Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Ολόγιομο φεγγάρι με super events

Οι εκδηλώσεις (με δωρεάν είσοδο) που θα γίνουν σε 116 μνημεία με αφορμή την ημέρα της πανσελήνου

Οι εκδηλώσεις (με δωρεάν είσοδο) που θα γίνουν σε 116 μνημεία με αφορμή την ημέρα της πανσελήνου

Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών και βραδιές ποίησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ανά την Ελλάδα.

Συνολικά 116 μνημεία θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν (δωρεάν) όσους θέλουν να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι όχι από το μπαλκόνι τους αλλά πλάι στις ελληνικές αρχαιότητες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της πανσελήνου, την Πέμπτη, αλλά και σήμερα, ενώ θα διαρκέσουν έως τις 21 Αυγούστου. Μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης να μη συμμετέχει, αφού κλείνει για το κοινό στις 20.00, ωστόσο το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει τοf1 acropolis museum august full moon 2 φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές. Στις 18 Αυγούστου, στις 21.00, το μουσείο θα υποδεχθεί στο προαύλιό του την μπάντα The swingin’ Cats. Στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, από τις 20.00, θα υπάρχει τζαζ μουσική, ενώ οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος από τις 20.00 θα είναι ελεύθερη). Στις 19 του μήνα το πολιτιστικό ίδρυμα θα μας κρατήσει μουσική συντροφιά φιλοξενώντας καλλιτέχνες τόσο στη βεράντα όσο και στο εσωτερικό του εστιατορίου.

Τζαζ μουσική

Από τις 20.00 στο μπαλκόνι θα βρίσκεται ο αρπιστής Θοδωρής Ματούλας, ενώ στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύουν τζαζ τραγούδια.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας θα βρεθεί αύριο η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου για να παρουσιάσει αγαπημένες κλασικές συνθέσεις, ενώ στο Μουσείο της Βραυρώνας οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, με μέγιστο αριθμό επισκεπτών τα 500 άτομα. Ανοιχτός με ελεύθερη είσοδο θα παραμείνει αύριο και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου (20.00-24.00).

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο -στο οποίο είναι αφιερωμένες όλες οι φετινές εκδηλώσεις λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων λειτουργίας του- θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση χορού από τον κορυφαίο Κουβανό χορευτή Alejandro Ceballos και τον μουσικό Νίκο Ξανθούλη (20.30), ενώ έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του μουσείου. Στον αρχαιολογικό χώρο του Δήλου θα δώσει συναυλία η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Φίνης», ενώ το Ανάκτορο του Νέστορα στη Μεσσηνία θα φιλοξενήσει μια μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πύλου. Μία ξεχωριστή συναυλία θα δώσει αύριο το βράδυ ο Βασίλης Λέκκας στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Κάστρο των Ιωαννίνων θα βρεθεί η σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας.

Αν και οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου, υπάρχουν και προγραμματισμένες δράσεις για τις επόμενες ημέρες. Στις 21 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας στην Ημαθία θα φιλοξενηθεί η προβολή της ταινίας «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ την Παρασκευή στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου της Ιεράς Μονής Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου στα Γρεβενά θα πραγματοποιηθεί η μουσική βραδιά «Απ’ τα καινούρια στα παλιά κι ανάποδα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...