Ο μητροπολίτης Χίου «πυροβολεί»: Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Χίο μεταξύ του τοπικού μητροπολίτη κ. Μάρκου και των βουλευτών του νησιού.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Χίο μεταξύ του τοπικού μητροπολίτη κ. Μάρκου και των βουλευτών του νησιού. Αφορμή αποτελεί η από άμβωνος επίθεση που εξαπέλυσε ο ιεράρχης προς τους πολιτικούς -κυβέρνηση και βουλευτές- που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους. «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα» είπε ο μητροπολίτης Χίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, καλώντας ταυτόχρονα τους πιστούς να φωνάξουν δυνατά την αντίθεσή τους στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Λαθρομετανάστες

Ο κ. Μάρκος επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, ενώ για το Μεταναστευτικό υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες». Καταφέρθηκε δε και εναντίον των δημάρχων που τελούν πολιτικούς γάμους. «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας» υποστήριξε.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα περιβάλλοντα των δύο βουλευτών του νησιού Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη σχολιάζοντας τα λεγόμενα του μητροπολίτη δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο μητροπολίτης», τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ