Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Μπαμ με Ιβάν στην παράταση!

Τα σχέδια του αφεντικού του ΠΑΟΚ να αγοράσει κανάλι χωρίς άδεια ή να φτιάξει (από την αρχή) το δικό του!

Μπήκε στο παιχνίδι στην… παράταση και από χθες ανήκει στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Ιβάν Σαββίδης, μετά το φιάσκο Καλογρίτσα, καθίσταται ένας από τους νέους παίκτες του μιντιακού τοπίου στην Ελλάδα. Γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο, άρχισε την αναρρίχησή του στην ελίτ της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας ως απλός καπνεργάτης και σήμερα έχει μια πραγματική επιχειρηματική αυτοκρατορία.

Από χθες μπήκε και επισήμως στον χώρο των μίντια ως πρώτος επιλαχών της διαδικασίας. Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση από τα 61.500.000 ευρώ που είχε κάνει προσφορά, ενώ πρότεινε εκ νέου να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες των δύο καναλιών που έμειναν εκτός διαγωνισμού, τον Alpha και το Star, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

«Ο χρόνος λήγει»

«Μόλις τώρα καθόμουν με την ομάδα μου μπροστά στην τηλεόραση αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος λήγει. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καταλάβουμε τι θα γίνει τώρα. Ακούσαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει κάποια προβλήματα και δεν θα αποκτήσει τελικά την άδεια. Δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες να πληρώσω την πρώτη δόση από τα 61.500.000 ευρώ και να αποκτήσω την άδεια. Αυτή η δήλωσή μου είναι επίσημη. Ταυτόχρονα, θέλω να επαναλάβω το αίτημα προς τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια ότι είμαι διατεθειμένος να αποκτήσω τα κανάλια τους για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας» είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Αν μας ειδοποιήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε τηλεοπτική άδεια, τότε εντός 2-3 ημερών πληρώνω την πρώτη δόση».

O επιχειρηματίας που, μεταξύ άλλων, έχει τη διαχείριση για 40 χρόνια του ιστορικού ξενοδοχείου «Makedonia Palace» ξεκαθάρισε: «Συζητήσεις δεν υπάρχουν (σ.σ.: με τους ιδιοκτήτες των μη αδειοδοτημένων σταθμών). Δεν θα ήταν ορθό αυτό. Αφού δεν έχεις άδεια, πώς να κάνεις διαπραγματεύσεις; Εγώ έκανα μια προκαταρκτική πρόταση. Σήμερα υποθέτω ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να γίνω κάτοχος της τηλεοπτικής άδειας και σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνω την πρότασή μου, ότι είμαι διατεθειμένος να διαπραγματευτώ με Alpha και Star. Σίγουρα αν λάβω αρνητικές απαντήσεις και από τους δύο, τότε αυτοί θα πρέπει να κάνουν περικοπές στις θέσεις των εργαζομένων και εμείς να κάνουμε από την αρχή ένα νέο κανάλι. Νομίζω ότι εντός των 90 ημερών, όπως έχει οριστεί από το κράτος, θα λύσουμε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο σωστό να διατηρήσουμε τους εργαζομένους που δουλεύουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξεύρεση εγκαταστάσεων

Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι, αν και πρώτος επιλαχών, ο κ. Σαββίδης όλον αυτόν τον καιρό δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προετοιμασίας. Αυτό που τώρα θα επιδιώξει είναι να πληρώσει πολύ νωρίτερα από την προθεσμία των 15 ημερών την πρώτη δόση, ώστε να αρχίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες τις διαδικασίες για την εξεύρεση κτιριακών εγκαταστάσεων, υλικοτεχνικού υλικού και ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει το νέο κανάλι.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε εντυπωσιακή είσοδο στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας, όταν στις 10 Αυγούστου του 2012 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ, σώζοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης από την οικονομική κατάρρευση.

t34y34e5ΠΑΠΠΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβεβαιώσεις ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει κανονικά μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα έδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (φωτό).

«Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις υπόλοιπες άδειες δεν σταματούν, ούτε καθυστερούν» υπογράμμισε ο κ. Παππάς. «Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει μια διαδικασία που έχει δικλίδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις φάσεις»

Η απόφαση από το ΣτΕ θα κρίνει και το μέλλον της κυβέρνησης

Σε πολιτικό βατερλό της κυβέρνησης εξελίσσεται ο τηλεοπτικός διαγωνισμός για τις άδειες, ενώ δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να πάρουν τον χαρακτήρα ντόμινο. Το βέβαιο είναι ότι στον αναμενόμενο ανασχηματισμό το φιάσκο Καλογρίτσα θα πέσει πάνω σε αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, δηλαδή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, που διαβεβαίωναν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αρτιότητα της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Αν δε και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώσει τους καναλάρχες που έχουν προσφύγει σε αυτό, τότε είναι ορθάνοιχτο και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αφού η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί.

Βαρύτατα εκτεθειμένα είναι και τα μέλη της επιτροπής που θεωρητικά έλεγξαν τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών. Μετά τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εις βάρος τους και το φιάσκο Καλογρίτσα, κινδυνεύουν με διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος! Κυρίως επειδή, όπως αποδείχτηκε, ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε τα χρήματα για την άδεια, αλλά η αρμόδια επιτροπή ελέγχου είτε δεν το πήρε… χαμπάρι είτε έκανε τα στραβά μάτια. Τα ερωτήματα ακόμα είναι πάρα πολλά. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ποιος πρέπει να πάρει την άδεια που έχασε ο κ. Καλογρίτσας, καθώς υπάρχουν ενστάσεις για την κατάταξη των υπερθεματιστών, κάτι που θα φέρει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με όσους συμμετείχαν στη διαδικασία. Και όλα αυτά την ώρα που θεωρητικά μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια και πρέπει να κατεβάσουν ρολά! Παρ’ όλ’ αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όλα… πάνε καλά!

Ο δικηγόρος του Alpha έθεσε θέμα εγκυρότητας του διαγωνισμού

Θέμα εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha Πάνος Λαζαράτος μετά τα δύο ζητήματα που προέκυψαν. 

Οπως είπε σε δηλώσεις του, η αποχώρηση Καλογρίτσα σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή στον διαγωνισμό και, ως εκ τούτου, δεν ήταν επί ίσοις όροις η διαδικασία. Επίσης, σημείωσε ότι, όπως προκύπτει από όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ σε όλα τα δωμάτια των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό υπήρχαν πολλές κάμερες, στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα υπήρχε μόνο μία: «Είδα την πρώτη μισή ώρα (σ.σ. από όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες), υπάρχει ένα εύρημα, μια μεγάλη ανισότητα ως προς τον τρόπο που καταγραφόταν ο κάθε υποψήφιος. Στο δωμάτιο καθενός υπήρχε κάμερα στην πόρτα εισόδου εξόδου. Στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα μόνο με μεγάλη δυσκολία μπορούσε να δει κανείς κάτι. Η ανισότητα είναι δεδομένη, το είδα με τα μάτια μου».

Ερωτώμενος για το αν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, ο συνήγορος του Αlpha είπε ότι δεν θα χρειαστεί: «Ο διαγωνισμός έχει τόσα προβλήματα που αυτό είναι απλά ένα ακόμη». Και πρόσθεσε ότι η διαδικασία έχει καταρρεύσει, πως ο ένας εκ των συμμετεχόντων δεν είχε τα χρήματα για να λάβει μέρος και πως αυτός ο τρόπος αδειοδότησης σταθμού δεν μπορεί να σταθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Μάλιστα κατέληξε πως, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο.

rw34t34t 1Ν.Δ.: Φαρσοκωμωδία! η Φώφη ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα 

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόσυρση Καλογρίτσα. Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει τη δημοκρατία» και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε μια διαδικασία που «έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε και κατά του Ιβάν Σαββίδη. «Για τη Ν.Δ. είναι αδιανόητο η επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., που έστησαν τα κανάλια τους με κλεμμένα λεφτά του λαού και θαλασσοδάνεια, φοβούνται μόνο τη Χρυσή Αυγή ως δύναμη πολιτικής κάθαρσης, γι’ αυτό και την αποκλείουν από το κατευθυνόμενο τηλεοπτικό τοπίο» ήταν το σχόλιο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Παραμύθι»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «άνθρακες τον θησαυρό» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας: «Παραμύθιαζε τον λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες».

Η Φώφη Γεννηματά, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει, και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα περιουσιακά στοιχεία των συμμετεχόντων, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

Η Ενωση Κεντρώων ζήτησε να αδειοδοτηθούν όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν το τίμημα των 60.000.000 ευρώ και εφόσον λειτουργούν άνω της εικοσαετίας.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...