Αίγυπτος: «Stop» της κρατικής TV στις XXL παρουσιάστριες

Διορία ενός μήνα έδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου σε οκτώ παρουσιάστριες, για να χάσουν τα περιττά κιλά τους, αν θέλουν να επιστρέψουν μπροστά από τις κάμερες

Διορία ενός μήνα έδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου σε οκτώ παρουσιάστριες, για να χάσουν τα περιττά κιλά τους, αν θέλουν να επιστρέψουν μπροστά από τις κάμερες.

Η κίνηση της Αιγυπτιακής Ενωσης Ραδιοτηλεόρασης (ERTU) να θέσει σε διαθεσιμότητα τις υπαλλήλους της λέγοντάς τους ότι μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους μόνο αν αδυνατίσουν και αποκτήσουν «κατάλληλη» εμφάνιση έχει προκαλέσει, όπως είναι είναι φυσικό, την αγανάκτηση γυναικείων ακτιβιστικών οργανώσεων. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων υπογραμμίζουν ότι δεν έχει σημασία το βάρος των παρουσιαστών, από τη στιγμή που κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούν τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ακόμη και για παραβίαση του Συντάγματος.

Στις οκτώ περιλαμβάνεται και η anchorwoman του αιγυπτιακού Channel 2 Χαντίτζα Χατάμπ, που δήλωσε στην ιστοσελίδα Al-Yawm al-Savi ότι προτιμά να κρίνει ο κόσμος αν είναι χοντρή, ενώ άλλες παρουσιάστριες κατέκριναν την ERTU επειδή δημοσιοποίησε την οδηγία αυτή, επιμένοντας ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα.

Οι χρήστες των social media εμφανίζονται ωστόσο διχασμένοι, με πολλούς να υποστηρίζουν την αποφασιστικότητα της ERTU και άλλους να την κατακρίνουν, θεωρώντας ότι η διευθύντρια Σάφα Χεγκάζι, ως πρώην anchorwoman, θα έπρεπε να είναι πιο ελαστική.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι παρουσιάστριες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα συνεχίσουν να έχουν τον άρτον τον επιούσιον, αφού δεν θα χάσουν τον μισθό τους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ