Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αλλο ένα γκολ από τον «Τίγρη»

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ρευστοποίησε συμμετοχή του στην εταιρία (συμφερόντων του) Aegean Marine Petroleum Network αντί $99.500.000!

Γεννημένος για να δημιουργεί και να νικάει, ο 64χρονος σήμερα γιος του Ελληνα πρόσφυγα από τον Πόντο Ζώρα Μελισσανίδη Δημήτρης κλείνει ακόμα ένα λαμπρό κεφάλαιο στη σταδιοδρομία του.

43ed3qw4te5t 4Ο γνωστός στο πανελλήνιο και ως «Τίγρης», πούλησε αντί 99.500.000 δολαρίων το ποσοστό της τάξης του 22% που κατείχε σε μία από τις πολλές εταιρίες συμφερόντων του, την εισηγμένη στη Wall Street Aegean Marine Petroleum Network. Προέβη στην κίνηση αυτή 10 χρόνια μετά την εισαγωγή της στη Wall Street, που του απέφερε εκείνα τα Χριστούγεννα του 2006 175.000.000 δολάρια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πουλά τώρα το ποσοστό του στην ίδια την εταιρία και θα παραμείνει παράλληλα και σύμβουλός της.

Η Aegean Marine Petroleum Network Inc, λοιπόν, σε επίσημη ανακοίνωσή της στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε, γνωστοποίησε στο αμερικανικό επενδυτικό κοινό ότι η ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας εξουσιοδότησε την εξαγορά 11.303.031 μετοχών από τον ιδρυτή του ομίλου Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το 22% των μετοχών

Σύμφωνα με τους όρους συναλλαγής που εγκρίθηκαν, η εταιρία θα επαναγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 8,81 δολαρίων ανά μετοχή, τιμή που προκύπτει από αυτήν στο κλείσιμο των συναλλαγών της 16ης Αυγούστου. Το συνολικό προϊόν της επαναγοράς αντιπροσωπεύει περίπου το 22% των μετοχών της Aegean.

Με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως επικεφαλής της Εταιρικής Ανάπτυξης, με άμεση ισχύ, αλλά θα συνεχίσει ως σύμβουλος στην εταιρία για να παρέχει καθοδήγηση στη διοίκησή της και να την οδηγήσει σε ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στην Aegean ως σύμβουλος και να παρέχει την πολύτιμη καθοδήγησή του» δήλωσε ο Νικόλας Ταβλάριος, πρόεδρος της Aegean Marine Petroleum Network.

43ed3qw4te5t 2

«Είναι τιμή μου να έχω διαδραματίσει ρόλο στην εξέλιξη της Aegean και είμαι περήφανος που σήμερα η εταιρία είναι μια δυναμική ηγέτιδα στους τομείς της ναυτιλίας και του ανεφοδιασμού των θαλάσσιων μεταφορών με καύσιμα» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Προσβλέπω σε συνέχιση της στενής συνεργασίας με την ηγετική ομάδα ως σύμβουλος και θα συνεχίσω να παρακολουθώ την Aegean να διατηρείται σε τροχιά ανάπτυξης και επιτυχίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο «Τίγρης»!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν αποχωρεί βέβαια από τη ναυτιλία εν γένει, αφού ελέγχουν ο ίδιος και η οικογένειά του και άλλα, σημαντικότατα περιουσιακά στοιχεία στον κλάδο, μεταξύ των οποίων και η Aegean Shipping Management S.A., η οποία ελέγχει στόλο 11 μεγάλων σύγχρονων δεξαμενόπλοιων, τα τέσσερα εκ των οποίων υπό ναυπήγηση. Ούτε αποχωρεί από την ενέργεια και τη διαχείριση υγρών αποβλήτων ούτε βέβαια από τον ΟΠΑΠ, του οποίου είναι μεγαλομέτοχος. Αλλά ούτε και από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου του, μεταξύ των οποίων και η εμπορία καυσίμων. Ολοι πλέον στην αγορά, και όχι μόνον, περιμένουν την επόμενη κίνησή του!

43ed3qw4te5t 1

Η διάκριση από τον Βαρθολομαίο

Ο «Τίγρης», που έδωσε νέα πνοή ζωής στην ΑΕΚ όταν επέστρεψε στα διοικητικά της το καλοκαίρι του 2013 για να την αναστήσει μετά τον υποβιβασμό, γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο και περήφανος για την καταγωγή του. Οπως περήφανη είναι γι’ αυτόν και η ανά τον κόσμο κοινότητα των Ποντίων, την οποία στηρίζει αφειδώς. Συμπεριελήφθη στη λίστα του 43ed3qw4te5t 3«Forbes» με τους πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και τον Ιανουάριο του 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφίκιο του Αρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τίτλος που δόθηκε για πρώτη φορά από τον 15ο αιώνα.

Η πορεία προς την κορυφή και η οικογένεια!

Ο επιχειρηματίας άρχισε τη διαδρομή του προς την κορυφή με μία σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό το 1975. Δύο δεκαετίες αργότερα ίδρυε στον Πειραιά την Aegean Marine Petroleum και άνοιγε τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό άρχισε νωρίτερα, από τον Ιωνικό Νικαίας στο μπάσκετ, όπου ήταν αντιπρόεδρος το 1984.

Τον κέρδισαν όμως το ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ, στην οποία ενεπλάκη για τα καλά από το 1992, όταν έγινε ιδιοκτήτης μαζί με τον Γιάννη Καρρά και πρόεδρος του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2013, ενώ η ΑΕΚ υποβιβάστηκε αρχικά στη Β΄ και στη συνέχεια στη Γ΄ κατηγορία, λόγω πτώχευσης, ο Μελισσανίδης επέστρεψε στα κοινά του συλλόγου και την επανέφερε πλέον στη Super League και στις μεγάλες διακρίσεις, με φετινό τρόπαιο μάλιστα το Κύπελλο Ελλάδος. Παντρεμένος χρόνια με τη γυναίκα του Τζένη, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο, που συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στις οικογενειακές επιχειρήσεις και έχει αρχίσει να γράφει και αυτός τη δική του ιστορία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388


{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...