Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Πένθος για τον Γιώργο Γιαννιά – Έφυγε η μητέρα του πέντε μήνες...

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Γιαννιάς. Ο τραγουδιστής πέντε...

Η «Espresso» πρωταγωνίστησε άθελά της στο βιντεοκλίπ της νέας επιτυχίας της Evgenia!

Πού να το περιμέναμε ότι θα ήμασταν χωρίς να...

«Δηλητήριο» Παπανώτα για Μαγγίρα – Μακαλιά

Τι καλά που υπάρχουν και αυτές οι κόντρες στη...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο κάστρο Γουίνσδορ

Ένα χρόνο μετά από τον θάνατο του τέως βασιλιά...

ΜΠΑΜ με Ιβάν μετά το φιάσκο Καλογρίτσα

• Τα επιχειρηματικά σχέδια του αφεντικού του ΠΑΟΚ για να αγοράσει κανάλι που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια ή να φτιάξει δικό του αρχίζοντας από το μηδέν
• «Μαλλιά κουβάρια» για τον νέο χάρτη της τηλεόρασης

ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Το αίτημα του υπερθεματιστή για 48ωρη προθεσμία ώστε να καταβάλει τα 18.500.000 € της πρώτης δόσης δεν έγινε δεκτό 

236346y45y

Τέλος μπήκε χθες στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπερθεματιστής ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18.500.000 ευρώ της πρώτης δόσης του διαγωνισμού.

Ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία έδωσε την εξής απάντηση: «Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν κατέβαλλε έως τη χθεσινή ημέρα τα χρήματα θα έχανε και τα 3.000.000 της εγγύησης και την άδεια. «Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» τόνισε.

Η εξέλιξη αυτή για πολλούς ήταν αναμενόμενη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα αμφίβολα περιουσιακά στοιχεία που συμπεριέλαβε στον φάκελό της η εταιρία Καλογρίτσα, αλλά και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή του Χρήστου Καλογρίτσα. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί «βροχή» αποκαλύψεων για την υπόθεσή του, αρχικά με το προβληματικό «πόθεν έσχες» στο οποίο εμφανίστηκε ένα δανεικό βοσκοτόπι προκειμένου να δικαιολογήσει πού βρήκε τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, ενώ ακολούθησε το πόρισμα της ΤτΕ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Τραπεζών Ευρωζώνης για την αδειοδότηση με ευνοϊκούς όρους του εργολάβου πατέρα του Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής ακόμα και το 2015, όταν οι τράπεζες έδιναν δάνεια με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Τελευταίο πλήγμα ήταν η αποκάλυψη για τη φοροδιαφυγή ύψους 32.800.000 ευρώ που καταλόγισε η Εφορία Μεγάλου Πλούτου στον πατέρα Καλογρίτσα και τη σύζυγό του για την περίοδο 2001-2013. Μάλιστα το τραγελαφικό είναι πως το ζευγάρι δήλωνε ότι ζούσε με 300 ευρώ τον μήνα!

Πλήρωσε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ πλήρωσε χθες την πρώτη δόση, ύψους 25.300.000 ευρώ, ενώ την περασμένη Παρασκευή ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε 14.533.333 ευρώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης 24.633.333,34 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι θα δοθούν 15 ημέρες προθεσμία, όπως προβλέπει ο νόμος, στον Ιβάν Σαββίδη, πρώτο επιλαχόντα, προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση, συν πέντε ημέρες που είναι η προθεσμία για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν την έντονη ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι το τίμημα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και τονίζουν ότι το Δημόσιο έχει εισπράξει 65.000.000 ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ αναμένεται να λάβει περίπου άλλα 20.000.000 ευρώ (από τα συνολικά 61.500.000 ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, συνεπώς, θα ανέλθει από τα 246.000.000 στα 258.000.000 ευρώ με τα 3.000.000 της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

Δακρύβρεχτη ανακοίνωση αποχώρησης από τον εργολάβο του Σύριζα

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας ανακοίνωσε χθες, σε έντονους τόνους και με φανερή απογοήτευση, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, λίγη ώρα μετά την απόρριψη του αιτήματός του για παράταση 48 ωρών ώστε να καταβάλει την πρώτη δόση. Ο μέχρι πρότινος υπερθεματιστής πρόσθεσε ότι θα προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του, παρότι, όπως είπε: «Χάνω 3.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Η ανακοίνωσή του είχε ως εξής:
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί έναν περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και, αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ. Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα μέσα σε έναν κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια, αλλά και τη χώρα».

«Δεν έχω καμία καταδίκη»

«Ετσι, προκειμένου να εξοντωθώ, ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος, ύψους 21.000.000 ευρώ, και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41.000.000 ευρώ, αποδόθηκαν σε μένα, που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Οπως έκαναν σε όλη τους την πορεία, αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα, που ούτε εργολάβος είμαι ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) “αέρα” και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζομένους στον δρόμο, απέδωσαν σε εμένα- έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες, προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν όπως ήθελαν τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα τον λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης, και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε τη συνέχεια: 

Είναι έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση από τα 61.500.000 € της προσφοράς του

Τα σχέδια του αφεντικού του ΠΑΟΚ να αγοράσει κανάλι χωρίς άδεια ή να φτιάξει (από την αρχή) το δικό του!

rtwet45e

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήστος Προβίσταλης: Ο Καβαλιώτης που έχει μηνιάτικο καταβροχθίζοντας τον αγλέορα

Mε δεκάδες χιλιάδες βίντεο να κατακλύζουν το YouTube και...

Τίτλοι τέλους για πασίγνωστο ζευγάρι στην εγχώρια showbiz

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κρύψει τη σχέση του,...

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα on air μετά τη φωτογραφία με τα φιλιά της με τον Τσαγκρίδη

Η Δανάη Μπάρκα μετά την αποκάλυψη πως είναι ζευγάρι...

Έμεινε μόνο με τις υποσχέσεις ο Μάρκος Σεφερλής

Του την έφερε ο Σκάι; Χωρίς το «Ορκιστείτε, παρακαλώ»...

Διαζύγιο για γνωστή πρωταγωνίστρια; Κανείς δεν θα περίμενε αυτόν τον χωρισμό

Η πρωταγωνίστρια και θεατρικός συγγραφέας ακούγεται πως βρίσκονται μια ανάσα πριν το διαζύγιο αλλά ακόμα δε διαψεύσθηκε ή επιβεβαιώθηκε κάτι.

Πένθος για τον Γιώργο Γιαννιά – Έφυγε η μητέρα του πέντε μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Γιαννιάς. Ο τραγουδιστής πέντε...

«Θαυμαστής μου έκανε πρώτη γάμου και επειδή αρνήθηκα, λιποθύμησε»

Η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της μίλησε για τον σύντροφό...