Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Που χάθηκε η Ναταλία Καποδίστρια

► Η δισεγγονή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας ζει παρέα με τις γάτες της
► Η επιτυχία στη σειρά «Ο κακός Βεζύρης», οι ποιητικές συλλογές και η ζωγραφική

fwertgwert 2Με την αξέχαστη ατάκα «Προσκυνήστε το είδωλο», η Ναταλία Καποδίστρια έγραψε τη δική της ιστορία τη δεκαετία του ’90, στην κωμική σειρά «Ο κακός Βεζύρης». Ο ρόλος της ως λαϊκής τραγουδίστριας με το σουξέ ««Πιάσ’ το μου, πιάσ’ το μου το κινητό μου, πιάσ’ το μου» υπήρξε «σταθμός» στην πολύ σύντομη τηλεοπτική καριέρα της, που τερματίστηκε πριν από 17 χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Η απόφαση της ηθοποιού να ασχοληθεί με το θέατρο, τη σκηνοθεσία, την ποίηση και τα εικαστικά ήταν τόσο έντονη, που για χάρη της ηρεμίας, της έμπνευσης και της δημιουργίας μετακόμισε το 2011 στην Κέρκυρα, το νησί από όπου κατάγεται. Προσωπικότητα έντονη, ρομαντική, ονειροπόλα, λάτρις ολάκερης της πλάσης του Θεού, η 50χρονη σήμερα Ναταλία Καποδίστρια, που ποτέ δεν επιδίωξε τη δημοφιλία, τη λάμψη και τη χρυσόσκονη που σκεπάζει σαν μανδύας τους καλλιτέχνες, παραδίδει μαθήματα υποκριτικής σε ερασιτέχνες ηθοποιούς. «Διδάσκω στα εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ για τους ντόπιους. Εχω αρκετά τμήματα και μια μεγάλη γκάμα ηλικιών. Από τελειόφοιτους του σχολείου, έως ώριμους ερασιτέχνες του θεάτρου» δήλωσε η πρωταγωνίστρια σε συνέντευξή της πριν από δύο χρόνια.

Μένει σε ένα υπέροχο σπίτι εκτός κέντρου, παρέα με τις γάτες της, φροντίζει το μποστάνι της, επιλέγει μόνο βιολογικά προϊόντα για τη διατροφή της, φτιάχνει μαρμελάδες, γλυκά, ανεβάζει παραστάσεις και ράβει η ίδια τα κοστούμια των ρόλων, γράφει, διαβάζει και η ματιά της χάνεται στα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, χωρίς ποτέ να δώσει «τροφή» με τα προσωπικά της. Σκηνοθετεί παραστάσεις, επιμελείται τη μουσική και ανεβαίνει στο σανίδι όποτε νιώσει την ανάγκη. «Είναι πολύ προσωπική υπόθεση η υποκριτική και το πώς θα υπάρξεις μέσα στο θέατρο. Είμαι εκεί, όπου με χρειάζεται το θέατρο» ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους. Ταξιδεύει εκτός Ελλάδος με την άλλη της αγαπημένη τέχνη, τη ζωγραφική, παίρνοντας μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Σπουδαίοι δάσκαλοι

Η Ναταλία Καποδίστρια, δισεγγονή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, είναι κόρη του Βιάρου – Αυγουστίνου Καποδίστρια και γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1966 στην Αθήνα. Αριστη μαθήτρια, μελέτησε κλασικό και σύγχρονο χορό και αποφοίτησε ως αριστούχα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Διδάχθηκε υποκριτική από τους σπουδαίους Αλέξη Μινωτή, Μαίρη Αρώνη, Τάσο Λιγνάδη και Ανδρέα Φιλιππίδη και βγήκε στη σκηνή το 1987.

Μεγάλο ταλέντο, υπέροχη φινέτσα, ηθοποιός με ήθος και επαγγελματισμό, εμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο, στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Πάτρας, Καλαμάτας, στο ΚΘΒΕ, στο «La Mama Theatre Of New York», στο Τέχνης του Καρόλου Κουν και σε παραστάσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Αλέξη Μινωτή, Γιώργου Χουβαρδά, J. Lassalle, Πέρρη Μιχαηλίδη, R. Jett και Κώστα Αρβανιτάκη. Τηλεοπτικά το 1993 έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά «Οι μεν και οι δεν» και το 1995 συμμετείχε στα «Ψάθινα καπέλα». Ακολούθησαν οι «Επαγγελματίες» (1996) και έναν χρόνο αργότερα τα σίριαλ «Ο κακός Βεζύρης», «Καραμπόλα», «Τα χρώματα της αγάπης» και «Κωνσταντίνου και Ελένης», ενώ το 1990 η σειρά ντοκιμαντέρ «The Olympic Games in antiquity». Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Βασίλης Βαφέας («Κόκκινη μαργαρίτα» και «Κάθε Σάββατο»), Μαρία Ηλιού («Αλεξάνδρεια»), Τάσος Μπουλμέτης («Πολίτικη κουζίνα») και Γιώργος Ζερβουλάκος («Λακωνίας περίπλους»).

Ατομική έκθεση

Ως ζωγράφος παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεσή της σε ακουαρέλα σε αθηναϊκή γκαλερί, το 2010 συμμετείχε σε μια ομαδική Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βοστόνη, ενώ έναν χρόνο αργότερα εξέθεσε τα έργα της μαζί με άλλους ντόπιους ζωγράφους στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων. Το 2013 βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, σε μια βραδιά τιμής στον προπάππου της. Στην Κέρκυρα η πολιτιστική δράση της και η προσφορά είναι τεράστιες, παίρνοντας μέρος στις βραδιές θεάτρου και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του Ιόνιου Πανεπιστημίου με το Κέντρο UNESCO της περιοχής.

Πριν από δύο χρόνια παρουσίασε την πρώτη ποιητική συλλογή της, με τίτλο «Στους Κήπους της Ψιρικότας», ενώ με την παράσταση «Η ομορφάσχημη» του Νίκου Καχτίτση εμφανίστηκε στο Globoteatro Festival, στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου. Φέτος σκηνοθέτησε το έργο «Καπνοκράτωρ» του Ανδρέα Στάικου, που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου του νησιού, ενώ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga, σκηνοθέτησε μια υπέροχη εκδήλωση στο εσωτερικό περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων, κερδίζοντας και πάλι διθυραμβικές κριτικές, που πάντα ακολουθούσαν όλες τις θεατρικές και εικαστικές δουλειές της, όπως το θεατρικό «Ακόλαστες Εσπερίδες» του Ανδρέα Στάικου, όπου η ίδια έχει ράψει το κοστούμι, έχει φτιάξει το σκηνικό και έχει επιμεληθεί τη μουσική, το έργο «Ο εραστής» του Χάρολντ Πίντερ και ο «Εχθρός του ποιητή» του Γιώργου Χειμωνά, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάγιας Λυμπεροπούλου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...