Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Αφίσα, η «σκοτεινή πλευρά» της Λέσβου

Βέλγος καλλιτέχνης έφτιαξε πόστερ τουριστικών προορισμών που συνδυάζουν ειδυλλιακά τοπία με τη σκληρή πραγματικότητα

Βέλγος καλλιτέχνης έφτιαξε πόστερ τουριστικών προορισμών που συνδυάζουν ειδυλλιακά τοπία με τη σκληρή πραγματικότητα

Η Μυτιλήνη έχει πληρώσει φέτος με πολύ χαμηλή τουριστική κίνηση το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών ροών από τη Συρία.

Οι προσπάθειες ανατροπής των εικόνων με βουνά από σωσίβια σε μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού, που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, έχουν αποτύχει. fdsfdsΑκριβώς από αυτήν την εικόνα που απωθεί άντλησε έμπνευση Βέλγος γραφίστας, ο οποίος έφτιαξε μια σειρά από αφίσες τουριστικού στιλ που εστιάζουν στη σκοτεινή πλευρά γνωστών προορισμών διακοπών.

Στην περίπτωση της Λέσβου, ο Monk HF, όπως συστήνεται, έχει μια γυναίκα να κάθεται σε μια παραλία με χρυσή άμμο και να παρακολουθεί τους πρόσφυγες να προσπαθούν να προσεγγίσουν την ακτή πάνω σε ένα παραφορτωμένο φουσκωτό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν πέσει στη θάλασσα και να κολυμπούν.

Εμπορία λευκής σαρκός

Εκτός από τη Λέσβο, ο γραφίστας, που ταξιδεύει πολύ και έχει χρησιμοποιήσει ως μοτίβο των δημιουργιών του αφίσα του Franz Kraus από το 1936, συνδυάζει τα ειδυλλιακά τοπία με τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου, της μόλυνσης και της εμπορίας λευκής σαρκός και για άλλους προορισμούς, όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο και οι Μαλδίβες. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Ρίο δείχνει μια καλλίγραμμη κοπέλα με στρινγκ να χαζεύει παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο σε μια παραλία γεμάτη σκουπίδια, ενώ πίσω της έχει τη σκιά ενός άνδρα που κρατάει όπλο – σαφής αναφορά το πρόβλημα της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η πόλη.

«Ως πρώην διαφημιστής, γνωρίζω ότι η διαφήμιση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Ξθελα να δείξω τη σκοτεινή πλευρά» δηλώνει ο ίδιος στη MailOnline, ενώ παραδέχεται ότι δέχεται συνεχώς κριτική γι’ αυτή του τη δουλειά. «Για εμένα, όμως, τα κλισέ έχουν πάντα μια αληθινή βάση» συμπληρώνει.

Μουζάλας: Εχουμε πάρει μέτρα για τους πρόσφυγες

f5 2470076

Τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης για το Μεταναστευτικό, το συντομότερο δυνατόν, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων ζητούν από τον περιφερειάρχη Κρήτης, μέσω κοινής επιστολής τους, οι βουλευτές της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής από τους τέσσερις νομούς του νησιού και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κρήτης της Ν.Δ.

«Το Μεταναστευτικό αποτελεί μείζονος σημασίας εθνικό πρόβλημα, με σαφείς ανθρωπιστικές διαστάσεις, ωστόσο οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης μόνο από ανευθυνότητα μπορούν να χαρακτηριστούν» αναφέρουν και συνεχίζουν: «Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του συνεχίζουν να χειρίζονται το Μεταναστευτικό με λογική ασκήσεως επί χάρτου και να αγνοούν τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και της νησιωτικής Ελλάδας. Δυστυχώς, πολύ φοβούμαστε ότι θα διαπράξουν και στην Κρήτη το ίδιο έγκλημα που συνέβη εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής τους και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Ευρεία σύσκεψη

Και καταλήγουν τα «γαλάζια» στελέχη στην επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Κρήτης: «Με δεδομένα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας, ζητάμε το συντομότερο δυνατόν τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και πολιτειακών φορέων της Κρήτης, ώστε να λάβουμε έγκυρη ενημέρωση για όσα διημείφθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (φωτό), σε συνέντευξή του, δήλωνε: «Τα νησιά υποδοχής έχουν έναν πληθυσμό προσφύγων που υπερβαίνει πλέον τις αντοχές τους και δημιουργούνται δυσκολίες και για τους κατοίκους των νησιών και για τους πρόσφυγες. Εχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η κατάσταση θα απαλυνθεί».

Κουντουρά: Σε λάθος μέρος το μουσουλμανικό τέμενος!

f6 2565327Την άποψη ότι το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα αποφασίστηκε να γίνει σε λάθος μέρος εξέφρασε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά (φωτό).

Με αφορμή δε το Προσφυγικό, ανέφερε ότι 200.000 Ελληνες δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές, θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές εντελώς δωρεάν. Αναφορικά με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, είπε ότι η ίδια απαίτησε τα κέντρα αυτά -στα νησιά- να είναι αθέατα, πλήρως ελεγχόμενα και μακριά από τουριστικές περιοχές.

Το 2016, όπως τόνισε η κυρία Κουντουρά, ο τουρισμός στην Ελλάδα άρχισε πολύ καλά, αλλά η χρονιά στη συνέχεια ήταν δύσκολη από εξωγενείς καταστάσεις, όπως το Προσφυγικό και η τρομοκρατία. Παρά τις δυσκολίες, πάντως, όπως εκτίμησε, η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση φέτος κατάφερε να ανοίξει την αγορά του τουρισμού προς άλλες χώρες, όπως η Κίνα.

Επίσημο αίτημα της Αγκυρας για την έκδοση των «οκτώ»

f7 2562203

Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ασύλου και η ελληνική νομοθεσία -και όχι η διπλωματία- θα καθορίσουν την στάση της Αθήνας στο αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που «δραπέτευσαν» στην Αλεξανδρούπολη επιβαίνοντας σε στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, το επίσημο αίτημα «έχει φύγει» από την Αγκυρα και έφτασε χθες στην Αθήνα… Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ ουδέν αίτημα είχε παραληφθεί αρμοδίως, διαβεβαίωναν κύκλοι της Βασ. Σοφίας, τονίζοντας ότι αναμενόταν να φτάσει χθες στην Αθήνα διά της διπλωματικής οδού.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε τη σχετική πληροφορία επικαλούμενο τουρκικές δικαστικές πηγές, καθώς ο σχετικός φάκελος ετοιμάστηκε στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, το τουρκικό αίτημα στηρίζεται σε συμφωνία έκδοσης που υφίσταται ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διαβίβασε ήδη αίτημα έκδοσης στο τουρκικό ΥΠΔΙΚ, το οποίο, αφού συντάξει τον σχετικό φάκελο, τον διαβιβάζει στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τα περαιτέρω.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...