Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αίμα και φρίκη ανοιχτά της Αίγινας

► Ταχύπλοο διέλυσε τουριστικό πλοιάριο που έκανε το δρομολόγιο Πέρδικα – Μονή
► «Δεν είδα τίποτα! Δεν κατάλαβα πώς συνέβη» είπε ο 78χρονος που προκάλεσε το δυστύχημα

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, χάθηκαν στα νερά της Αίγινας χθες το μεσημέρι μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο σκαφών! Η ασύλληπτη τραγωδία, για την οποία παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, έγινε στις 13.00 μεταξύ του παραθαλάσσιου χωριού Πέρδικα και της νησίδας Μονή, όταν το μήκους οκτώ μέτρων ταχύπλοο «Ντουέντε», στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, διέλυσε το μικρό τουριστικό σκάφος που μετέφερε κόσμο στο νησάκι.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Τα γέλια και οι χαρές όσων επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» (που έκανε την ίδια διαδρομή επί μισό αιώνα) μετατράπηκαν σε κραυγές τρόμου όταν το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το τουριστικό σκάφος. Ολοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα, που γέμισε αίμα.

Αρχικά οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρό τον 58χρονο Στέλιο Τρίμη, χειριστή της λάντζας, ένα κοριτσάκι 5 ετών και τον πατέρα του 44 ετών, ενώ λίγο αργότερα ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού ανέσυρε από βάθος 20 μέτρων τον τέταρτο νεκρό (ηλικίας 40-50 ετών).

Εσπευσαν για βοήθεια

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έσπευσαν πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά περιπολικά, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα, ενώ σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα (ένα του Πολεμικού Ναυτικού S-70B Aegean Hwk και ένα της Ελληνικής Ακτοφυλακής). Εως αργά χθες το βράδυ οι έρευνες συνεχίζονταν για τυχόν αγνοουμένους!

gwteg 1

Οι 16 τραυματίες (όλοι από τη λάντζα) μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας (ένα παιδί δέχθηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο λιμανάκι της Πέρδικας) και αμέσως μετά, στις 15.00, τα πέντε σοβαρότερα περιστατικά διακομίστηκαν με δελφίνι στην Αθήνα. Ενας 16χρονος με βαριά θλαστικά τραύματα και ακόμη δύο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στον Πειραιά, ένας αστυνομικός στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μία 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια στο ΚΑΤ με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης για επανασυγκόλληση. Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, οι πέντε έλαβαν εξιτήριο, ενώ οι άλλοι έξι έως χθες το βράδυ νοσηλεύονταν για προληπτικούς λόγους.

gwteg 4

Στο Κέντρο Υγείας εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους συγγενείς των θυμάτων.

Η μητέρα της 5χρονης και σύζυγος του 44χρονου (η οποία επέζησε) περπατούσε σαν χαμένη στους διαδρόμους του Κέντρου Υγείας, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συμφοράς που τη βρήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, με καταγωγή από τη Ρωσία, είχε παντρευτεί τον 44χρονο Ελληνα με τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη και ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ στην Αίγινα είχαν πάει διακοπές.

gwteg 2Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη στιγμή της σύγκρουσης η κορούλα της πετάχτηκε στον αέρα και ο πατέρας της προσπάθησε αμέσως να τη σώσει, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, σημαντική βοήθεια προσέφερε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Αίγινας «Ο Αγιος Διονύσιος», ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

«Δεν είδα, δεν κατάλαβα τίποτα»

Την ίδια στιγμή, ο 78χρονος συλληφθείς ως χειριστής του ταχύπλοου βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. «Δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» φέρεται ότι είπε στους άνδρες του Λιμενικού. Πάντως, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο, αλλά δεν πρόλαβε. Ο 78χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έχει συγγενική σχέση με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Μετά τον χαμό του παιδιού του ο ίδιος δημιούργησε ίδρυμα που προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Οι λιμενικοί θα ερευνήσουν εάν πράγματι το μοιραίο σκάφος οδηγούσε ο 78χρονος, για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ από τον κυβερνήτη, αν κατείχε δίπλωμα χειριστή ταχύπλοου καθώς και αν το είχε ανανεώσει στην ηλικία των 65, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, θα εξετάσουν το σκάφος για μηχανική βλάβη για να διαπιστώσουν αν το δυστύχημα οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ξέσπασε ο γιος του καπετάν Στέλιου
Τον έφαγαν οι φραγκάτοι με τα σκάφη
Το νησί θρηνεί για τον χαμό του 58χρονου καπετάν Στέλιου, ενώ οι δυο γιοι του ξέσπασαν σε λυγμούς όταν αντίκρισαν τη σορό του πατέρα τους τυλιγμένη με ένα σεντόνι να μεταφέρεται στη στεριά.
04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388
 
{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...