Εκατοντάδες λυκόπουλα σε… μυστική αποστολή στη Νέα Μάκρη

Σε μυστική αποστολή με τον κωδικό «Φτου ξελευθερία» βρίσκονται από χθες εκατοντάδες παιδιά από 7 έως 11 ετών

Σε μυστική αποστολή με τον κωδικό «Φτου ξελευθερία» βρίσκονται από χθες εκατοντάδες παιδιά από 7 έως 11 ετών, που λαμβάνουν μέρος στην πρώτη πανελλήνια κατασκήνωση λυκόπουλων, που οργανώνει στη Νέα Μάκρη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Για επτά μέρες, συνολικά 1.100 λυκόπουλα και 400 εθελοντές βαθμοφόροι θα γίνουν μια μεγάλη παρέα και θα ζήσουν ένα πολύχρωμο πανηγύρι γνώσεων, τραγουδιού και παιχνιδιών, με σκοπό να νικηθεί το κακό! Το «στρατηγείο» της μυστικής οργάνωσης σωτηρίας του κόσμου είναι τα κατασκηνωτικά κέντρα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Παιδείας στη Νέα Μάκρη, αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Σε δηλώσεις του ο έφορος του κλάδου Λυκόπουλων Παντελής Προμπονάς τόνισε: «Τα λυκόπουλα της Ελλάδας σε μια εποχή που όλες οι οικογένειες έχουν δυσκολίες συνεχίζουν να είναι αισιόδοξα. Να κάνουν πράξη το ρητό τους “πάντα πρόθυμοι για το καλό”. Και να θέλουν στο τέλος αυτής της μεγάλης κατασκήνωσης να αισθάνονται περήφανα και μαζί με αυτά και εμείς, οι μεγαλύτεροι, γιατί όλοι μαζί αποκτήσαμε μια μοναδική εμπειρία». Ο γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Θοδωρής Κεφαλάς πρόσθεσε: «Εδώ, στον ιστορικό Μαραθώνα, η χαρά, η περιπέτεια, το παιχνίδι, οι προσκοπικές εμπειρίες θα είναι συνταξιδιώτες σε ένα υπέροχο ταξίδι. Ενα ταξίδι παιδιών, των Ελλήνων του αύριο, της μεγάλης συμμαχίας ενάντια στο κακό που θα φωνάξουν δυνατά “φτου ξελευθερία”».

Η επίσημη έναρξη της πρώτης πανελλήνιας κατασκήνωσης λυκόπουλων έγινε χθες το βράδυ στον χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων όπου τα λυκόπουλα μαζί με τους βαθμοφόρους τους εργάζονται συστηματικά, στήνοντας το πολύχρωμο «στρατηγείο» τους σε οκτώ υποκατασκηνώσεις.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ