Κατηγορητήριο-καταπέλτης για τον 77χρονο χειριστή του «Ντουέντε»

Βαρύ κατηγορητήριο απήγγειλε η ανακρίτρια Πειραιά στον 77χρονο οδηγό του ταχύπλοου «Ντουέντε» Θρασύβουλο Λυκουρέζο

Βαρύ κατηγορητήριο απήγγειλε η ανακρίτρια Πειραιά στον 77χρονο οδηγό του ταχύπλοου «Ντουέντε» Θρασύβουλο Λυκουρέζο (φωτό), ο οποίος θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό έως (το αργότερο) την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τη διαφωνία που προέκυψε αργά το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προφυλάκισή του ή μη. Ετσι, τον τελικό λόγο έχει τώρα το δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο-καταπέλτη, έτρεχε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με συνέπεια να εμβολίσει τη λάντζα «Αντωνία» με τους τουρίστες.

«Οδηγώντας το προαναφερόμενο σκάφος αφενός με υπερβολική ταχύτητα για τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή και δη την πυκνότητα της θαλάσσιας κυκλοφορίας εν όψει του θέρους και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, αφετέρου επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αποδεχόμενος ότι διαταράσσεις τοιουτοτρόπως την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας και τη συνεπεία αυτής (της διατάραξης) δυνατότητα προκλήσεως κινδύνου σε άνθρωπο, επέπεσες λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξες με το ανωτέρω σκάφος στο μέσο περίπου της δεξιάς πλευράς του πλοίου με όνομα ΕΓ-Τ/Ρ ΑΝΤΩΝΙΑ (…) οι επιβαίνοντες σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα και επήλθε ο θάνατος των τεσσάρων» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στο απολογητικό υπόμνημά του αντέκρουσε τα πάντα και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε το σκάφος κατά τη στιγμή προ της προσκρούσεως ήταν 21 ναυτικοί κόμβοι, ήταν δηλαδή ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείτο ασφαλής πλους, αφού με αυτή το σκάφος πλάναρε, δηλαδή ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με τη θάλασσα». Επιπλέον ο κατηγορούμενος διέψευσε μαρτυρίες ότι και τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν επικίνδυνα στη θάλασσα, αφού, όπως είπε, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο της Αθήνας στις 10 Αυγούστου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ