στοιχεία για περισσότερους από 1.000.000 Ελληνες φορολογουμένους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012.

Αποκλίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και καταγγελία σε βάρος του κ. Αλαφούζου, η οποία έδωσε ώθηση στην εισαγγελική έρευνα. Προτού δοθεί η εντολή για τη δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του, ο επιχειρηματίας κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δικαιολογήσει τις αποκλίσεις που είχαν εντοπιστεί μεταξύ του ύψους των τραπεζικών λογαριασμών του και των δηλωθέντων εισοδημάτων του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ (!), που αντιστοιχεί στο ύψος της «εικαζόμενης φοροδιαφυγής» για την οποία τον ελέγχουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Αφησε αιχμές

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Αλαφούζος επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του και αφήνει αιχμές σε βάρος «γνωστών κέντρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, στη διασπορά και τη συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του…» γράφει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο κ. Αλαφούζος στέκεται και στο γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν από την πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ