Νέος έλεγχος για τον Χατζηγιάννη!

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου εισοδήματα και συναλλαγές του για τα έτη 2001-2013

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου εισοδήματα και συναλλαγές του για τα έτη 2001-2013

Δίχως τέλος είναι τα προβλήματα για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που βρίσκεται ήδη εν αναμονή του βουλεύματος για παραπομπή του ή μη σε δίκη για ξέπλυμα χρήματος.

Μπορεί να δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο για το πρόστιμο των 3.700.000 ευρώ, που του είχε επιβληθεί για εμβάσματα ύψους 5.280.000 ευρώ, τα οποία είχε στείλει στην Κύπρο, όμως σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα αντιμετωπίσει νέο έλεγχο.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, αφού στην απόφασή του το διοικητικό δικαστήριο αποσαφηνίζει απλώς ότι τα ποσά που εμβάσθηκαν στην Κύπρο το 2010 (σ.σ.: είχαν χαρακτηριστεί άγνωστης προέλευσης) δεν αποκτήθηκαν εκείνη τη χρονιά, αλλά «είναι προϊόν της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη» από τα προηγούμενα χρόνια.

Ακύρωση του προστίμου

Κατά συνέπεια, ακύρωσε ουσιαστικά το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και εδραζόταν στη διετία 2010-2011. Ομως, δεν προχώρησε σε κρίση ως προς τη φορολόγηση ή μη του καλλιτέχνη για τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγοντας έτσι δρόμο για επανέλεγχο των εισοδημάτων του από το 2000!

Το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη έχει εντοπιστεί στη λίστα με τους 1.270.047 ΑΦΜ, που βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του ΚΕΦΟΜΕΠ (σ.σ.: Εφορία Μεγάλου Πλούτου) και πρόκειται να ελεγχθεί φορολογικά για κάθε έτος από το 2000 έως το 2012, για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην Εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αν ο τραγουδιστής δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει και μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων της Κύπρου τη διετία 2010-2011! Οριστικό τέλος στην περιπέτειά του με την Εφορία θα δοθεί μόνο εάν ο Χατζηγιάννης καταφέρει να καλύψει τα συγκεκριμένα ποσά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ