Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ταξίδι με νότες για καλό σκοπό

Ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου (με τον Enrico Pace) αύριο στην Υδρα για την ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεομητορικά»

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος δίνει αύριο, στην Υδρα, ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ για την ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού. Ο πολυβραβευμένος μουσικός -ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως-, ύστερα από μια σειρά συναυλιών στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη και λίγο πριν βρεθεί στο Μοντρέ της Ελβετίας για μια συναυλία στις 27 Αυγούστου, κάνει μια «στάση» στο όμορφο νησί της Υδρας. Εκεί, ο βιρτουόζος θα δώσει μια μεγάλη συναυλία, στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασικής Μουσικής, μια δράση της οποίας τα έσοδα δίνονται για την ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού.

Το ρεσιτάλ θα δοθεί στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Υδρας, ενώ η βραδιά εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις «Θεομητορικά» και πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του πρόεδρου του νοσοκομείου, σεβασμιότατου μητροπολίτη Υδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ. Στο πλευρό του Λεωνίδα Καβάκου θα βρίσκεται ο φημισμένος πιανίστας Enrico Pace, ενώ στο πρόγραμμα του διεθνούς Ελληνα θα συμπεριληφθούν σονάτες του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους.

Στενή σχέση

Η σχέση του Καβάκου με την Υδρα είναι ιδιαίτερα στενή, κι αυτό γιατί στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού ο διακεκριμένος σολίστ είχε δώσει το 1984 -νεαρός και ανερχόμενος μουσικός τότε- το πρώτο ατομικό ρεσιτάλ του στην οικία Dalle Keller. Ο καλλιτέχνης είχε βρεθεί στο νησί κατόπιν πρόσκλησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Υδρας. Η επιστροφή του εκεί, 33 χρόνια μετά, και μάλιστα για έναν τόσο ιδιαίτερο λόγο, αποτελεί σημαντική στιγμή για τους κατοίκους του νησιού.

Ο διάσημος βιολονίστας, ο οποίος πριν από λίγους μήνες ανακηρύχθηκε κορυφαίος μουσικός της χρονιάς, κατακτώντας επάξια το βραβείο Leonie Sonning Music Prize (διάκριση που ονειρεύονται τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής), έρχεται στην Ελλάδα ύστερα από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ελβετία, συμμετέχοντας στο ξακουστό φεστιβάλ του Verbier.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, οι αναγνώστες του πιο έγκριτου περιοδικού για την κλασική μουσική, του «Gramophone», τον είχαν ανακηρύξει «Καλλιτέχνη της χρονιάς», ενώ ήταν υποψήφιος και για βραβείο Γκράμι.

Αυτή είναι, πάντως, η έβδομη χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Υδρας. Οργανώθηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Κωστή Σοφιανού, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το 2009, για να τιμηθούν η μνήμη του αλλά και η μουσική παράδοση που χαρακτηρίζει την οικογένεια.

Μάλιστα, πρόεδρος στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης είναι η σύζυγός του -δικηγόρος στο επάγγελμα- Τζένη Σοφιανού. Εισιτήρια για την εκδήλωση μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το ξενοδοχείο «Λητώ» στην Υδρα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...