Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σκάφος-πύραυλος με φαντάσματα

Ερευνες για δακτυλικά αποτυπώματα και αίτημα για άρση απορρήτου • «Πόσοι πραγματικά επέβαιναν στο ταχύπλοο», το ερώτημα-φωτιά από τον Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την εκπροσώπηση συγγενών των θυμάτων!

Νέες σκιές και αναπάντητα ερωτήματα πλανώνται για την τραγωδία της Αίγινας, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν κατά του 77χρονου κατηγορούμενου οδηγού του ταχύπλοου που διέλυσε την τουριστική λάντζα και να ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και ποιους κάλεσε σε βοήθεια. Στο μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν το σκάφος «Ντουέντε» για δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λουκουρέζος.

Ερώτημα-φωτιά διατυπώνει ωστόσο μέσω της «Εspresso», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν και άλλοι στο ταχύπλοο-πύραυλο, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση συγγενών των θυμάτων, της οικογένειας Κατιφέ, που έχασε την πεντάχρονη και τον 44χρονο πατέρα της, καθώς και του 58χρονου Στέλιου Τρίμη, καπετάνιου της τουριστικής λάντζας.

«Πόσοι πραγματικά επέβαιναν στο ταχύπλοο; Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και μπορεί να διαπιστωθεί» λέει ο κ. Κούγιας, τονίζοντας ότι φως στα μυστικά του σκάφους «Ντουέντε» θα ρίξουν ειδικοί τεχνικοί σύμβουλοι, που θα αναλάβουν τις σχετικές έρευνες. «Πόσοι ήταν πάνω στο σκάφος και ποιος πραγματικά οδηγούσε, είναι δύο ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις» προσθέτει ο γνωστός ποινικολόγος, που σήμερα το πρωί θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ της οικογένειας των νεκρών.


Διαβάστε επίσης: 
Κατηγορητήριο-καταπέλτης για τον 77χρονο χειριστή του «Ντουέντε»

Από την πλευρά τους, οι οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν την οργή τους και παραμένουν με τρία μεγάλα «γιατί;» σχεδόν μία εβδομάδα μετά την τραγωδία μεταξύ Πέρδικας και του νησιού Μονή. Οι συγγενείς ρίχνουν το βάρος στην «επιχείρηση διάσωσης», που, όπως καταγγέλλουν, έστησε ο 77χρονος μόνο για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του. Εξάλλου, εστιάζουν σε πέντε πρόσωπα-κλειδιά -και ο συλληφθείς φέρεται ότι έχει κατονομάσει-, τα οποία γνωρίζουν λεπτομέρειες, αφού διαδραμάτισαν καίριους ρόλους στα κρίσιμα λεπτά μετά τη σύγκρουση.

Μεταξύ των προσώπων με τα οποία φέρεται ότι επικοινώνησε ο κατηγορούμενος είναι ένας συνταξιούχος πλοίαρχος, ο οποίος βρισκόταν στο Αγκίστρι και έστειλε ένα βοηθητικό σκάφος (σ.σ.: Tender) με άγνωστο χειριστή για να παραλάβει τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Δεν ζήτησε βοήθεια

Ετσι, οι συγγενείς των νεκρών αλλά και όσοι γλίτωσαν με τραύματα ζητούν να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ώστε να αποκαλυφθεί, όπως καταγγέλλουν, ότι ο 77χρονος δεν ζήτησε καν τη συνδρομή του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ. Πάντως, οι λιμενικοί, με τη συνδρομή της Σήμανσης, έλαβαν από την πρώτη στιγμή αποτυπώματα από το τιμόνι του «Ντουέντε» προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο 77χρονος ήταν ο χειριστής.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι μαζί του στο σκάφος βρίσκονταν άλλοι τρεις φίλοι του, τους οποίους κατονόμασε, ενώ εκείνοι κατέθεσαν ότι οδηγός ήταν ο 77χρονος. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος (σ.σ.: η τουριστική λάντζα) κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινα για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής […] Υπό το κράτος του θαλάσσιου ρεύματος επιφανείας που επικρατούσε στην περιοχή το “Ντουέντε” παρασύρθηκε μακριά από τη θέση των ναυαγών και συνέχισε παρασυρόμενο προς τα βραχώδη αβαθή των ακτών της νήσου Μονή, στα οποία θα συνετρίβετο εάν δεν επενέβαιναν διασώστες. Ο κίνδυνος βύθισης του “Ντουέντε” ήταν επίσης άμεσος ενώ οι επ’ αυτού επιβαίνοντες ήσαν όλοι υπερήλικες. Αμέσως μετά το συμβάν κάλεσα προς συνδρομή γνωστό μου […] και του ανέφερα ότι είχε ανατραπεί κάποια μεγάλη βάρκα και ότι το σκάφος μου έβαζε νερά και του ζήτησα να σπεύσει προς βοήθεια» υποστήριξε ο κατηγορούμενος για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του δυστυχήματος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας!»

Οργή για τη μη προφυλάκιση του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου εκφράζουν συγγενείς των θυμάτων που επέβαιναν στην τουριστική λάντζα. «Θέλω δικαιοσύνη και να μην τον αφήσουν ούτε λεπτό έξω. Εγώ η ίδια θα πάρω τη δικαιοσύνη στα χέρια μου. […] Θα πάρω το αίμα μου πίσω» ανέφερε η θεία της 5χρονης Σεβαστής Κατιφέ, που πνίγηκε μετά τη μοιραία σύγκρουση, όπως και ο πατέρας της.

«Δεν το αφήνω έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να το έχει κάνει. Υπάρχουν άλλοι πίσω του, πολύ πιο μεγάλοι» προσθέτει βουρκωμένη, εμμένοντας στην εκτίμηση ότι ο 77χρονος δεν ήταν ο οδηγός του σκάφους.

«Δεν ξέρω πώς θα πω στο παιδί μου ότι ο πατέρας του μας άφησε. Ηταν ο καλύτερος πατέρας και ο καλύτερος σύζυγος στον κόσμο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα ζήσω τώρα» σημείωσε από την πλευρά της η Αναστασία Τερέτνικ, από την Ουκρανία, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι (υπέστη μερικό ακρωτηριασμό) και είδε τον άνδρα της να χάνει τη ζωή του.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...