Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο σφυρί το αχανές ράντσο του Τομ Φορντ

Ο σχεδιαστής και ο σύζυγός του ζητούν 66.000.000 € για το Cerro Pelon Ranch στη Σάντα Φε, που περιλαμβάνει μέχρι και κινηματογραφική πόλη!

Οταν ο Τομ Φορντ δεν «ντύνει» τον Τζέιμς Μποντ στις ταινίες του, ζει ο ίδιος σε ένα σκηνικό ταινίας. Αυτό όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού ο διάσημος σχεδιαστής και ο σύζυγός του, ο βετεράνος εκδότης Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, αποφάσισαν να πουλήσουν το ράντσο τους στη Σάντα Φε του Μεξικού, το οποίο, εκτός από την υπερμοντέρνας αρχιτεκτονικής βίλα τους, περιλαμβάνει και μία ολόκληρη πόλη σε στιλ Φαρ Ουέστ, όπου έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ 

Αν και επισήμως δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησης του Cerro Pelon Ranch, που έχει έκταση μεγαλύτερη από αυτή του Μανχάταν, η τοπική εφημερίδα «Santa Fe New Mexican» αναφέρει ότι το ύψος της αγγίζει τα 66.000.000 ευρώ. Δεδομένου ότι καλύπτει 82,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, χρειάζεται να διανύσει κανείς πολλά χιλιόμετρα χωματόδρομου για να φτάσει από την κεντρική πύλη έως την κεντρική οικία, τη μινιμαλιστική μακρόστενη βίλα από τσιμέντο και γυαλί, που μοιάζει να επιπλέει πάνω σε μια τεράστια πισίνα-λίμνη. Η λιτή αλλά απολύτως λειτουργική οικία σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Ταντάο Αντο και καταλήγει σε έναν αχυρώνα αλόγων, που περιλαμβάνει οκτώ στάβλους. Στους χώρους της υπάρχουν επίσης δύο κυκλικές πίστες ιππασίας, η μία εκ των οποίων στεγασμένη, δύο ξενώνες που βρίσκονται σε απόσταση από την κύρια οικία, τέσσερα ξεχωριστά κτίρια για το προσωπικό και ένα γήπεδο τένις.

4rfeasrtg 1

Ενα δεύτερο κτιριακό συγκρότημα, που σχεδιάστηκε από την εταιρία Marmol Radziner, αποτελεί το «διοικητήριο» του ράντσου και περιλαμβάνει αναρίθμητες αποθήκες για τον εξοπλισμό, πολλά επιπλέον βοηθητικά κτίρια και διάδρομο προσγείωσης. Σχετικά κοντά στην κεντρική είσοδο βρίσκεται και η περίφημη «κινηματογραφική πόλη» Silverado, η οποία χτίστηκε το 1985 για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας και έκτοτε επεκτάθηκε. Πλέον δεν αποτελείται μόνο από προσόψεις κτιρίων, αλλά από πλήρως λειτουργικά κτίρια και συχνά νοικιάζεται για διάφορες κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το «Cowboys and Aliens», «All the pretty horses», «Thor», «The Missing» και «Lonesome Dove», μεταξύ άλλων.

4rfeasrtg 2

Ο Φορντ και ο Μπάκλεϊ δεν σκοπεύουν ωστόσο να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, καθώς εξακολουθούν να έχουν στην ιδιοκτησία τους ακόμη μία έπαυλη στους πρόποδες των λόφων της Σάντα Φε, αρκετά μεγάλη ώστε να περιλαμβάνει 10 τζάκια. Και αυτή όμως την επισκέπτονται σπάνια, αφού οι υποχρεώσεις τούς κρατούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Λος Αντζελες.

4rfeasrtg 3

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...