Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Φαλιμέντο της εταιρίας που «έστησε» το Νησί

Δεκτή τελικά η αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης τηλεοπτικών παραγωγών ΤVE, η οποία είχε στο ενεργητικό της σειρές με μεγάλη επιτυχία

we4artwytse 4«Κανόνι» βάρεσε (και επισήμως, με τη βούλα του Πρωτοδικείου Αθηνών) η εταιρία παραγωγής ορισμένων από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές, όπως «Το νησί», αφού δεν κατάφερε ποτέ να αποσβέσει το κόστος των περίπου 4.000.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία της σειράς «υπερπαραγωγή»!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Η αίτηση πτώχευσης της γνωστής εταιρίας παραγωγής ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (TVE), συνιδιοκτησίας των Ελματζιόγλου, Πήγασου Εκδοτικής Α.Ε. και Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, είχε υποβληθεί τον περασμένο Μάιο και εκδικάστηκε για πολλοστή φορά από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Υστερα από προσπάθειες που κράτησαν δύο χρόνια, έγινε τελικά δεκτή και η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου.

Η πρώτη αίτηση συζητήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2014 και η απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου του 2015 ήταν απορριπτική. Τον Νοέμβριο του 2015 η εταιρία επανήλθε με νέα αίτηση, αλλά τον Φεβρουάριο του 2016 το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση οριστικής απόφασης, διατάσσοντας επανάληψη της συζήτησης. Τελικά, μετά την τελευταία συζήτηση, στις 11 Μαΐου, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης. Την υπογραφή της TVE φέρουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη μικρή οθόνη, όπως «Οι μάγισσες της Σμύρνης», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Βέρα στο δεξί», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Ακρως οικογενειακόν», «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;», «10΄ κήρυγμα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Δυο ξένοι» και «Λαβ σόρρυ».

we4artwytse 3Πρωτοκαθεδρία είχε και στην παραγωγή εκπομπών και τηλεπαιχνιδιών στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, με δημοφιλέστερη το «ΑΜΑΝ τα καθάρματα» και εκπομπές με τους Πόπη Χατζηδημητρίου, Γιάννη Ζουγανέλη και Μίλτο Μακρίδη. Εξι χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς «Το νησί», της ακριβότερης ελληνικής παραγωγής της ιδιωτικής τηλεόρασης, το φινάλε της οποίας καθήλωσε 3.500.000 τηλεθεατές, αρκετοί από τους συντελεστές της παραμένουν απλήρωτοι -όπως έχουν δηλώσει ο Στέλιος Μάινας και η Γιούλικα Σκαφιδά-, καθώς η εταιρία δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

we4artwytse 2 0Η «ψυχή» της TVE, η οποία με τις παραγωγές της χάρισε απίστευτα ποσοστά τηλεθέασης στα κανάλια, ήταν ο Νίνος Ελματζιόγλου, ο οποίος πίστευε ότι θα γίνει απόσβεση του κόστους της υπερπαραγωγής του Mega.

Αγορά του εξωτερικού

«Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 4.000.000 ευρώ. Η σειρά γυρίστηκε σε high definition, αλλά είναι με κινηματογραφικούς φακούς. Ετσι υπήρχαν μέρες που δεν κάναμε πάνω από δυόμισι λεπτά γύρισμα. Εκτός από το εσωτερικό, ποντάρουμε στην αγορά του εξωτερικού και στα ξένα φεστιβάλ, όπου συζητήσαμε ήδη, καθώς δεν έχουμε σε τίποτα να ζηλέψουμε τις ξένες σειρές. Γι’ αυτό άλλωστε “Το νησί” γυρίστηκε με την τεχνολογία της διεθνούς μπάντας, ώστε να μεταγλωττίζεται» είχε πει το 2010.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...