Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

«Μυστικά» για τη φροντίδα του στόματος

Τα «ναι» και τα «όχι» των ειδικών για τη σωστή διατήρηση των δοντιών με έξυπνο τρόπο!

Τα «ναι» και τα «όχι» των ειδικών για τη σωστή διατήρηση των δοντιών με έξυπνο τρόπο!

Τα δόντια μας είναι η πιο σκληρή ουσία στο σώμα σας, καθώς είναι προορισμένα για βαριές… εργασίες για πολλά χρόνια.

Τα δόντια καταστρέφονται και ασθένειες απειλούν τα ούλα εξαιτίας της πλάκας, δηλαδή των συσσωρευμένων βακτηρίων, βλεννών και σωματιδίων των τροφίμων, που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, φλεγμονή και βλάβη των ιστών, ενώ συνδέεται και με διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οδοντίατροι και υγιεινολόγοι αποκαλύπτουν τα «ναι» και τα «όχι» της στοματικής υγιεινής και της καλύτερης διατήρησης του μαργαριταρένιου λευκού των 32 πολύτιμων ενήλικων δοντιών μας. Εν αρχή είναι ο καθαρισμός… Οδοντίατροι και υγιεινολόγοι διαφωνούν με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας ότι το οδοντικό νήμα δεν έχει κανένα αποδεδειγμένο όφελος. Επισημαίνουν ότι βοηθά, οπότε λένε «ναι» στο νήμα μία φορά την ημέρα, στα μεσοδόντια βουρτσάκια, ή στις οδοντικές ταινίες. «Ναι» και στο στοματικό διάλυμα, χωρίς αλκοόλ, καθώς νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να το ενοχοποιούν με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, όπως είχε ανακοινώσει η «Journal of Clinical Oncology».

Δύο φορές

Επαρκές είναι το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με το ξύπνημα και πριν τον ύπνο για δύο λεπτά, σύμφωνα με την «International Dental Journal», με μαλακή οδοντόβουρτσα ή και ηλεκτρική, που καθαρίζει 11%-18% καλύτερα τα δόντια. Αρκεί να τη διατηρείτε καθαρή και να την αλλάζετε κάθε τρεις μήνες. Το βούρτσισμα να μη γίνεται αμέσως μετά το πρωινό, γιατί το σμάλτο έχει μαλακώσει και το βούρτσισμα το απομακρύνει. Αν, τώρα, θέλετε να τα βουρτσίσετε και μετά το γεύμα, περιμένετε μία ώρα ώστε να σκληρύνει το σμάλτο.

Εναλλακτικά, φάτε τυρί ή μασήστε τσίχλα για 20 λεπτά και βουρτσίστε. Μεταξύ τσαγιού και καφέ, το τσάι έχει ισχυρότερες χρωστικές ουσίες από τον καφέ και, αν τον πίνετε και με καλαμάκι, ακόμη καλύτερα. Τέλος, «όχι» λένε οι ειδικοί στη χρήση οδοντογλυφίδας, στο μάσημα πάγου και πολύ σκληρών τροφών, στα σνακ που κολλούν στα δόντια, στη ζάχαρη αλλά και στη χρήση ελαίου καρύδας για καθαρισμό, γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η δράση του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

Τα δόντια μας είναι η πιο σκληρή ουσία στο σώμα σας, καθώς είναι προορισμένα για βαριές… εργασίες για πολλά χρόνια. Τα δόντια καταστρέφονται και ασθένειες απειλούν τα ούλα εξαιτίας της πλάκας, δηλαδή των συσσωρευμένων βακτηρίων, βλεννών και σωματιδίων των τροφίμων, που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, φλεγμονή και βλάβη των ιστών, ενώ συνδέεται και με διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Οδοντίατροι και υγιεινολόγοι αποκαλύπτουν τα «ναι» και τα «όχι» της στοματικής υγιεινής και της καλύτερης διατήρησης του μαργαριταρένιου λευκού των 32 πολύτιμων ενήλικων δοντιών μας. Εν αρχή είναι ο καθαρισμός… Οδοντίατροι και υγιεινολόγοι διαφωνούν με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας ότι το οδοντικό νήμα δεν έχει κανένα αποδεδειγμένο όφελος. Επισημαίνουν ότι βοηθά, οπότε λένε «ναι» στο νήμα μία φορά την ημέρα, στα μεσοδόντια βουρτσάκια, ή στις οδοντικές ταινίες. «Ναι» και στο στοματικό διάλυμα, χωρίς αλκοόλ, καθώς νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να το ενοχοποιούν με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, όπως είχε ανακοινώσει η «Journal of Clinical Oncology».

Δύο φορές

Επαρκές είναι το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με το ξύπνημα και πριν τον ύπνο για δύο λεπτά, σύμφωνα με την «International Dental Journal», με μαλακή οδοντόβουρτσα ή και ηλεκτρική, που καθαρίζει 11%-18% καλύτερα τα δόντια. Αρκεί να τη διατηρείτε καθαρή και να την αλλάζετε κάθε τρεις μήνες. Το βούρτσισμα να μη γίνεται αμέσως μετά το πρωινό, γιατί το σμάλτο έχει μαλακώσει και το βούρτσισμα το απομακρύνει. Αν, τώρα, θέλετε να τα βουρτσίσετε και μετά το γεύμα, περιμένετε μία ώρα ώστε να σκληρύνει το σμάλτο. Εναλλακτικά, φάτε τυρί ή μασήστε τσίχλα για 20 λεπτά και βουρτσίστε. Μεταξύ τσαγιού και καφέ, το τσάι έχει ισχυρότερες χρωστικές ουσίες από τον καφέ και, αν τον πίνετε και με καλαμάκι, ακόμη καλύτερα. Τέλος, «όχι» λένε οι ειδικοί στη χρήση οδοντογλυφίδας, στο μάσημα πάγου και πολύ σκληρών τροφών, στα σνακ που κολλούν στα δόντια, στη ζάχαρη αλλά και στη χρήση ελαίου καρύδας για καθαρισμό, γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η δράση του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...