Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κόντρες με ποδιά στην κουζίνα του Σκαρμούτσου

Η «Εspresso» βρέθηκε στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Blind taste» στο Star και κατάφερε να μην τα… κάνει σαλάτα στις δοκιμασίες όπου πήρε μέρος

Η «Εspresso» βρέθηκε στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Blind taste» στο Star και κατάφερε να μην τα… κάνει σαλάτα στις δοκιμασίες όπου πήρε μέρος

Το τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Οι παλιοί και οι νέοι καναλάρχες περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί νομιμότητας της διαδικασίας της αδειοδότησης, και τα κανάλια ξεκινούν εν όψει της νέας σεζόν να προωθούν με διαφημιστικά τρέιλερ τη νέα πραμάτεια τους.

Από τις Τεριάννα Παππά, Κωνσταντίνα Γαρνέλη
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Ομως τίποτα δεν είναι ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές, αφού οι πρεμιέρες εκπομπών και σειρών γίνονται εν όψει του επικείμενου «μαύρου» που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για τις αρχές Δεκεμβρίου. Διαβουλεύσεις, μηνύσεις, συμμαχίες, κόντρες. Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι θολή.

1 2

Και μπορεί κανείς να μη γνωρίζει ακριβώς ποιο είναι το επόμενο βήμα στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, ωστόσο σε μια γωνιά της Αθήνας κάποιοι εργάζονται για τη νέα χρονιά ακάθεκτοι και με αισιοδοξία. Η παραγωγή του παιχνιδιού μαγειρικής και γευσιγνωσίας «Blind taste», που σήμερα (στις 16.30) αρχίζει να προβάλλεται για δεύτερη σεζόν στο Star, έχει ήδη αρχίσει γυρίσματα για τα μελλοντικά επεισόδια. Ο οικοδεσπότης του Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς προσκάλεσε να φορέσουμε ποδιά, να πιάσουμε τις κουτάλες και να ζήσουμε την εμπειρία από τη θέση του παίκτη αυτή τη φορά.

5

Φυσικά, το θέμα συζήτησης που επικρατούσε στα παρασκήνια ήταν -τι άλλο;- εκείνο των αδειών. Και ενώ τα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον έδιναν και έπαιρναν, οι άνθρωποι της παραγωγής μάς οδήγησαν στο booth, έναν νέο χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να δώσει ζωντάνια στο παιχνίδι. Εκεί, με κρυφές κάμερες, οι παίκτες βλέπουν live και ταυτόχρονα σχολιάζουν τη διαδικασία της βαθμολογίας. Ετσι τα σχόλια γίνονται αυθόρμητα και οι «ανταγωνιστές» μαθαίνουν αμέσως το αποτέλεσμα και καταστρώνουν την τακτική τους. Το reality αρχίζει.

10

Η αλήθεια είναι ότι ως τηλεθεατές γινόμαστε εύκολα κριτές και επικριτές, αλλά στο στούντιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Φώτα, κάμερες, ο χρόνος που μετρά αντίστροφα, η αγωνία να μην ξεχάσεις τη συνταγή και η προσπάθεια να… κατασκοπεύσεις τι κάνουν οι αντίπαλοί σου ανεβάζουν την αγωνία στα ύψη. Στη διαδικασία της βαθμολογίας πια βγαίνουν… τα μαχαίρια. Και όποιος το παίζει αντικειμενικός στο τέλος σίγουρα αλλάζει στρατηγική.
Η «Espresso» βρέθηκε σε ένα promo γύρισμα που έγινε ειδικά για τους δημοσιογράφους στα πλατό του στούντιο Καραμάνος στο Ιλιον.

Φορέσαμε, λοιπόν, τις ποδιές με τα ονόματά μας, ακούσαμε τις οδηγίες για το πώς λειτουργεί η κουζίνα, πού βρίσκονται τα σκεύη, τα υλικά και μάθαμε τη συνταγή. Τι φτιάξαμε; Πατατοσαλάτα. Χρόνος προετοιμασίας; Δεκαπέντε λεπτά για να παρουσιάσουμε το πιάτο μας στον διακεκριμένο σεφ.

4 1

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αν και αρχικά φαίνεται απόμακρος, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Το χαμόγελο, η φιλική του διάθεση αλλά και η πολύτιμη βοήθειά του καθ’ όλη την διάρκεια της εκτέλεσης της συνταγής μάς κάνει να πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικήτριες. Βέβαια, σε αντίθεση με εμάς, εκείνος μπορούσε να δοκιμάζει. Ετσι, πιάσαμε γρήγορα δουλειά. Να κόψουμε πατάτες, να βρούμε τα κατσαρολικά, να βάλουμε το νερό να βράσει, να ψιλοκόψουμε τα υλικά μας, να στήσουμε το πιάτο. Ουφ! Κι εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε σκίσει και θα μπορούσαμε να είμαστε γεννημένοι σεφ που έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε επιτέλους το ταλέντο μας, έρχεται η στιγμή της γευσιγνωσίας για να μας αλλάξει τα δεδομένα.

8

Η ευγενής άμιλλα πια δίνει τη θέση της στην επιθυμία για νίκη και, κάθε φορά που οι συμπαίκτες μας μάς βαθμολογούν, η καρδιά μας πάει να σπάσει από την αγωνία για το τι θα ακούσουμε αλλά και τι βαθμό θα πάρουμε. Ακόμη κι αν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η νίκη, μέσα μας πιστεύουμε το αντίθετο. Βέβαια, εδώ δεν υπήρχε το έπαθλο των 1.000 ευρώ που έχουν οι κανονικοί παίκτες ούτε και το προνόμιο της μίας εβδομάδας που έχουν στη διάθεσή τους για να πάρουν την τελική βαθμολογία. Αλλά για εμάς αυτή η μικρή γεύση που πήραμε ήταν αρκετή για να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Τα μαχαίρια ακονίστηκαν.

6

Οταν ακούσαμε για το πιάτο μας την πρώτη κριτική, ότι το φαγητό ήταν «ξινό» και οι συμπαίκτες μας μάς έβαλαν μηδέν -ο ίδιος ο σεφ μάς είπε ότι η σος μας ήταν τέλεια-, ενώ στο πιάτο τους, το οποίο αναγνώρισαν, έβαλαν πέντε, ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης. Βέβαια, οι γνώμες που ακούστηκαν για όλα τα πιάτα ήταν εντελώς διαφορετικές.

11

Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια αυτή τη στιγμή. Τα μάτια κλείνουν με μαύρα μαντίλια και από μέσα κάθε πιθανότητα να κρυφοκοιτάξει κανείς χάνεται αφού η παραγωγή έχει φροντίσει να βάλει βαμβάκι για να σιγουρέψει ότι δεν θα υπάρχουν… υποκλοπές. Και αν νομίζετε ότι είναι εύκολο να αναγνωρίσετε το δικό σας πιάτο, απατάστε. Ούτε στόχο το στόμα μας δεν μπορούσαμε να βρούμε, όταν η κοπέλα της παραγωγής μάς έδινε το κουτάλι με το φαγητό.

Και αν η πατατοσαλάτα της «Εspresso» εισέπραξε «εγκώμια» από τον αυστηρό Δημήτρη Σκαρμούτσο, κατέλαβε με δόξα και τιμή τη δεύτερη θέση! Πάντως η εμπειρία ήταν μοναδική και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε, δηλώνοντας συμμετοχή στο παιχνίδι του Star ακόμη κι αν δεν είστε δεξιοτέχνης στην κουζίνα. Kι αυτό γιατί στη δική μας ομάδα το τρόπαιο σήκωσε ένας συνάδελφος που ξέρει να φτιάχνει μόνο τοστ. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...