Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Υπόκλιση στην ιπτάμενη Κατερίνα

Θαυμασμός για τη Στεφανίδη, που «πέταξε» στα 4,85 μ. κερδίζοντας για άλλη μία φορά τους φόβους της

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Oι σπουδαίοι αθλητές επιμένουν ότι στους μεγάλους αγώνες επιθυμούν να ξεπερνούν τα όριά τους και να νικούν τους εαυτούς τους. Η Κατερίνα Στεφανίδη, ωστόσο, είναι η επιβεβαίωση ότι ορισμένοι κερδίζουν ενίοτε και τους… φόβους τους.

Η 26χρονη άλτρια κατέκτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ με άλμα 4,85 μ. (προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό) και άφησε πίσω της την 24χρονη Αμερικανίδα Μόρις (4,85 μ., αλλά με λιγότερες έγκυρες) και την 21χρονη Μακ Κάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία (4,80 μ.), ενώ ήταν η πρώτη φορά που οι τέσσερις πρώτες πήδηξαν 4,80 μ.+, αφού και η Μπόιντ (Αυστραλία) το ξεπέρασε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που φέτος κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου του Αμστερνταμ, είχε αποκαλύψει προ μηνών σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της IAAF ότι «ακούγεται παράξενο για το αγώνισμά μου, αλλά φοβάμαι τα ύψη! Ακόμη και όταν ανεβαίνω στη σκάλα να βοηθήσω τον σύζυγό μου, ζαλίζομαι…».

4dfsrgf 2

Προχθές, πάντως, χάθηκε στην αγκαλιά του συντρόφου της, όταν η Μόρις απέτυχε στο τελευταίο άλμα της, και λίγο αργότερα, με την ελληνική σημαία στα χέρια, φωτογραφήθηκε και με τον Τζαμαϊκανό τρις χρυσό ολυμπιονίκη των σπριντ Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος «υποκλίθηκε» στην Ελληνίδα ολυμπιονίκη.

Η Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 30ό ολυμπιακό μετάλλιο στον στίβο (επτά χρυσά, 12 ασημένια, 11 χάλκινα), το παρθενικό χρυσό στο επί κοντώ και το πρώτο χρυσό μετά το 2004 (Χαλκιά 400 μ. εμπόδια, Τσουμελέκα 20 χλμ. βάδην).

«Είχα άγχος»

Τονίζοντας ότι «θα μου πάρει καιρό να συνειδητοποιήσω τι έκανα, είχα όσο άγχος έχω σε κάθε αγώνα και αφιερώνω το μετάλλιο στον σύζυγό μου (σ.σ.: Μιτς Κράιερ), γιατί έχει δουλέψει φέτος όσο εγώ». Η νέα ολυμπιονίκης του επί κοντώ σχολίασε την τοποθέτηση της χρυσής το 2004 και το 2008 Γελένα Ισινμπάγεβα, που απουσίασε από το Ρίο λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στη Ρωσία και στην ανακοίνωση της αποχώρησής της (σε ηλικία 34 ετών) δήλωσε πως η φετινή νικήτρια θα είναι ουσιαστικά δεύτερη, απαντώντας χαρακτηριστικά:

«Η Ισινμπάγεβα κάνει σαν να φταίμε εμείς. Τη λυπάμαι αλλά και την καταλαβαίνω. Αυτό, πάντως, ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, γιατί υπάρχουν απουσίες ή ατυχίες, όμως οι αγώνες κερδίζονται στο στάδιο».

Σημαιοφόρος

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που το 2009 δέχθηκε υποτροφία του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και έγινε μόνιμη κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πτυχίο νευροψυχολογίας και διδακτορικό στο Αριζόνα Στέιτ, επιμένει να υποστηρίζει ότι «η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ήταν “να μάθω να μαθαίνω”».

Χθες, πάντως, έμαθε ότι ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος αποφάσισε επισήμως τη μετονομασία του αθλητικού κέντρου της περιοχής σε «Α.Κ. Κατερίνα Στεφανίδη», ενώ «χρίστηκε» και σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης στο Ρίο, η οποία διεξήχθη σήμερα τα ξημερώματα!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...