«Κληρώνει» στα τέλη Αυγούστου!

Η διαδικασία δημοπράτησης για τους εννέα υποψηφίους ξεκινά στις 30 του μήνα και θα διαρκέσει δυο-τρεις μέρες

Η διαδικασία δημοπράτησης για τους εννέα υποψηφίους ξεκινά στις 30 του μήνα και θα διαρκέσει δυο-τρεις μέρες

Στις 30 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας με τεχνική υποστήριξη της Singular Logic.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και πολύ σασπένς, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστούν δύο ή τρεις μέρες ώσπου να δημοπρατηθούν οι άδειες στους υποψηφίους που θα δώσουν τη μεγαλύτερη προσφορά.

Την 30ή Αυγούστου οι εννέα υποψήφιοι θα προσέλθουν στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα και, αφού παραδώσουν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα επικοινωνίας, θα απομονωθούν σε εννέα διαφορετικά γραφεία, τα οποία διαθέτουν κλειστό ηλεκτρονικό κύκλωμα συνδεδεμένο με την Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού. Το κύκλωμα εγκαταστάθηκε έπειτα από αυτοψία και μελέτη των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής της δημοπρασίας από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο.

Η επιτροπή θα κάνει την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώνοντας στους υποψηφίους την τιμή εκκίνησης για την πρώτη άδεια, περιμένοντας την κατάθεση των προσφορών. Με τη λήξη της πρώτης δημοπράτησης οι εννέα θα κληθούν να αποδεχθούν την τιμή στην οποία θα έχει καταλήξει η πρώτη τηλεοπτική άδεια. Ολοι οι υποψήφιοι καναλάρχες θα υποβάλουν σφραγισμένες προσφορές. Η επιτροπή θα καταρτίσει τη λίστα των προσφορών από την υψηλότερη προσφορά προς τη χαμηλότερη και θα ενημερώσει τον κάθε υποψήφιο μόνο για τη δική του σειρά κατάταξης.

Κλειστές προσφορές

Για παράδειγμα, θα ξέρει ότι είναι δεύτερος χωρίς να ξέρει όμως ποιος είναι πρώτος και ποιος τρίτος. Στη συνέχεια προβλέπεται να υπάρξει ένας τελικός γύρος κλειστών προσφορών, όπου ο κάθε υποψήφιος, γνωρίζοντας τη θέση κατάταξης που έχει, θα επιχειρήσει με μεγαλύτερη προσφορά, αν το κρίνει σκόπιμο. Οταν τελειώσει ο τελικός γύρος, η επιτροπή θα ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους των εννέα και θα ανακοινώσει την τελική λίστα μαζί με τον νικητή. Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί άλλες τρεις φορές, για όσο χρόνο χρειαστεί, ώσπου να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ