Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Ο Μενούνος νικήθηκε στα 47 του από τον καρκίνο

Ο ηθοποιός «έφυγε» στα 47 του, έπειτα από μάχη (ενάμιση μήνα) στην Εντατική

Πέμπτη πρωί. Μια είδηση που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο χαμογελαστός, καλόκαρδος, «ζεστός», ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Μενούνος έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφήνοντας πίσω του τους δικούς του ανθρώπους και δεκάδες φίλους και συναδέλφους. Αφησε και τη Σμαράγδα του, τη σύζυγό του από το 2014, το κορίτσι του από το 2008. Στα 47 του, ο Δημήτρης πολέμησε τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε…

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ 

«Ο Δημήτρης Μενούνος “έφυγε” από τη ζωή στα 47 του χρόνια, σήμερα στις 05.30 π.μ. (σ.σ.: χθες), καθώς νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στο “Μητέρα”. Είχε υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ οι επιπλοκές που αντιμετώπιζε ήταν συνεχείς. Η θρόμβωση στην αορτή τον οδήγησε για ενάμιση μήνα στην Eντατική και, ύστερα από ανεπάρκεια σε πολλά ζωτικά όργανα, κατέληξε τα ξημερώματα». Αυτό ανακοίνωσε στενός φίλος του και συμμαθητής του από τα χρόνια της Λεοντείου, στη σελίδα που διατηρούν οι g53e6he5y 3απόφοιτοι του ’87 στο facebook.

Πριν από λίγους μήνες τον απολαμβάναμε στην κωμική σειρά του Star «Τρελή οικογένεια» και τη χειμερινή σεζόν έπαιζε στο πλευρό του καλού φίλου του Κωνσταντίνου Καζάκου στον «Πλούτο», που φιλοξένησε το θέατρο «Τζένη Καρέζη». Ο Δημήτρης, ο πολυτάλαντος, ο χαμογελαστός, που δεν έμενε ήσυχος ούτε στιγμή.

Το ραδιόφωνο

Εκτός από την υποκριτική, την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια κι αγάπη, έχοντας σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο, παίζοντας ροκ μουσική, που τόσο αγαπούσε. Αλλωστε, είχε τη δική του μπάντα, τους Beyond Recovery, με τους οποίους έπαιζε σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο έκαναν ένα αχτύπητο δίδυμο, περιγράφοντας μοναδικά τα κατορθώματα των παικτών του τηλεπαιχνιδιού «Wipe out» στον ΑΝΤ1.

Συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως «Μύρος», στο σίριαλ του Στράτου Μαρκίδη «Της αγάπης μαχαιριά». Ανήκε στην πλευρά των «Σταματάκηδων» και πάλευε μαζί με τον Κώστα Σόμμερ για την πραγματική αγάπη. Ωστόσο, στο βιογραφικό του βρίσκει κανείς κι άλλες σπουδαίες δουλειές.

Συμμετείχε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής με τον Στάθη Λιβαθινό, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου 2001-2003, ενώ είχε παίξει σε πολλές παραστάσεις στο Τέχνης και στο ελεύθερο θέατρο («Harvest 2010», «Το παιχνίδι της σφαγής», «Πέρσες», «Ονειρο θερινής νυκτός», «Κοίτα με», «Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν», «Η φωλιά του κούκου», «Αμλετ ο Β’», «Ο έβδομος σταθμός»).

Η τηλεόραση

Ομως και στην τηλεόραση «έγραψε» πολλά χιλιόμετρα: «Safe sex – the TV series», «Ζωή ξανά», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Παλίρροια», «Σαν αδελφές», «Στο ράφι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Μετράω στιγμές», «Aς πρόσεχες», «Λίστα γάμου», «Κρεσέντο», «Φύγαμε», «Απαγορευμένη αγάπη». Κινηματογραφικά, τον είδαμε στη γαλλική ταινία «Μέρες και νύχτες» και στο «Straight story». Επίσης, δίδαξε θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στον Θεατρικό Ομιλο του Αρσάκειου Τοσίτσειου Εκάλης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12, από το Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας.

g53e6he5y 2«Αντίο» του Ορφανού στον αγαπημένο του Δημήτρη

«Ο αγαπημένος μου Δημήτρης Μενούνος, φίλος, υπέροχο παιδί και συνάδελφος, φιλόζωος, ροκάς, ευαίσθητος και γεμάτος χαρά και καλοσύνη, μας άφησε για τον τόπο που δεν γυρνάει ταξιδιώτης. Ενάμιση μήνα το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη μου, θα ξαναπαίξουμε τις κιθάρες μας κάποια στιγμή σε μια άλλη διάσταση». Ο Νίκος Ορφανός αποχαιρέτησε μ’ αυτό το τρυφερό μήνυμα και μια φωτογραφία τον Δημήτρη, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, μεταξύ αυτών ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Τζώνης Θεοδωρίδης, ο Γιάννης Αϊβάζης, ενώ λόγια αγάπης και αποχαιρετισμού έγραψε και η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα. 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...