Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Ταξίδι αναμνήσεων με τους ήρωες της Sarah Kay

Οι 110 δημιουργίες της δασκάλας Κάτιας Γεωργίου που βασίζονται σε αντίγραφα σκίτσων της γνωστής εικαστικού έχουν καταφέρει να μαγέψουν τους πάντες

Ξύλο, άμμος, μέταλλο και χρώματα ειδικά για γυαλί συνδυάστηκαν σε πολύχρωμες, χειροποίητες συνθέσεις που παραπέμπουν νοερά στην ανεμελιά των παιδικών μας χρόνων. Οι πίνακες-στολίδια που απεικονίζουν τις αθώες παιδικές μορφές της μεγάλης εικονογράφου Sarah Kay και φιλοτέχνησε με πολύ μεράκι τα τελευταία τρία χρόνια η εκπαιδευτικός Κάτια Γεωργίου από τα Ιωάννινα μας στέλνουν σε ένα ταξίδι που ζωντανεύει τις αναμνήσεις!

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

«Ενα ταξίδι στο παρελθόν ξεκινάει με τη λέξη “νοσταλγία”» είπε στην «Espresso» η κυρία Γεωργίου, σημειώνοντας ότι μέσα στις παιδικές αναμνήσεις της υπάρχουν πάντα τα χαρακτηριστικά προσωπάκια της Kay: «Χαρακτηριστικές εικόνες μιας ταπετσαρίας στον τοίχο ενός παιδικού δωματίου -άψυχες, αλλά γεμάτες ζωή!- με συντρόφευαν από τα παιδικά μου χρόνια ως σήμερα.

Τη διαχρονικά απέριττη ομορφιά των μορφών της Sarah Kay θέλησα να τη γνωρίσουν οι δίδυμες κόρες μου.

Τα καδράκια που άρχισαν να φτιάχνονται για το παιδικό τους δωμάτιο άνοιξαν διάπλατα το παράθυρο της δημιουργίας. Τρία χρόνια και ατελείωτες ευχάριστες ώρες ενασχόλησης μετά θέλησα να μοιραστώ με τον κόσμο εικόνες μιας ζωής».

fwerfgwef 1

Ετσι, η δασκάλα από τα Ιωάννινα αποφάσισε να εκθέσει τις 110 εκπληκτικές δημιουργίες της σε μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη έκθεση, με τίτλο «Η τρυφερή μας αθωότητα», στον πολυχώρο Φρόντζου Πολιτεία των Ιωαννίνων. Οι πίνακες, διαστάσεων 42×35, 44×38, 58×48, 68×48 και 56×46 εκ., είναι διαχωρισμένοι σε ενότητες, όπως «δουλειές του σπιτιού», «δουλειές στον αγρό» και «ζευγάρια», αλλά υπάρχουν και αυτόνομοι.

Επιπλέον στοιχεία

«Καθένας από αυτούς τους πίνακες είναι βασισμένος σε αντίγραφα σκίτσων της Sarah Kay, που έχουν ωστόσο εμπλουτιστεί με επιπλέον στοιχεία. Για παράδειγμα, στο αγοράκι που διαβάζει εφημερίδα έχω βάλει έναν παπαγάλο» ανέφερε η κυρία Γεωργίου. Η έκθεση μαγνήτισε τα βλέμματα και μάγεψε το κοινό -ντόπιο και ξένο-, ενώ δεν αποκλείεται να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας. Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του πρώην διεθνούς καλαθοσφαιριστή και αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια: «Εχω κάνει πολλά ταξίδια στη ζωή μου, αλλά η συγκεκριμένη έκθεση ταξίδεψε την ψυχή και την καρδιά μου σε κόσμους ονειρικούς και μαγεμένους! Είναι κάτι το ιδιαίτερο και πανέμορφο. Νιώθω τυχερός που βρέθηκα εδώ και είδα όλα αυτά τα εξαιρετικά έργα από κοντά».

tgeqrtqetrtgq

Οι έντονοι, πολύχρωμοι και φτιαγμένοι με απίστευτη λεπτομέρεια πίνακες της Κάτιας Γεωργίου ταξιδεύουν με μαγικό τρόπο στο παρελθόν όλους όσοι θυμούνται να ξεπηδάει στα παιδικά χρόνια τους από κάποιο ρούχο, βιβλίο, αυτοκόλλητα ή χαρτιά αλληλογραφίας ένα από αυτά τα κοκκινομάγουλα παιδάκια με τα φουσκωτά καπέλα και τα μεγάλα μπατζάκια!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...