Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ξέ«Χ»ασε να ανοίξει τα φτερά!

Η ΑΕΚ έδειξε το κακό πρόσωπό της στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ηρακλή (0-0) και έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από εννιά χρόνια

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Aσφαιρη και χωρίς ψυχή, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον Ηρακλή (0-0) και να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής έπειτα από εννιά ολόκληρα χρόνια. Ο «Γηραιός» κατάφερε με πολύ καλή άμυνα να πάρει δίκαια τον ένα βαθμό.

Πολύ κακό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπορεί να μπήκε δυνατά, να πήρε τον έλεγχο, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Πατίτο στο 9΄ και ένα σουτ του Βάργκας στο 37΄, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά.

Ο Ηρακλής, με πολύ καλό στήσιμο, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε καθόλου. Η «Ενωση» είχε πρόβλημα και στην ανάπτυξη αλλά και στην κάθετη πάσα, όπου η απουσία του Μάνταλου ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Στον αντίποδα, ο Ηρακλής (διαμαρτύρεται για μια στραβοκλοτσιά του Ανέστη που έπιασε την μπάλα και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν έμμεσο) δεν απειλήθηκε μεν ουσιαστικά, αλλά απέτυχε να χτυπήσει στην κόντρα. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον Περόνε, που είχε εξουδετερωθεί από τους Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ, κι έτσι χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με διπλή αλλαγή. Οι Χριστοδουλόπουλος (ντεμπούτο) και Πλατέλλας πήραν τη θέση των Βάργκας και Πέκχαρτ, με τον Κετσπάγια να προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι και να παίξει από τα πλάγια. Ο Πλατέλλας πήγε στα δεξιά της επίθεσης, ο Πατίτο αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπακασέτα. Η ΑΕΚ έγινε πολύ πιο ελκυστική με τις αλλαγές. Κυριάρχησε στο χορτάρι, έκλεισε στην άμυνά του τον «Γηραιό», αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της, αφού όλες οι επιθέσεις σταματούσαν έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Εν κατακλείδι, και η ΑΕΚ μετά τους «αιωνίους» και τον ΠΑΟΚ… κόλλησε στο μηδέν, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική των εκπλήξεων, στην οποία και οι τέσσερις «μεγάλοι» δεν έβαλαν ούτε γκολ.

hyerhr 0ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72΄ Αραβίδης), Γιόχανσον, Πατίτο, Βάργκας (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ (46΄ Πλατέλλας).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (59΄ Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54΄ Πασάς), Περόνε (83΄ Λουκίνας).

Κετσπάγια: «Ελειπαν παίκτες-κλειδιά»

Προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού. «Οταν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες που είναι κλειδιά στην ομάδα είναι σημαντικό, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό ήταν το πρόβλημα. Χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δείξει ότι περιλαμβάνει δύσκολα παιχνίδια. Είδαμε χθες τι έγινε (σ.σ.: απώλειες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ), είδαμε προχθές (σ.σ.: απώλεια Παναθηναϊκού), είδαμε σήμερα. Ολα είναι δύσκολα. Ειδικά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό και δεν μπαίνεις να παίξεις δυνατά, αυτό θα αντιμετωπίσεις».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε: «Εχω πει αρκετές φορές και θα το επαναλάβω: Αν δεν παίζουμε με πάθος, ψυχή, να έχουμε καλή άμυνα, δεν μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα. Είναι ένας βαθμός ψυχολογίας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου». Τέλος, ο Πέτρος Μάνταλος αναμένεται να επιστρέψει αύριο από την Ιταλία, έχοντας προμηθευτεί την ειδική μάσκα με την οποία θα προπονείται και θα παίζει στα ματς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...