Πλαστά διαβατήρια σε ελληνικά hot spots θα κατέληγαν (;) στα χέρια του ISIS

Πλαστά διαβατήρια που προορίζονταν για μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε εντοπίστηκαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα! Αυτό ισχυρίζεται η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», το οποίο αποκαλύπτει ότι αξιωματούχοι της Europol έφτασαν σε αυτήν την ανακάλυψη στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσαν για το παράνομο εμπόριο πλαστών εγγράφων σε τέσσερις χώρες, το Ιράκ, τη Συρία, την Ελλάδα και την Αυστρία.

Στόχος της έρευνας αυτής ήταν να ακολουθήσουν την πορεία των πλαστών εγγράφων και να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούνται για να παρακάμψουν τους συνοριακούς ελέγχους.

Η εφημερίδα «Telegraph» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη Europol για να διασταυρώσει την πληροφορία αλλά, όπως επισημαίνει, αυτό δεν κατέστη δυνατό χθες.

Η «La Stampa» αναφέρει ότι υπάρχουν ανησυχίες πως τρομοκράτες από τη Συρία και το Ιράκ μπορεί να κατάφεραν ενδεχομένως να αποφύγουν τους ελέγχους στην Ελλάδα εμφανιζόμενοι ως πρόσφυγες και χρησιμοποιώντας πλαστά συριακά διαβατήρια για να φτάσουν στην Αυστρία αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. «Συγκεκριμένα, εντόπισαν πλαστά διαβατήρια σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, που προορίζονταν για υποτιθέμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα, το ρεπορτάζ της οποίας έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία ξαναφουντώνουν οι ανησυχίες για νέα αύξηση των αφίξεων προσφύγων στην Ελλάδα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ