Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απατεώνες «έγδυσαν» γνωστούς και συγγενείς της Παπαδοπούλου

Εξαπάτηση από το ίδιο κύκλωμα χάκινγκ που «χτύπησε» και...

Οργισμένη η Αντωνά, μίλησε για πρώτη φορά για το χακάρισμα του λογαριασμού...

Εκρηξη οργής από τη Μαρία Αντωνά για το χακάρισμα...

Στην πρωτεύουσα ψάχνουν οι Αρχές τους ληστές που ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πάτρα

Στην Αττική αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές το ορμητήριο των...

Η Βανδή και το… χαμόγελο για το μονόπετρο από τον Μπισμπίκη

Χαμογέλασε και έφυγε η Δέσποινα Βανδή μόλις ρωτήθηκε από...

«Εφυγε» ο σερ της διασκέδασης

Ενας σερ της ελληνικής διασκέδασης, ο Βασίλης Γκουσγκούνης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι του, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ενας σερ της ελληνικής διασκέδασης, ο Βασίλης Γκουσγκούνης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι του, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατος του 63χρονου επιχειρηματία της ιστορικής ντισκοτέκ Le Figaro στις Σπέτσες, του Papagayo στο υπόγειο της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και άλλων γνωστών κλαμπ και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σκόρπισε θλίψη σε συναδέλφους και φίλους.

Απαρηγόρητη η σύζυγός του Ελίζα Γκουσγκούνη για τον χαμό του αγαπημένου της, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι μόλις έξι χρονών, αποκάλυψε στην «Espresso» πως τουλάχιστον «έφυγε» χαρούμενος. «Μου έλεγε συνεχώς πόσο πολύ ευτυχισμένος ήταν και πως μέσα από την οικογενειακή μας ευτυχία βρήκε το νόημα της ζωής του. Γι’ αυτό και βαφτίσαμε την κόρη μας Ζωή» μας είπε συντετριμμένη και συνέχισε: «Τα τηλέφωνα έσπασαν, ήταν πολύ αγαπητός ο σύζυγός μου, παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί».

Ευγενής, χαμογελαστός, γοητευτικός, με σπουδές μηχανικού αεροσκαφών, μπον βιβέρ και άριστος γνώστης του savoir vivre, ο Βασίλης Γκουσγκούνης υποδεχόταν προσωπικά στα μαγαζιά του τον απλό κόσμο αλλά και τις εγχώριες διασημότητες, επιχειρηματίες και σταρ του διεθνούς τζετ σετ και γόνους του ελληνικού εφοπλιστικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη νυχτερινή ζωή για πλάκα στην πραγματικότητα. Δεν ήξερα πού θα με πήγαινε αυτό, αλλά, καθώς τότε τα καλοκαίρια στις Σπέτσες υπήρχε μόνο ένα κλαμπ, σκέφτηκα το 1977 να ανοίξω σε κάποιες παλιές αποθήκες, ανάμεσα σε ταρσανάδες, το Καρνάγιο, που το 1980 εξελίχθηκε στην περίφημη Figaro» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο επιχειρηματίας, που βρέθηκε στο νησί σε ηλικία τεσσάρων χρονών.

Βιοτεχνία με υφαντά

Εκεί φοίτησε στην ξακουστή για την εποχή Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή. Ο πατέρας του Σωτήρης Γκουσγκούνης είχε μια βιοτεχνία με υφαντά, ριχτάρια και μαρινιέρες, και προμήθευε τα καταστήματα των Σπετσών. Ετσι, αγόρασαν μια κατοικία στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου και εγκαταστάθηκαν στο νησί των καπεταναίων.

ghgh 0

Ο Βασίλης Γκουσγκούνης, που έχει ακόμη μία κόρη, τη Δήμητρα, από τον πρώτο του γάμο, μίλησε στην ίδια συνέντευξη για τα επικά πάρτι της ιστορικής ντίσκο, όπως το Hawaiian Night ή το Country Night, με τους θαμώνες να εισβάλλουν στο κλαμπ πάνω σε άλογα ή σε γαϊδούρια και την ομώνυμη άρια του «Κουρέα της Σεβίλης» του Ροσίνι να παίζει δυνατά στα ηχεία. «Οταν έκλεισε η ντισκοτέκ το 2003, ήρθε και με βρήκε ο Σπύρος Νιάρχος. “Δεν μπορεί να κλείσει η Figaro. Δεν γίνεται” μου είπε». Και παρόλο που ο επιχειρηματίας το πάλεψε πολύ με τους ιδιοκτήτες, δυστυχώς το κλαμπ έβαλε λουκέτο. Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου στο φημισμένο Papagayo του Κολωνακίου.

Ο Βασίλης Γκουσγκούνης πέθανε πριν κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αφού είχε αποκαλύψει: «Συνέχεια έχω στο μυαλό μου να αναβιώσω τη Figaro. Ισως σαν ένα ποιοτικό lounge bar, για να θυμούνται οι πιο παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι».
H κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει την Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα από το Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...