Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Σε ιδιωτικά σχολεία τα βλαστάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα παιδιά υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης δεν σπουδάζουν (όπως και οι ίδιοι οι γονείς τους) στη δημόσια εκπαίδευση που έχει γονατίσει από τις ελλείψεις και τα προβλήματα

Φτάνουμε στον Σεπτέμβριο και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ελλείψεις και τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Μπορεί η κυβέρνηση να δίνει όρκους για την προτίμησή της στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά οι υπουργοί δεν φαίνεται ότι προσαρμόζουν τις πράξεις στις διακηρύξεις τους. Πού στέλνουν τα παιδιά τους είναι αλάνθαστη απόδειξη του τι πραγματικά πιστεύουν για τα δημόσια σχολεία. Οι περισσότεροι όχι μόνο επιλέγουν ακριβά ιδιωτικά για τα βλαστάρια τους, αλλά είναι και οι ίδιοι απόφοιτοι πρότυπων και ιδιωτικών σχολείων.

Aπό την
Αννα Μιχαήλ

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι απόφοιτος της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, αν και πρέπει να πούμε ότι τη μοναχοκόρη του, Μαριάννα, τη στέλνει στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς του. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τέλειωσε το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε και ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είναι απόφοιτοι της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά. Το Βαρβάκειο τελείωσαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Τη Λεόντειο έχει τελειώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ από το Κολλέγιο Αθηνών, από το πιο προνομιούχο ιδιωτικό σχολείο της χώρας, αποφοίτησε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο άνθρωπος που αποδοκίμασε την αριστεία και χαρακτήρισε «σχεδόν χιτλερικό πείραμα τα πειραματικά σχολεία»! Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη, του άλλου κορυφαίου ιδιωτικού σχολείου της χώρας. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης έχει τελειώσει τη Σχολή Ζηρίδη. Το φημισμένο σχολείο Saint Paul School στο Λονδίνο έχει τελειώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (που τα βρόντηξε από τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.

Ο Φίλης καλεί τους γονείς να εμπιστευτούν τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά αρκετοί σύντροφοί του αγνοούν τις παραινέσεις του, επιλέγοντας για τα παιδιά τους κάποια από τα πιο φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο γιους με τη σύζυγό του Ορσαλία Προίσκου, δεν επέλεξε να τους στείλει στο παλιό δικό του σχολείο. Ο μεγάλος γιος του έχει ήδη αποφοιτήσει, ενώ ο μικρός φοιτά ακόμα στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης. Η οικογένεια, άλλωστε, μένει στα βόρεια προάστια, δεδομένου ότι ο υπουργός προέρχεται από μεγαλοαστική οικογένεια. Η μητέρα του είναι γόνος της οικογένειας Λαιμού. Στο Αρσάκειο τα ετήσια δίδακτρα είναι περίπου 6.000 ευρώ.

Επηρεασμένος από τις δικές του σπουδές στο Παρίσι και από την αγάπη του για τη Γαλλία, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στέλνει και τις δύο κόρες του στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο που ίδρυσαν Γαλλίδες μοναχές και βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Εχοντας ο ίδιος πάει από παιδί σε αγγλόφωνα σχολεία, με αποτέλεσμα τις κακές σχέσεις του με την ελληνική γλώσσα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την παράδοση. Τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό αγγλόφωνο.

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Δήμητρα Φουφρή, έναν γιο και μία κόρη, στέλνει τα παιδιά του στην Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη, η οποία διαθέτει εντυπωσιακή υποδομή σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, με γήπεδα ποδοσφαίρου, στίβο, γήπεδα μπάσκετ, τένις, κλειστό γυμναστήριο και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Το βασικό πρόγραμμα του σχολείου γίνεται στα ελληνικά και η γερμανική και η αγγλική γλώσσα διδάσκονται εντατικά. Τα δίδακτρα για κάθε παιδί κυμαίνονται γύρω στα 8.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης έστειλε τον πρώτο γιο του Γαλάτη, που σήμερα είναι φοιτητής, σε πρότυπο πειραματικό.

Ο Γιώργος Σταθάκης, θέλοντας και μη, εμπιστεύτηκε το δημόσιο σχολείο, επειδή η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στα Χανιά. Και τα δύο παιδιά του φοίτησαν στο δημόσιο της γειτονιάς τους, δεδομένου ότι η πόλη δεν διαθέτει πρωτοκλασάτα ιδιωτικά. Σε μια σπάνια συνέντευξή της, μάλιστα, η σύζυγός του, Θέμις, έχει δηλώσει ότι «τα παιδιά έζησαν υπέροχα παιδικά χρόνια με τους συμμαθητές τους από τη γειτονιά». Η μεγάλη κόρη του είναι πια φοιτήτρια της Ιατρικής, ενώ και ο γιος του τελειώνει το Λύκειο.

Δίδακτρα 8.000 € τον χρόνο

eqwe4trert 1

Ο Πάνος Καμμένος (φωτό) δεν έκρυψε ποτέ την αστική προνομιούχα καταγωγή του. Φοίτησε, άλλωστε, στη Λεόντειο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Λιόν και οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Για τα πέντε παιδιά του, στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία, έχει επιλέξει τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, ένα σχολείο με περίπου 50 χρόνια ιστορίας. Τα δίδακτρα εκεί αγγίζουν τα 8.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα τέκνα Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες

eqwe4trert 2

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (φωτό), ως ευρωβουλευτής, είχε την τύχη να μπορεί να στείλει την κόρη του, Νεφέλη, και τον γιο του, Φαίδωνα, στο φημισμένο Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία. Τα παιδιά μαθαίνουν υποχρεωτικά δύο ξένες γλώσσες, ενώ και το συνολικό πρόγραμμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...